Cycling Hellas Junior Road Race

Ποδηλατικοί Αγώνες στην Ελλάδα

Την Κυριακή 17  Σεπτεμβρίου 2023 ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η «Cycling Hellas» και ο Δήμος Λαρισσαίων συνδιοργανώνουν αγώνες δρόμου Criterium και Τύπου Πίστας, με την επωνυμία  «3rd Cycling Hellas Junior race by NP Ασφαλιστική»  για μικρές αγωνιστικές κατηγορίες.

Μετά το πέρας  του διασυλλογικού αγώνα, θα διεξαχθεί λαϊκός αγώνας για μικρά παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» (16-22 Σεπτεμβρίου) που διεξάγει-υλοποιεί και τη φετινή χρονιά ο Δήμος Λαρισσαίων. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή εναλλακτικών προτύπων κινητικότητας και για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Στόχος της διοργάνωσης η ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας  στις μικρές ηλικίες και κυρίως η ανάδειξη της  βελτιστοποίησης της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της χρήσης ποδηλάτων.

Οι διοργανωτές προσκαλούν όλους τους φίλους του ποδηλάτου, τους ποδηλατικούς Συλλόγους, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια  και οικογένειες της πόλης να συμμετέχουν σε ένα μοναδικό ποδηλατικό event στην πόλη της Λάρισας!

Κατηγορίες:
 • Μίνι
 • Παμπαίδες
 • Πανκορασίδες

 

Το event περιλαμβάνει:

 • Λαϊκό αγώνα για παιδιά Δημοτικού Γυμνασίου.
 • Αγωνιστική πίστα σιρκουί που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Α.Σ ΠΗΝΕΙΟΣ για αγωνιστικούς ποδηλάτες, για να απολαύσουν στιγμές έντασης και συναγωνισμού. 

 

Ακυρώνεται
Cycling Hellas Junior Road Race

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Διαδρομή & Υψομετρικά

ΔΙΑΔΡΟΜH (Εκκίνηση/Τερματισμός)

Διαδρομή Cycling Hellas Junior Race 2

Πρόγραμμα

Ώρα εκκίνησης:

 10.30 Μίνι μικρά αγόρια - κορίτσια, αγώνας Criterium 4.1χλμ. (5 στροφές)

 11.00 Μίνι μεγάλα αγόρια κορίτσια, αγώνας Criterium 8,2χλμ. (10 στροφές)

 11.30 Παμπαίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 12χλμ. – 15 στροφές)

 12.00 Παγκορασίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 12χλμ. – 15 στροφές)

 13.00 Λαϊκός αγώνας 1 στροφή για ηλικίες 8-10, 10-12 και 12-15 (3 εκκινήσεις)

Τεχνική Ενημέρωση

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί  από 9.30πμ. στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού.  Όλοι οι αθλητές που ανήκουν σε σωματεία υποχρεούνται να επιδείξουν στη Γραμματεία του αγώνα την κάρτα υγείας αθλητή.  

Προς αποφυγή συνωστισμού και συχρωτισμού, οι ποδηλάτες (πλην Sportive) θα προσέρχονται ανά σωματείο για την επίδειξη δελτίου και κάρτας υγείας, υπογραφή στο φύλλο αγώνα, σε χρόνο, που θα ορίσει ο διοργανωτής, με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

Σύντομη τεχνική ενημέρωση, από τον Αλυτάρχη του αγώνα, θα διεξαχθεί πριν τις εκκινήσεις των κατηγοριών.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ - ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ:  ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ– ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: 6,10 μ. (ρυθμιζόμενο), ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ & ΜΙΚΡΑ : 5,69 μ. (ρυθμιζόμενο).

Στις κατηγορίες Παμπαίδων και Πανκορασίδων, σε κάθε στροφή θα αποχωρεί συγκεκριμένος αριθμός αθλητών, περνώντας την γραμμή τερματισμού στις τελευταίες θέσεις.  Ο αριθμός αυτός, θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές στην εκάστοτε κατηγορία.

Για τον αγώνα Criterium των Μίνι: Ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμειναν πίσω και «πιάστηκαν» ή πρόκειται να «πιαστούν» από τους ποδηλάτες που προηγούνται θα βγαίνουν εκτός αγώνα με υπόδειξη της Αγωνοδίκου επιτροπής.  Εάν πρόκειται για γκρουπ περισσοτέρων των 20 ποδηλατών, ο Αλυτάρχης και η αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσουν εάν αυτοί οι ποδηλάτες μπορούν να συνεχίζουν ή να αποκλείονται. (κανονισμοί ΕΟΠ 2.7.021) 

ΖΩΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Για τον αγώνα Criterium των Μίνι, Τεχνική βοήθεια θα παρέχεται από σταθερό σημείο, στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού.  Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ο ποδηλάτης έχει δικαίωμα ουδετεροποίησης για έναν (3) γύρους.  Μετά την ουδετεροποίηση, ο ποδηλάτης θα ξαναμπεί στην θέση που ήταν πριν το ατύχημα.  Προσοχη: Δεν θα ισχύσει ο κανονισμός ουδετεροποίησης στις τελευταίες δυο στροφές κάθε εκκίνησης.  Για τον αγώνα τύπου πίστας με αποκλεισμό: Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος, όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ισχύουν οι διατάξεις του 3.2.226 των κανονισμών της ΕΟΠ (Ουδετεροποίηση αγώνα)

 • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.
 • Έλεγχος εξοπλισμού: Για τον εξοπλισμό των συμμετεχόντων (ποδήλατο, αθλητική ενδυμασία κλπ). ισχύουν οι κανονισμοί της ΕΟΠ και η Εγκύκλιος Τ.Ε.Νο3-2020. Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να φέρουν το ποδήλατό τους στον χώο 10 λεπτά πριν την εκκίνησή τους.
 • Αθλητική περιβολή: Οι αθλητές υποχρεούνται να έχουν την ανάλογη αθλητική περιβολή που ορίζουν οι κανονισμοί της UCI-Ε.Ο.Π. (φανέλες, παπούτσια, κράνος κτλ.) Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.
 • Οχήματα συνοδείας: Στους αγώνες αναβάσεων δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων από άλλα οχήματα πλην της διοργάνωσης καθώς και η συνοδεία αγωνιζομένων, με κίνδυνο αποκλεισμού αυτών.
 • Προσωπικά είδη: Όλοι οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

ΠΟΙΝΕΣ:

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ, και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.  Σε περίπτωση κακής συμπεριφοράς, εκτός της αγωνιστικής δοκιμασίας, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.

 

Όροι Συμμετοχής & Κανονισμοί

- Δικαίωμα συμμετοχής στον λαϊκό αγώνα έχουν παιδιά ηλικίας 8-15 ετών.

- Δικαίωμα συμμετοχής στον διασυλλογικό αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές/τριες ποδηλάτες που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν θεωρημένα δελτία για το 2022. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών/τριών.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝΟι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: www.cyclinghellas.gr . Η Cyclinghellas δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία.  Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της  Cyclinghellas, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση, ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την Cyclinghellas.

 • Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής.
 • Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.
 • Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε όλη τη διαδρομή.
 • Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).
 • Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού  και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.
 • Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.
Εγγραφές

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

-Οι δηλώσεις συμμετοχής για το διασυλλογικό αγώνα λήγουν στις  13 Σεπτεμβρίου, ώρα 24:00  Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή.  Στην Γραμματεία δεν θα γίνονται εγγραφές.

- Οι δηλώσεις συμμετοχής για το λαϊκό αγώνα θα γίνονται στο κατάστημα Δαλαβίκας bikes έως 16/9 καθώς και στην Κεντρική Πλατεία την ημέρα του αγώνα 10.00-12.00.

 

Τα σωματεία δηλώνουν τους αθλητές τους σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση που θα αναρτηθεί  στο: https://cyclinghellas.gr/

Με την υποβολή της αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς και όρους  της εκδήλωσης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Το κόστος συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες του διασυλλογικού αγώνα ορίζεται στα 5€. Η συμμετοχή στον λαϊκό αγώνα είναι δωρεάν.

 • Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή του αθλητή (που συμμετέχει στον διασυλλογικό αγώνα) που έχει τακτοποιηθεί οικονομικά  τουλάχιστον 3 μέρες πριν την τέλεση του αγώνα. Η Γραμματεία δεν θα δεχτεί να γίνουν πληρωμές την ημέρα του αγώνα.
 • Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει ΜΟΝΟ με τραπεζική κατάθεση

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΝΕΙΟΣ

IBAN: GR25 0172 6140 0056 1409 5587 816

 • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Στην κατάθεση απαραίτητα αναγράφεται μαζί με το ονοματεπώνυμο καταθέτη και ο τίτλος του αγώνα «2nd Cycling Hellas Junior Race». Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν  ΜΟΝΟ τον καταθέτη. Ο αγωνιζόμενος που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε.
Η εγγραφή περιλαμβάνει

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Ιατρός θα βρίσκεται στο χώρο του αγώνα.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Αναμνηστικό δίπλωμα

Φρούτα, χυμούς.

Υπηρεσίες φυσικοθεραπευτή σε τραυματισμούς αθλητών.

Απονομές, Έπαθλα

ΕΠΑΘΛΑ:

Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο - 5ο - 6ο δίπλωμα. Σε  όλους τους μικρούς αθλητές  που συμμετέχουν στις δεξιοτεχνίες θα απονεμηθεί -αναμνηστικό δίπλωμα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

Οι απονομέs των νικητών του αγώνα  θα διεξαχθούν στον αγωνιστικό χώρο κοντά στο χώρο τερματισμού. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

Απρόβλεπτα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα, αναβολής του αγώνα και μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του Αλυτάρχη των αγώνων.

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από τη διοργάνωση θα επιστραφεί το 100% του ποσού που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες.

Επικοινωνία

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ:  Θα οριστεί από την ΕΟΠ.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Δαλαβίκας Κώστας τηλ.6944226876

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Τσεσμετζίδου - Δαλαβίκα Δέσποινα τηλ.6944255177  & Μπούρικας Παναγιώτης  τηλ. 6980285295.

Περισσότερες πληροφορίες, λεπτομέρειες και συνεχή έγκαιρη ενημέρωση για τον αγώνα βρείτε στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/cyclinghellas/και στο site: www.cyclinghellas.gr

Γνωρίστε τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ:

Site: https://www.podilatikospineios.gr/

Facebook: Ποδηλατικός Α.Σ. Πηνειός

You Tube: ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

Υποστηρικτές

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΙ:
"ΝΡ ασφαλιστική"- ασφαλιστική εταιρεία.
"Cyclinghellas.gr" -ενοικιάσεις ποδηλάτων, ποδηλατικές εκδρομές & οργάνωση ποδηλατικών event.

"Δαλαβίκαςbikes" - κατάστημα ποδηλάτων.

ΆΛΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
"Powerfm 93.2" - το ραδιόφωνο της Κεντρικής Ελλάδας.
"32 bit" - εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών.

"Service Αφοί Νταούτη" -

"Fox Coffee Nest" 

"Larissanet" - ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα Θεσσαλίας.

" Το Δέντρο της Διατροφής" - Διατροφολογικό-Διαιτολογικό γραφείο.

"Αναστασίου Physiotherapy"- Φυσικοθεραπεία & αποκατάσταση.

"Μουντζούρα" Σχεδιασμός- εκτυπώσεις.
"Εντύπωση" - Γραφικές Τέχνες.

"Κουτζεκλίδη" - Χρώματα- εργαλεία-μονωτικά.
"Εurofrost -Μουστάκας" - Εισαγωγές- εξαγωγές φρούτων.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Power fm 93.2-  https://powerfm932.gr/

Ηλ. Εφημερίδα Λάρισας https://www.larissanet.gr/

Ποδηλατική Κοινότητα «Εν κινήσει»

Φορείς


Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δήμος Λαρισσαίων / Δήμος Μετεώρων / Δήμος Τεμπών / Δήμος Αγιάς / Δήμος Ελασσόνας/ Δήμος Κάτω Ολύμπου

Υποστηρικτές

We use cookies
Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδέχομαι" συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Παρακαλούμε σημειώστε ότι αν δεν αποδεχθείτε τα cookies δε θα μπορέσετε να έχετε τη σελίδα με την πλήρη λειτουργικότητά της.