Προκηρύξεις Αγώνων 2019

Αρχείο προκηρύξεων ποδηλατικών & τρεξιματικών αγώνων που υποστηρίζει η Cycling Hellas.

6 Οκτωβρίου 2019

 Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η  Cycling Hellas και ο Δήμος Δίον Ολύμπου συνδιοργανώνουν τον ποδηλατικό αγώνα ανάβασης μαζικής εκκίνησης με την επωνυμία «Olympus Ηill Climb- ΝΡ Ασφαλιστική» στους πρόποδες του Ολύμπου. Ξεκινά  υψομετρικά από το επίπεδο θαλάσσης και  τερματίζει στα 1100 μ υψόμετρο πάνω στο Μυθικό  βουνό τον Όλυμπο. 

Περιγραφή

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ και η «Cycling Hellas» και ο Δήμος Δίον Ολύμπου συνδιοργανώνουν τον ποδηλατικό αγώνα ανάβασης μαζικής εκκίνησης με την επωνυμία «1st Olympus hill climb» στους πρόποδες του Ολύμπου. Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού, η τουριστική ανάδειξη της ορεινής περιοχής του Ολύμπου & παράκτιας γραμμής αφετέρου η ανάδειξη του αθλήματος της ποδηλασίας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

 • Α1: έως 18, Α2: 18+, Α3: 30+, Α4: 40+, Α5: 50+, και ΟΡΕΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ μια κατηγορία.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 • Ημερομηνία: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019
 • Ώρα εκκίνησης: 11.00 πμ

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Διαδρομή: 23 χιλιομέτρων

Τόπος Εκκίνησης: Πλαταμώνας Πιερίας. Αφετηρία-τερματισμός: Λιμάνι Πλαταμώνα (προεκκίνηση) –> Έξοδο για Παλιό Παντελεήμωνα -> Εκκίνηση εν κινήσει μετά τη γέφυρα -> Τερματισμός στη θέση Πατωμένη του χωριού Καλλιπεύκης.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Στον αγώνα ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, όλοι οι συμμετέχοντες είναι ενήμεροι και υποχρεωμένοι να τους τηρήσουν. Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Στους αγώνες αναβάσεων δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων από άλλα οχήματα πλην της διοργάνωσης καθώς και η συνοδεία αγωνιζομένων, με κίνδυνο αποκλεισμού αυτών.

Διαδρομή & Υψομετρικά

Διαδρομή: 23 χιλιομέτρων

1st Mt Olympus hill climb

Όροι Συμμετοχής

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 • Oι ΟΡΕΝ αθλητές συμπληρώνουν Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν105 σύμφωνα με το υπόδειγμα (στο κουμπί δηλώσεις συμμετοχής) και υποχρεούνται να την καταθέσουν υπογεγραμμένη στη Γραμματεία του αγώνα.Σε αυτήν δηλώνουν ότι  συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη, βεβαιώνουν  για  τη σωματική και  ψυχολογική υγεία - ικανότητα καθώς και για λοιπά θέματα/ όρους της διοργάνωσης.
 • Οι ανήλικοι ποδηλάτες κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν ως ΟΡΕΝ, συμπληρώνουν Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν105 σύμφωνα με το υπόδειγμα (στο κουμπί δηλώσεις συμμετοχής) και την προσκομίζουν στην γραμματεία του αγώνα. Σε αυτήν δηλώνουν ότι τρέχουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους και  συνοδεύονται από αυτούς, ότι έχουν τη σωματική κ ψυχική υγεία- ικανότητα και έχουν εξεταστεί από γιατρό. Τέλος δηλώνουν ότι συμφωνούν με όλους τους όρους συμμετοχής της διοργάνωσης. Δεν θα γίνεται δεκτός αθλητής ανήλικος χωρίς υπεύθυνη δήλωση Ν105 από τον κηδεμόνα.
 • Οι αγωνιζόμενοι συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στη μετακίνησή  τους μέσα σε κεντρικούς κ περιφερειακούς δρόμους και  είναι απόλυτα υπεύθυνοι  για την σωματική τους ακεραιότητα.
 • Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
 • Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Στον αγώνα ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, όλοι οι συμμετέχοντες είναι ενήμεροι και υποχρεωμένοι να τους τηρήσουν. Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Στους αγώνες αναβάσεων δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων από άλλα οχήματα πλην της διοργάνωσης καθώς και η συνοδεία αγωνιζομένων, με κίνδυνο αποκλεισμού αυτών.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:

Οι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: www.cyclinghellas.gr . Η Cyclinghellas δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία.  Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της  Cyclinghellas, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση, ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την Cyclinghellas.

 • Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής.
 • Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.
 • Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε όλη τη διαδρομή.
 • Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).
 • Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού  και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.
 • Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.

 

Οικονομικοί Όροι

 • Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 10€.
 • Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή που έχει τακτοποιηθεί οικονομικά  τουλάχιστον 3 μέρες πριν την τέλεση του αγώνα. Η Γραμματεία δεν θα δεχτεί να γίνουν πληρωμές την ημέρα του αγώνα.
 • Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει ΜΟΝΟ με τραπεζική κατάθεση
 • IBAN: GR25 0172 6140 0056 1409 5587 816
 • ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΝΕΙΟΣ

      ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

 • Στην κατάθεση απαραίτητα αναγράφεται μαζί με το ονοματεπώνυμο καταθέτη, ο τίτλος του αγώνα «1st Mt Olympus hill climb». 

 • Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν  ΜΟΝΟ τον καταθέτη.

 • Ο αγωνιζόμενος που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε.

Δηλώσεις Συμμετοχής

 • Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών λήγουν στις  3 Οκτωβρίου, ώρα 24:00μμ.
 • Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή.
 • Στη Γραμματεία δεν θα γίνονται εγγραφές  για καμία κατηγορία.
 • Οι συμμετέχοντες  συμπληρώνουν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση και με την υποβολή της αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς της εκδήλωσης.
 • Όλοι  οι ΟΡΕΝ αθλητές συμπληρώνουν Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν105 σύμφωνα με τα παρακάτω υποδείγματα και υποχρεούνται να την καταθέσουν υπογεγραμμένη στη Γραμματεία του αγώνα.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ OLYMPUS HILL CLIMB ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑ OLYMPUS HILL CLIMB

 

Παροχές

Σε όλους τους συμμετέχοντες η διοργάνωση παρέχει:

 • αναμνηστικό δίπλωμα
 • υδροδοσία
 • φρούτα
 • σνακ
 • χυμό

Απονομές, Έπαθλα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

Οι απονομέs των νικητών του αγώνα θα διεξαχθούν στο λιμάνι του Πλαταμώνα στις 14:00, κοντά στο χώρο εκκίνησης. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

ΕΠΑΘΛΑ:

Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο - 5ο - 6ο δίπλωμα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικό δίπλωμα.

Τεχνική Ενημέρωση

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επικύρωση της συμμετοχής και παραλαβή αριθμών στην Γραμματεία του αγώνα που θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πλαταμώνα,από 9:00 πμ. έως 10:30 πμ. Σύντομη τεχνική ενημέρωση θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 10:45 πμ. στον χώρο της Γραμματείας.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝA:

*Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στις 10.00 μμ μετά από κάθε αγώνα στο site www.cyclinghellas.gr και στο https://www.facebook.com/cyclinghellas/

*Στην ιστοσελίδα www.cyclinghellas.gr

και στη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook:

https://www.facebook.com/cyclinghellas/ θα αναρτηθούν το φωτογραφικό υλικό και το δελτίο τύπου της διοργάνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες, λεπτομέρειες και συνεχή έγκαιρη ενημέρωση για τον αγώνα βρείτε στη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/cyclinghellas/ και στο site: www.cyclinghellas.gr

Απρόβλεπτα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

 

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ:

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα, αναβολής του αγώνα και μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του Αλυτάρχη των αγώνων.

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από τη διοργάνωση θα επιστραφεί το 100% του ποσού που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες.

Πρόγραμμα

 • Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019
 • 9:00 πμ. έως 10:30 πμ. Επικύρωση της συμμετοχής και παραλαβή αριθμών στην Γραμματεία του αγώνα που θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πλαταμώνα

 • 10:45 πμ. Σύντομη Τεχνική ενημέρωση

 • 11.00 πμ  Ώρα εκκίνησης από το λιμάνι Πλαταμώνα.

 • 14:00 μμ Τελετή απονομών στο λιμάνι Πλαταμώνα.

Χορηγοί

Η επιχείρηση παραγωγής αθλητικών event και εκδρομών  https://cyclinghellas.gr,

NP ασφαλιστική https://www.np-asfalistiki.gr/

Η μαρίνα στον Πλαταμώνα http://www.marinaplatamon.gr/gr/

Το coffee bar “barchetta” στη μαρίνα Πλαταμώνα

Δαλαβίκας bikes – www.dalavikasbikes.gr/

Τα Bruno Coffee Stores https://www.bruno.gr/

Διαδικτυακές υπηρεσίες http://32bit.gr/ ,

Ηλεκτρονική εφημερίδα Θεσσαλίας https://www.larissanet.gr/

Ευρωψύξη-Ψυγεία Μουστάκας – Αγιά https://www.eurofrostsa.eu/

Γραφικές τέχνες http://www.entyposi.gr/

Ποδήλατα  www.ballistic.gr ,   www.clermont.gr , www.bianchi.gr

"Service Αφοί Νταούτη" - στη Λάρισα

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Power fm 93.2-  https://powerfm932.gr/

Ηλ. εφημερίδα http://www.larissanet.gr/

Ζωντανές μεταδόσεις https://www.livemedia.gr/

Ποδηλατική Κοινότητα «Εν κινήσει»https://www.facebook.com/enkiniseicycling/

Επικοινωνία

Δαλαβίκας Κώστας τηλ.6944226876, Διευθυντής αγώνα,  Τσεσμετζίδου-Δαλαβίκα Δέσποινα τηλ.6944255177 – Υπεύθυνη Γραμματείας.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

📣To "Cyclinghellas Junior Festival" μια πρωτότυπη αθλητική συνδιοργάνωση του Ποδηλατικού Α.Σ ΠΗΝΕΙΟΣ, της "Cyclinghellas", της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισσαίων, φιλοξενεί το πρωτοποριακό “HERO BIKE 2030” και προσκαλεί όλους τους φίλους του ποδηλάτου, τους ποδηλατικούς Συλλόγους, τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία, και οικογένειες της Λάρισας να συμμετέχουν σε ένα μοναδικό ποδηλατικό event στις 23 Ιουνίου 2019 στο Εμπορικό Κέντρο «Θεσσαλία» από ώρα 10.00 πμ έως 2.00 μμ.

Την αθλητική εκδήλωση υποστηρίζουν η Ποδηλατική Κοινότητα "Εν κινήσει", το ποδηλατικό κατάστημα " Δαλαβίκαςbikes",  ραδιοφωνικός σταθμός  "Powerfm 93.2" , τα ΜΜΕ Ν. Λάρισας,  το ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας και πλήθος χορηγών, εθελοντών, βοηθών.

Περιγραφή

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η «Cycling Hellas», η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισσαίων συνδιοργανώνουν τον αναπτυξιακό αγώνα Circuit με αποκλεισμό με την επωνυμία «1st Cyclinghellas Junior Festival» για μικρές ηλικίες στο Εμπορικό Κέντρο «Θεσσαλία»

Παράλληλα με τον διασυλλογικό αγώνα, το "Cyclinghellas Junior Festival" φιλοξενεί το πρωτοποριακό «HERO BIKE 2030», την πρωτότυπη σειρά παιδικών ποδηλατικών η οποία είναι αφιερωμένη στους 17 Στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εξάλειψη της Φτώχειας.  Η πρωτότυπη αθλητική εκδήλωση περιλαμβάνει μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα δεξιοτεχνίας με 17 εμπόδια –ΣΤΟΧΟΥΣ για ποδηλάτες από 6 ως και 15 ετών. 

Σκοπός των διοργανωτών είναι η ανάδειξη του Νομού Λάρισας και η ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος σε μικρές ηλικίες.

Ο διασυλλογικός αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Ημερομηνία: Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Τόπος: Εμπορικό Κέντρο «Θεσσαλία» Λάρισας / Πάρκιγκ Σκλαβενίτη

Αγώνισμα: Circuit με αποκλεισμό

Διαδρομή: Κυκλική των 420 μέτρων

Κατηγορίες αγώνα: Μίνι μικρών- μεγάλων, Παμπαίδων, Παίδων

Λειτουργία γραμματείας: από 9.30πμ

Ώρα εκκίνησης:

10.30 πμ Μίνι μικρά, αγώνας Criterium 4.2χλμ. (10 στροφές)

11.00 πμ Μίνι μεγάλα, αγώνας Criterium 8,4χλμ. (20 στροφές)

11.30 πμ Παμπαίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 12χλμ. – 28 στροφές)

12.55 μμ Πανκορασίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 12χλμ. – 28 στροφές)

12.20 μμ Παίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 16χλμ. – 28 στροφές)

Διαδρομή & Υψομετρικά

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Διαδρομή: Κυκλική των 420 μέτρων

Χάρτης περιοχής final

ΧΑΡΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΩΝ

52082388 2259038807671023 5993765735040548864 o

Όροι Συμμετοχής

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Ο  διασυλλογικός αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ - ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ:  ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ– ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: 6,10 μ. (ρυθμιζόμενο), ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ & ΜΙΚΡΑ : 5,69 μ. (ρυθμιζόμενο), ΠΑΙΔΕΣ: 7,01μ.

Στις κατηγορίες Παίδων, Παμπαίδων και Πανκορασίδων, σε κάθε στροφή θα αποχωρεί συγκεκριμένος αριθμός αθλητών, περνώντας την γραμμή τερματισμού στις τελευταίες θέσεις.  Ο αριθμός αυτός, θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές στην εκάστοτε κατηγορία.

Για τον αγώνα Criterium των Μίνι: Ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμεινα πίσω και πιάστηκαν ή πρόκειται να πιαστούν από τους ποδηλάτες που προηγούνται θα βγαίνουν εκτός αγώνα με υπόδειξη της Αγωνοδίκου επιτροπής.  Εάν πρόκειται για γκρουπ περισσοτέρων των 20 ποδηλατών, ο Αλυτάρχης και η αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσουν εάν αυτοί οι ποδηλάτες μπορούν να συνεχίζουν ή να αποκλείονται. (κανονισμοί ΕΟΠ 2.7.021) 

ΖΩΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Για τον αγώνα Criterium των Μίνι, Τεχνική βοήθεια θα παρέχεται από σταθερό σημείο, στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού.  Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ο ποδηλάτης έχει δικαίωμα ουδετεροποίησης για έναν (3) γύρους.  Μετά την ουδετεροποίηση, ο ποδηλάτης θα ξαναμπεί στην θέση που ήταν πριν το ατύχημα.  Προσοχη: Δεν θα ισχύσει ο κανονισμός ουδετεροποίησης στις τελευταίες δυο στροφές κάθε εκκίνησης.  Για τον αγώνα τύπου πίστας με αποκλεισμό: Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος, όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ισχύουν οι διατάξεις του 3.2.226 των κανονισμών της ΕΟΠ (Ουδετεροποίηση αγώνα)

Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

 

ΠΟΙΝΕΣ:

* Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:

*Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.

*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε όλη τη διαδρομή.

*Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).

*Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού  και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.

*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.

 

ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:

Οι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: www.cyclinghellas.gr . Η Cyclinghellas δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία.  Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της  Cyclinghellas, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση, ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την Cyclinghellas.

Οικονομικοί Όροι

Η αθλητική εκδήλωση έχει δωρεάν είσοδο.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής ανοίγουν 30 Μαίου και λήγουν αυστηρά στις  21 Ιουνίου, ώρα 24:00  Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή.  Στην Γραμματεία δεν θα γίνονται εγγραφές.  

Τα σωματεία δηλώνουν τους αθλητές τους στην ειδική ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση  στο: https://cyclinghellas.gr/el/agones/prokirixeis-agonon/p2019

Με την υποβολή της αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς και όρους  της εκδήλωσης.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ:

Από 9.30πμ. στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού.  Όλοι οι αθλητές που ανήκουν σε σωματεία υποχρεούνται να επιδείξουν στη Γραμματεία του αγώνα την κάρτα υγείας αθλητή. 

Παροχές

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ  ΔΩΡΩΝ και ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!!!

 

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ:

Εξοπλισμένο ασθενοφόρο και Ιατρός θα βρίσκονται στο χώρο των εκδηλώσεων.

Απονομές, Έπαθλα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

Οι απονομέs των νικητών του αγώνα θα διεξαχθούν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος των εκδηλώσεων. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.

 

ΕΠΑΘΛΑ:

Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο - 5ο - 6ο δίπλωμα. Σε  όλους τους μικρούς αθλητές που συμμετέχουν στις δεξιοτεχνίες θα απονεμηθεί -αναμνηστικό δίπλωμα.

 

Τεχνική Ενημέρωση

Θα διεξαχθεί στις 10:15 πμ στο χώρο της εκκίνησης και η παρουσία όλων των εκπροσώπων των ομάδων που θα λάβουν μέρος είναι υποχρεωτική.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στις 9.00-10.00μμ στο site www.cyclinghellas.gr και στα: https://www.facebook.com/cyclinghellas/ https://www.facebook.com/Cyclinghellas.Junior.Festival/

*Στην ιστοσελίδα www.cyclinghellas.gr και στις σελίδες της διοργάνωσης στο facebook:

https://www.facebook.com/cyclinghellas/https://www.facebook.com/Cyclinghellas.Junior.Festival/ θα αναρτηθούν το φωτογραφικό υλικό και το δελτίο τύπου της διοργάνωσης.

Διαμονή

Προτάσεις για διαμονή:

 

* Ξενοδοχείο METROPOL 

Διεύθυνση: Ρούσβελτ 14, Λάρισα 412 22
Τηλέφωνο: 241 053 7161

 

* Ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 13, Λάρισα 412 23

Τηλέφωνο: 241 028 7461

Απρόβλεπτα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:

*Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή/και για οποιαδήποτε άλλη μεταβολή. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης.

* Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

 

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ:

*Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών ή άλλων συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα, αναβολής του αγώνα κ μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα.

 

Πρόγραμμα

Ημερομηνία: Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Τόπος: Εμπορικό Κέντρο «Θεσσαλία» Λάρισας / Πάρκιγκ Σκλαβενίτη

Αγώνισμα: Circuit με αποκλεισμό

Διαδρομή: Κυκλική των 420 μέτρων

Κατηγορίες αγώνα: Μίνι μικρών- μεγάλων, Παμπαίδων, Παίδων

Λειτουργία γραμματείας: από 9.30πμ

Ώρα εκκίνησης:

10.30 πμ Μίνι μικρά, αγώνας Criterium 4.2χλμ. (10 στροφές)

11.00 πμ Μίνι μεγάλα, αγώνας Criterium 8,4χλμ. (20 στροφές)

11.30 πμ Παμπαίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 12χλμ. – 28 στροφές)

12.55 μμ Πανκορασίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 12χλμ. – 28 στροφές)

12.20 μμ Παίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 16χλμ. – 28 στροφές)

Χορηγοί

 • "Savimarine"- Μαρίνα στον Πλαταμώνα
 • "Barchetta"- coffee bar στη μαρίνα στον Πλαταμώνα
 • "Bruno Coffee stores"
 • "ΝΡ ασφαλιστική"
 • "Cyclinghellas.gr" - οργάνωση αθλητικών event και εκδρομών
 • "Δαλαβίκας bikes" - κατάστημα ποδηλάτων στη Λάρισα
 • "Service Αφοί Νταούτη" - στη Λάρισα
 • " Powerfm 93.2" - το ραδιόφωνο της Κεντρικής Ελλάδας
 • "32 bit"-  εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών στη Λάρισα
 • "Larissanet" -  ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα Θεσσαλίας
 • "Εντύπωση"  - Γραφικές Τέχνες.
 • Ποδήλατα www.ballistic.gr ,   www.clermont.gr , www.bianchi.gr

 

 

Επικοινωνία

Πληροφορίες & συνεχή έγκαιρη ενημέρωση για τον αγώνα βρείτε στις σελίδες στο facebook: https://www.facebook.com/cyclinghellas/ https://www.facebook.com/Cyclinghellas.Junior.Festival/ και στο site: www.cyclinghellas.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6944226876 Δαλαβίκας Κώστας -Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα 6944255177 Τσεσμετζίδου Δαλαβίκα Δέσποινα – Γενική Υπεύθυνη Γραμματείας.

Αγαπητοί φίλοι του βουνού και του Ορεινού τρεξίματος η οργανωτική επιτροπή της Cyclinghellas  με λύπη σας ενημερώνει  ότι ο προγραμματισμένος αγώνας KISSAVOS VERTICAL στις 15 Σεπτεμβρίου ακυρώνεται 

Σε όλους τους αθλητές θα επιστραφούν  τα χρήματα της εγγραφής τους.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Με εκτίμηση

Cyclinghellas

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ, ο Δήμος Αγιάς, ο Σύλλογος Ανατολιτών “Ιωάννης ο Πρόδρομος”  και η Cyclinghellas.gr, συνδιοργανώνουν την «27η Ανάβαση Ανατολής- ΝΡ Ασφαλιστική» στις 20 Οκτωβρίου. Είναι  αγώνας δρόμου 31 χιλιομέτρων, θα διεξαχθεί με αφετηρία την Αγιά και τερματισμό το χωριό Ανατολή Αγιάς.

Περιγραφή

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Μίνι- Παμπαίδων,Παγκορασίδων, Παίδων, Ανδρών, Μάστερ  30+,40+,50+, 60+, OPEN άνδρες 18+, 30+,40+, 50+ και ΟΡΕΝ γυναίκες 1 κατηγορία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 20/10/2018.

ΤΟΠΟΣ: Αγιά Λάρισας –Προεκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία της πόλης.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

10.00πμ Μίνι Μικρά

10.35πμ Μίνι μεγάλα

11.20πμ Παμπαίδων - Πανγκορασίδων

12.00πμ Ανδρών, Μάστερ

12.02πμ Παίδων, ΟΡΕΝ Γυναικών, OPEN ΑΝΔΡΩΝ.

Διαδρομή & Υψομετρικά

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

Μεγάλες κατηγορίες: 31χλμ., προεκκίνηση  Κεντρική πλατεία Αγιάς–Γερακάρι ->Δήμητρα-> Εκκίνηση εν κινήσει-> Τερματισμός στο χωριό Ανατολή. 

Παμπαίδες: 5χιλ Εκκίνηση Κεντρική Πλατεία Αγιάς. Τερματισμός στο δρόμο για Μεγαλόβρυσο.

Μικρές Μίνι κατηγορίες: criterium Εκκίνηση και τερματισμός κοντά στην Κεντρική Πλατεία Αγιάς.

Μίνι μικρά 4χιλ(8 στροφές)   &   Μίνι μεγάλα 8χιλ(16 στροφές)

 

Σχεδιαγράμματα:

Μικρές Μίνι κατηγορίες: σιρκουί 500μ Εκκίνηση και τερματισμός κοντά στην Κεντρική Πλατεία Αγιάς.

 

ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΙΝΙ route 

 

Παμπαίδες: 5χιλ Εκκίνηση Κεντρική Πλατεία Αγιάς. Τερματισμός στο δρόμο για Μεγαλόβρυσο.

 

ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

 

 

Μεγάλες κατηγορίες: 31χλμ., προεκκίνηση  Κεντρική πλατεία Αγιάς–Γερακάρι ->Δήμητρα-> Εκκίνηση εν κινήσει-> Τερματισμός στο χωριό Ανατολή. 

ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΣ

 

 

 

 

 

Όροι Συμμετοχής

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 • Oι ΟΡΕΝ αθλητές συμπληρώνουν Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν105 σύμφωνα με το υπόδειγμα (στο κουμπί δηλώσεις συμμετοχής) και υποχρεούνται να την καταθέσουν υπογεγραμμένη στη Γραμματεία του αγώνα. Σε αυτήν δηλώνουν ότι  συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη, βεβαιώνουν  για  τη σωματική και  ψυχολογική υγεία - ικανότητα καθώς και για λοιπά θέματα/ όρους της διοργάνωσης.
 • Οι ανήλικοι ποδηλάτες κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν ως ΟΡΕΝ, συμπληρώνουν Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν105 σύμφωνα με το υπόδειγμα (στο κουμπί δηλώσεις συμμετοχής) και την προσκομίζουν στην γραμματεία του αγώνα. Σε αυτήν δηλώνουν ότι τρέχουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους και  συνοδεύονται από αυτούς, ότι έχουν τη σωματική κ ψυχική υγεία- ικανότητα και έχουν εξεταστεί από γιατρό. Τέλος δηλώνουν ότι συμφωνούν με όλους τους όρους συμμετοχής της διοργάνωσης. Δεν θα γίνεται δεκτός αθλητής ανήλικος χωρίς υπεύθυνη δήλωση Ν105 από τον κηδεμόνα.
 • Οι αγωνιζόμενοι συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στη μετακίνησή  τους μέσα σε κεντρικούς κ περιφερειακούς δρόμους και  είναι απόλυτα υπεύθυνοι  για την σωματική τους ακεραιότητα.
 • Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
 • Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Στον αγώνα ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, όλοι οι συμμετέχοντες είναι ενήμεροι και υποχρεωμένοι να τους τηρήσουν. Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Στους αγώνες αναβάσεων δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων από άλλα οχήματα πλην της διοργάνωσης καθώς και η συνοδεία αγωνιζομένων, με κίνδυνο αποκλεισμού αυτών.

 

ΠΟΙΝΕΣ:

Στους αγώνες θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται της UCI.

Ενδεικτικά:

 • Αποκλεισμός προβλέπεται στους αθλητές για εκούσια ρίψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό).
 • Αποκλεισμός επιβάλλεται στους αθλητές που εσκεμμένα ή μη, «κλέψουν» στην διαδρομή.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:

 

Οι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: www.cyclinghellas.gr . Η Cyclinghellas δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία. Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της  Cyclinghellas, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση, ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την Cyclinghellas.

 • Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής.
 • Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.
 • Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε όλη τη διαδρομή.
 • Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).
 • Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού  και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.
 • Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.

 

Οικονομικοί Όροι

 • Το κόστος συμμετοχής για  MASTER και OPEN ορίζεται το ποσό των 10€.
 • Έγκυρη θεωρείται  η συμμετοχή που έχει τακτοποιηθεί οικονομικά  τουλάχιστον 3 μέρες πριν την τέλεση του αγώνα. Η Γραμματεία δεν θα δεχτεί να γίνουν πληρωμές την ημέρα του αγώνα.
 • Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει ΜΟΝΟ με τραπεζική κατάθεση.
 • ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ:
  ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΝΕΙΟΣ
  IBAN: GR25 0172 6140 0056 1409 5587 816
 • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Στην κατάθεση απαραίτητα αναγράφεται μαζί με το ονοματεπώνυμο καταθέτη, ο τίτλος του αγώνα «27η Ανάβαση Ανατολής».
 • *Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν  ΜΟΝΟ τον καταθέτη.

* Ο αγωνιζόμενος που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε.

Δηλώσεις Συμμετοχής

*Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών λήγουν αυστηρά στις τις 17 Οκτωβρίου ώρα 21:00μμ.

*Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή.

*Στη Γραμματεία δεν θα γίνονται εγγραφές για καμία κατηγορία.

* Οι δηλώσεις των σωματείων  για όλες τις κατηγορίες (MINI, Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Παίδων, Ανδρών, Μάστερ) θα αποστέλλονται  μαζικά σε ηλεκτρονική φόρμα.

* Οι δηλώσεις των ΟΠΕΝ  αθλητών και αθλητριών θα αποστέλλονται σε ειδική  ηλεκτρονική φόρμα.

*Οι συμμετέχοντες και τα σωματεία που συμπληρώνουν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα  δηλώνουν ότι αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς της εκδήλωσης. 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ  ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Στην Γραμματεία από 9:00π.μ. έως 11:00π.μ.

Δείτε εδώ την υπεύθυνη δήλωση του Ν105 που πρέπει να προσκομίσουν ΟΛΟΙ οι ΟΡΕΝ αθλητές:

ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 

 

 

 

 

Παροχές

 1. Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής
 2. Υδροδοσία
 3. Φρούτα
 4. Σνακ

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: Θα υπάρχει γιατρός στον χώρο του αγώνα.

Απονομές, Έπαθλα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:  Οι απονομέs  των νικητών θα διεξαχθούν στην πλατεία του χωριού Ανατολή. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.

ΕΠΑΘΛΑ:Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο,  μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3 ο  μετάλλιο, δίπλωμα, 4ο-5ο  και  6ο  δίπλωμα.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ ΜΑΣΤΕΡ

1ος 35 ευρώ

2ος 20 ευρώ

3ος 15 ευρώ

4ος 10 ευρώ

5ος 10 ευρώ

6ος 10 ευρώ

 

Τεχνική Ενημέρωση

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επικύρωση της συμμετοχής και παραλαβή αριθμών στην Γραμματεία του αγώνα που θα βρίσκεται στην Πλατεία Αγιάς από 9:00 πμ. έως 11:00 πμ. Σύντομη τεχνική ενημέρωση θα διεξαχθεί πριν τις εκκινήσεις των κατηγοριών.

Μεταφορά

Όσοι  αθλητές δεν έχουν συνοδό μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στην Αγιά και κατόπιν μετά το τέλος του αγώνα μπορούν να κατηφορίσουν τη σύντομη διαδρομή 16 χιλιόμετρων από την Ανατολή μέσω Μεγαλόβρυσου προς Αγιά  να τα παραλάβουν.Τα πράγματά των αθλητών μπορούν να φορτωθούν σε όχημα της διοργάνωσης για να είναι  διαθέσιμα στον τερματισμό.

 Ή αντίστροφα μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στην Ανατολή και να κατηφορίσουν τα 16 χιλιόμετρα μέσω Μεγαλόβρυσου προς Αγιά σαν προθέρμανση, για να πάρουν εκκίνηση.

Επικοινωνήστε με τη διοργάνωση σε κάθε περίπτωση για λεπτομέρειες.

Απρόβλεπτα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:

*Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή/και για οποιαδήποτε άλλη μεταβολή.

  Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης.

* Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ:

*Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα, αναβολής του αγώνα κ μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα.

*Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από τη διοργάνωση θα επιστραφεί το 100% του ποσού που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες.

Πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 20/10/2018.

ΤΟΠΟΣ: Αγιά Λάρισας –Προεκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία της πόλης.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

10.00πμ Μίνι Μικρά

10.35πμ Μίνι μεγάλα

11.20πμ Παμπαίδων - Πανγκορασίδων

12.00πμ Ανδρών, Μάστερ

12.02πμ Παίδων, ΟΡΕΝ Γυναικών, OPEN ΑΝΔΡΩΝ.

14.00 Τελετή Απονομών

Χορηγοί

NP ασφαλιστική https://www.np-asfalistiki.gr/

Η επιχείρηση παραγωγής αθλητικών event και εκδρομών -

« https://cyclinghellas.gr»,

Δαλαβίκας bikes – « www.dalavikasbikes.gr/ »,

Η μαρίνα στον Πλαταμώνα http://www.marinaplatamon.gr/gr/

Το coffee bar “barchetta” στη μαρίνα Πλαταμώνα,

Τα Bruno Coffee Stores https://www.bruno.gr/

Διαδικτυακές υπηρεσίες « http://32bit.gr/»,

Ηλεκτρονική εφημερίδα Θεσσαλίας « https://www.larissanet.gr/»

Power fm 93.2-  « https://powerfm932.gr/»

Ευρωψύξη-Ψυγεία Μουστάκας – Αγιά https://www.eurofrostsa.eu/

Γραφικές τέχνες http://www.entyposi.gr/

Ποδήλατα  www.ballistic.gr , www.clermont.gr , www.bianchi.gr

"Service Αφοί Νταούτη" - στη Λάρισα

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Power fm 93.2-  « https://powerfm932.gr/»,

Ηλ. εφημερίδα «http://www.larissanet.gr/»,

Ποδηλατική Κοινότητα «Εν κινήσει»https://www.facebook.com/enkiniseicycling/

Επικοινωνία

Η εταιρεία  Cyclinghellas  έχει αναλάβει το συντονισμό της διοργάνωσης ,   www.cyclinghellas.gr. Στο site θα βρείτε τη δήλωση συμμετοχής και όλες τις λεπτομέρειες και  συνεχείς  ανακοινώσεις για  επιμέρους θέματα της διοργάνωσης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για  απορίες- διευκρινήσεις:

*Σχετικά με τη διοργάνωση παρακαλώ επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 2410 552815, 6944226876 Δαλαβίκας Κώστας, Τεχνικός Διευθυντής, 6944255177  Τσεσμετζίδου Δαλαβίκα Δέσποινα, Υπεύθυνη Γραμματείας.  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,  FB: https://www.facebook.com/cyclinghellas

Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Τo Σάββατο  6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η Cycling Hellas, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αγιάς, συνδιοργανώνουν τον 2 ήμερο αγώνα  με την επωνυμία 6th Kissavos Road Tour 2019 στην πανέμορφη περιοχή του Κισσάβου. Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη των παράλιων του Νομού Λάρισας αφετέρου, η ανάδειξη και προώθηση της ποδηλασίας.

Περιγραφή

ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ -ΑΝΑΒΑΣΗ

Ημερομηνία: Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Τόπος: Στόμιο Λάρισας

Αγώνισμα: Ατομικής Χρονομέτρησης 6 χιλιόμετρα

Κατηγορίες αγώνα: Παμπαίδες, Παίδων, Εφήβων, Γυναικών, Ανδρών, Μάστερ 30+,40+,50+,60+ , OPEN 18+,30+,40+,50+.

Ώρα εκκίνησης: 3:00μμ  οι πρώτα οι Παμπαίδες και κατόπιν οι υπόλοιπες κατηγορίες. (Ακριβής ώρα εκκινήσεων θα ανακοινωθούν μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής. Αφετερία-τερματισμός:

->Εκκίνηση Στόμιο και τερματισμός Καρίτσα Κισσάβου.

ΑΝΤΟΧΗ

Ημερομηνία: Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Τόπος: Στόμιο Λάρισας

Αγώνισμα: Aντοχής

Κατηγορίες αγώνα: Παίδων, Γυναικών, Ανδρών, Μάστερ 30+,40+,50+,60+ , OPEN 18+,30+,40+,50+. (Έφηβοι – Άνδρες κοινή κατάταξη)

Σημείωση:

Η κατηγορία των Εφήβων στην ατομική χρονομέτρηση- ανάβαση θα τρέξει με τα πατήματα της κατηγορίας της (ξεχωριστό φύλλο αγώνα και  ξεχωριστή βράβευση).

Στον αγώνα αντοχής οι έφηβοι τρέχουν με ελεύθερο πάτημα (κοινό φύλλο αγώνα  με τους Άνδρες,  σε ξεχωριστή  όμως  βράβευση).

Στον αγώνα  ΤΤ και της αντοχής οι Παίδες τρέχουν με τα πατήματα της κατηγορίας τους.

Διαδρομή: 106 χιλιομετρα για Άνδρες -Έφηβους

Διαδρομή: 96 χιλιόμετρα  για Παίδες, Γυναίκες,  ΟΠΕΝ.

Ώρα εκκίνησης:

10.30πμ  Ανδρες-Εφηβοι, Μάστερ,

10.45πμ  Παίδων, Γυναικών, OPEN.

Αφετερία-τερματισμός:

->Εκκίνηση για Άνδρες – Έφηβους και Μάστερ στη διαδρομή: Στόμιο->προς Τέμπη Αγ Παρασκευή->Εθνική οδό-> Εκκίνηση στον αριστερό παράδρομο Ευαγγελισμού προς Μακρυχώρι -> αριστερά Κυψελοχώρι -> Καλοχώρι> διασταύρωση Χειμάδι προς Ελευθέριο>Ελευθέριο>Αγιά->Σκήτη- Αγιόκαμπος από παλιό δρόμο ->Σωτηρίτσα->Βελίκα->Παλιουριά-> Κουτσουπιά-> Κόκκινο Νερό->Ανεβαίνουμε από τη 2η είσοδο προς Καρίτσα-> Καρίτσα τερματισμός.

->Προεκκίνηση  10 χιλ  για τις κατηγορίες Παίδων, Γυναικών, ΟΡΕΝ ( με συνοδεία) από Στόμιο->προς Τέμπη Αγ Παρασκευή->Εθνική οδό-> Εκκίνηση στον αριστερό παράδρομο Ευαγγελισμού προς Μακρυχώρι -> αριστερά Κυψελοχώρι -> Καλοχώρι> διασταύρωση Χειμάδι προς Ελευθέριο>Ελευθέριο>Αγιά->Σκήτη- Αγιόκαμπος από παλιό δρόμο ->Σωτηρίτσα->Βελίκα->Παλιουριά-> Κουτσουπιά-> Κόκκινο Νερό->Ανεβαίνουμε από τη 2η είσοδο προς Καρίτσα-> Καρίτσα τερματισμός.

Διαδρομή & Υψομετρικά

ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

kissavos road tour ΣΤΟΜΙΟ ΚΑΡΙΤΣΑ ΤΤ

ΑΝΤΟΧΗ

kissavos Road Tour 106km

Όροι Συμμετοχής

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

*Στον αγώνα ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, όλοι οι συμμετέχοντες είναι ενήμεροι και υποχρεωμένοι να τους τηρήσουν.

*Όλοι οι ΟΡΕΝ αθλητές του αγώνα εκτυπώνουν από το σχετικό πεδίο (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ) συμπληρώνουν και υπογράφουν την  υπεύθυνη δήλωση του Ν105 με την οποία  δηλώνουν ότι  συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη, βεβαιώνουν  για  τη σωματική και  ψυχολογική υγεία - ικανότητα καθώς και για λοιπά θέματα/ όρους της διοργάνωσης και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ την προσκομίζουν στη Γραμματεία του αγώνα.

*Οι ανήλικοι ποδηλάτες κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν ως ΟΡΕΝ, τρέχουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους και  συνοδεύονται από αυτούς. Στην Γραμματεία του αγώνα προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση Ν105  δηλώνουν ότι συμμετέχουν στον αγώνα με σύμφωνη γνώμη του  κηδεμόνα, ότι έχουν τη σωματική κ ψυχική υγεία- ικανότητα και έχουν εξεταστεί από γιατρό. Τέλος δηλώνουν ότι συμφωνούν με όλους τους όρους συμμετοχής της διοργάνωσης. Δεν θα γίνεται δεκτός αθλητής ανήλικος χωρίς υπεύθυνη δήλωση Ν105 από τον κηδεμόνα.

*Όλοι οι αθλητές που ανήκουν σε σωματεία υποχρεούνται να επιδείξουν στη Γραμματεία του αγώνα την κάρτα υγείας αθλητή. Οι ΟΡΕΝ συμμετέχοντες συστήνεται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.  

*Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

*Οι αγωνιζόμενοι συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στη μετακίνησή  τους μέσα σε κεντρικούς κ περιφερειακούς δρόμους και  είναι απόλυτα υπεύθυνοι  για την σωματική τους ακεραιότητα.

*Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

*Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.

* Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής.

ΠΟΙΝΕΣ

* Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.

*Αποκλεισμός προβλέπεται στους αθλητές για εκούσια ρίψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό), εκτός των ζωνών τροφοδοσίας.

* Αποκλεισμός επιβάλλεται στους αθλητές  που εσκεμμένα ή μη, «κλέψουν» στην διαδρομή.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:

*Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.

*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε όλη τη διαδρομή. 

*Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).

*Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού  και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.

*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:

Οι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: www.cyclinghellas.gr . Η Cyclinghellas δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία.  Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της  Cyclinghellas, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση, ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την Cyclinghellas.

-> Με την υποβολή της φόρμας συμμετοχής οι αθλητές αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς και όρους της εκδήλωσης.

Οικονομικοί Όροι

*Το κόστος συμμετοχής για τους Μάστερ και ΟΡΕΝ αθλητές για τον αγώνα του Σαββάτου είναι 10€ και για τον αγώνα της Κυριακής είναι 10€.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣΤΕΡ Κ ΟΡΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥΣ!!

 

Δηλώσεις Συμμετοχής

*Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών ανοίγουν 1 Φεβρουαρίου και λήγουν αυστηρά στις  31 Μαρτίου , ώρα 24:00μμ.

*Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή.

*Στη Γραμματεία δεν θα γίνονται εγγραφές ούτε για τον αγώνα Χρονομέτρου, ούτε για τον αγώνα Αντοχής, για καμία κατηγορία.

*Οι συμμετέχοντες και τα σωματεία θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση και με την υποβολή της αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς της εκδήλωσης. 

*Όσοι αθλητές ή ομάδες  επιθυμούν να διαμείνουν το Σάββατο σε ξενοδοχείο της περιοχής παρακαλούνται να το δηλώσουν στο σχετικό πεδίο της δήλωσης συμμετοχής.

Δείτε εδώ την υπεύθυνη δήλωση του Ν105 που πρέπει να προσκομίσουν ΟΛΟΙ οι ΟΡΕΝ αθλητές:

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ KISSAVOS ROAD TOUR ΝΕΑ

Παροχές

->Στον αγώνα Χρονομέτρου σε όλους τους συμμετέχοντες η διοργάνωση παρέχει:

 • αναμνηστικό δίπλωμα
 • φρούτα
 • χυμούς

* Στους Μάστερ κ ΟΠΕΝ αθλητές επιπλέον παρέχεται  μικρογεύμα.

->Στον αγώνα αντοχής σε όλους τους συμμετέχοντες η διοργάνωση παρέχει:

 • αναμνηστικό δίπλωμα
 • υδροδοσία
 • φρούτα
 • παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής

* Στους Μάστερ κ ΟΠΕΝ αθλητές  επιπλέον παρέχονται ξηροί καρποί και μπάρες.

 

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ:

Στον αγώνα αντοχής θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα αξίας 200 ευρώ στους 10 νικητές της γενικής κατάταξης στην κατηγορία των ΜΑΣΤΕΡ ως εξής:

1ος    55 €

2ος    35 €

3ος    25 €

4ος    15 €

5ος    15 €

6ος    15 €

7ος    10 € 

8ος    10 €

9ος    10 €

10ος  10 €

 

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ  ΒΟΗΘΕΙΩΝ:

Εξοπλισμένο ασθενοφόρο, Ιατρός και εθελοντικές διασωστικές ομάδες: ο Ερυθρός Σταυρός, η Ομάδα Διάσωσης Λάρισας, η Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης Λάρισας και η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών θα βρίσκονται στο χώρο των αγώνων.

Απονομές, Έπαθλα

Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στις 10.00μμ μετά από κάθε αγώνα στο site www.cyclinghellas.gr και στο https://www.facebook.com/cyclinghellas

ΑΓΩΝΑΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥ

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομέs των νικητών του αγώνα ΤΤ θα διεξαχθούν μετά τον αγώνα στην πλατεία του χωριού Καρίτσα.

Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.

ΕΠΑΘΛΑ:Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο - 5ο - 6ο δίπλωμα.

ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομέs των νικητών του αγώνα Αντοχής θα διεξαχθούν στην πλατεία του χωριού Καρίτσας.

Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές. 

ΕΠΑΘΛΑ: Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο - 5ο - 6ο δίπλωμα. Ξεχωριστή απονομή στους  3 νικητές του σπριντ ανάβασης. Σε  όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικό δίπλωμα.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ:

Στον αγώνα αντοχής θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα αξίας 200 ευρώ στους 10 νικητές της γενικής κατάταξης στην κατηγορία των ΜΑΣΤΕΡ ως εξής:

1ος    55 €

2ος    35 €

3ος    25 €

4ος    15 €

5ος    15 €

6ος    15 €

7ος    10 € 

8ος    10 €

9ος    10 €

10ος  10 €

Τεχνική Ενημέρωση

ΑΓΩΝΑΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥ

 ΕΓΓΡΑΦΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στην Γραμματεία του 1ου αγώνα το Σάββατο 6 Απριλίου από 1:00 μ.μ. έως 2:30 μ.μ.

 Η λίστα εκκίνησης θα ανακοινωθεί την προηγούμενη μέρα την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης.

ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ- ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στην Γραμματεία του 2ου αγώνα την Κυριακή 7 Απριλίου από 8:30π.μ έως 10:00π.μ.

Σύντομη τεχνική ενημέρωση θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 10:15 πμ στο χώρο της προεκκίνησης του αγώνα.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ:

Για τον αγώνα αντοχής προβλέπεται για τις ομάδες σταθερός σταθμός υδροδοσίας και ανεφοδιασμού που βρίσκεται μετά το σπριντ ανάβασης.

Διαμονή

*Η διοργάνωση θα καλύψει τα έξοδα διαμονής- διατροφής 100 αθλητών της κατηγορίας  παίδων, εφήβων, ανδρών, γυναικών με την προϋπόθεση ότι συμμετέχουν και στον αγώνα του Σαββάτου.

Για την δωρεάν κάλυψη των εξόδων των παραπάνω κατηγοριών, προτεραιότητα θα δοθεί στις ομάδες και αθλητές που απέχουν χιλιομετρικά από την περιοχή Στόμιο Λάρισας περισσότερο από 200 χιλ. και έχουν απαραιτήτως δηλώσει ηλεκτρονική συμμετοχή μέχρι τις  31 Μαρτίου. Καλύπτονται τα έξοδα διαμονής – διατροφής (δείπνο- πρωϊνό) για 5 αθλητές + 1 συνοδό και αυτό θα γίνει βάση της έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής.

Μέχρι την Τετάρτη 3 Απριλίου οι ομάδες  θα ενημερωθούν με mail  ποιούς αθλητές  θα καλύψει η διοργάνωση. Oι 100 θα φιλοξενηθούν όλοι σε ξενοδοχείο στο Στόμιο.

Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει οικονομικές τιμές σε ξενοδοχεία της περιοχής για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και τους συνοδούς που θα διαμείνουν το Σάββατο.

Προτεινόμενα:
Στην Καρίτσα Ξενοδοχείο "Χριστίνα" τηλ 6944326529
Στον Πλαταμώνα Ξενοδοχείο "Royal Palace" τηλ 23520 42200 - Κ. Καραμανλή 51

Απρόβλεπτα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:

*Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή/και για οποιαδήποτε άλλη μεταβολή.

  Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης.

* Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ:

*Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα, αναβολής του αγώνα κ μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα.

*Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από τη διοργάνωση θα επιστραφεί το 100% του ποσού που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες.

Πρόγραμμα

Αγώνας ΤΤ

Σάββατο 6 Απριλίου

 • 1:00 π.μ. έως 2:30 μ.μ. Παραλαβή αριθμών από τη Γραμματεία
 • 3:00 Εκκίνηση του αγώνα
 • Οι απονομές νικητών θα διεξαχθούν μετά από 40 λεπτά από την εκκίνηση του τελευταίου αθλητή.
 • Προσφορά Παραδοσιακών εδεσμάτων της περιοχής- Παραδοσιακοί χοροί.

 

Αγώνας Αντοχής

Κυριακή 7 Απριλίου

 • 8:30 π.μ. έως 10:00 μ.μ. Παραλαβή αριθμών από τη Γραμματεία
 • 10:30 π.μ. Εκκίνηση του αγώνα
 • 2.00-2:30 Απονομές νικητών.
 • Προσφορά Παραδοσιακών εδεσμάτων της περιοχής- Παραδοσιακοί χοροί.
 • Η Cyclinghellas ανυπομονεί να σας φιλοξενήσει και να σας προσφέρει μία άρτια ποδηλατική εμπειρία.

Χορηγοί

Η επιχείρηση παραγωγής αθλητικών event « https://cyclinghellas.gr »,

Δαλαβίκαςbikes – « www.dalavikasbikes.gr/ »

 Διαδικτυακές υπηρεσίες « http://32bit.gr/ »,

Ποδήλατα  www.ballistic.gr ,   www.clermont.gr ,   www.bianchi.gr

Ξηροί καρποί- « http://www.aggelikoulazaxari.gr/ »

Τυροκομικά Τέμπη- «  http://www.tempi.gr/ »

Ευρωψύξη-Ψυγεία Μουστάκας - Αγιά

Super market Α/S Αγορά

Χογηγοί επικοινωνίας:

Power fm 93.2-  « https://powerfm932.gr/»,

EΡΤ3 Τηλεόραση –Ραδιόφωνο- « http://www.ert.gr/ert3/ »,

Ηλ. εφημερίδα «http://www.larissanet.gr/ »,

Ζωντανές μεταδόσεις « https://www.livemedia.gr/ »,

Ραδιοφωνία Αγιάς  « www.fm942.gr»

Επικοινωνία

Η εταιρεία  Cyclinghellas  έχει αναλάβει το συντονισμό της διοργάνωσης. Στο site: www.cyclinghellas.gr  και  στο facebook: https://www.facebook.com/cyclinghellas/ όλες τις λεπτομέρειες και  συνεχείς  ανακοινώσεις για  επιμέρους θέματα της διοργάνωσης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6944226876 Δαλαβίκας Κώστας -Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα 6944255177 Τσεσμετζίδου Δαλαβίκα Δέσποινα – Γενική Υπεύθυνη Γραμματείας.

Κυριακή  21 Απριλίου 2019

Την Κυριακή  21 Απριλίου 2019 η Cycling Hellas, ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας  και ο Δήμος Μετεώρων  συνδιοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά τον Ποδηλατικό αγώνα MTB με Πανελλήνια συμμετοχή με την επωνυμία  4th  Meteora MTB race 2019- Βασίλης Ευσταθίου στην γραφική περιοχή των Μετεώρων. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Αθλητή και Φίλου Βασίλη Ευσταθίου ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Βασίλη και την οικογένεια του.

Περιγραφή

Ημερομηνία: Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Τόπος: Καστράκι Μετεώρων

Αγώνισμα: XCP MTB (Ορεινή Ποδηλασία)

Κατηγορίες αγώνα: ΟΡΕΝ

Mικρή διαδρομή (Short race): ΟΡΕΝ Παίδες 15-18, ΟΡΕΝ Άνδρες 18+, ΟΡΕΝ Γυναίκες μία κατηγορία.

Mεγάλη διαδρομή (Full race): ΟΡΕΝ Άνδρες Α1: έως 18, Α2: 18+, Α3: 30+, Α4: 40+, Α5: 50+, και ΟΡΕΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ μια κατηγορία.

Ε-bike μεγάλη διαδρομή (Full race): OPEN μια κατηγορία

Ώρα εκκίνησης: 11:00πμ

Αφετερία-τερματισμός:

▪Πλατεία Καστρακίου Καλαμπάκας

Διαδρομή & Υψομετρικά

Την Κυριακή 21 Απριλίου: Η εκκίνηση δίνεται από την Κεντρική Πλατεία Καστρακίου και οι ποδηλάτες ακολουθούν 2 διαδρομές:

- Short race - μικρή διαδρομή 17χλμ

 

METEORA MTB SHORT RACE ROUTE2019

 

- Full race - μεγάλη διαδρομή 32χλμ

 

METEORA MTB FULL RACE ROUTE2019

*Μετά από συνεχή πέρασμα μονοπατιών γύρω από τα Ιερά βράχια των Μετεώρων η διαδρομή ολοκληρώνεται στο αρχικό σημείο.

*Ο αγώνας σε ποσοστό μεγαλύτερο από  80%  διεξάγεται σε τεχνικά μονοπάτια, αλλά περιλαμβάνει χωμάτινο και οδοστρωμένο τεραίν.

*Η διαδρομή των 17 χιλιομέτρων  αποτελεί μέρος της διαδρομής των 32 χιλιομέτρων.

ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

METEORA MTB SHORT RACE ROUTE

 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

METEORA MTB FULL RACE ROUTE

 

 

 

Όροι Συμμετοχής

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

*Στον αγώνα ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και οι συμμετέχοντες είναι ενήμεροι και υποχρεωμένοι να τους τηρήσουν.

*Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές άνω των 15 ετών που θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής. Μικρής ηλικίας αθλητές που ανήκουν σε ποδηλατικό σωματείο  μπορούν να τρέξουν στον αγώνα μας. 13-15 ετών ΜΟΝΟ στη μικρή διαδρομή και από  15+ετών  στη μικρή ή  στη μεγάλη διαδρομή.

*Όλοι οι ΟΡΕΝ αθλητές του αγώνα σύμφωνα με το δείγμα που υπάρχει στο σχετικό πεδίο ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  συμπληρώνουν και υπογράφουν την υπεύθυνη δήλωση του Ν105 και κατόπιν την επικυρώνουν για το γνήσιο της υπογραφής.

Οι  συμμετέχοντες απευθύνονται στην οργανωτική Επιτροπή του αγώνα Μετέωρα  ΜΤΒ και δηλώνουν υπεύθυνα τα εξής:

«Συμμετέχω στον αγώνα με δική μου αποκλειστική ευθύνη, βεβαιώνω ότι εξετάστηκα από ιατρό και έχω τη σωματική, ψυχολογική υγεία  και ικανότητα ώστε να μπορώ να συμμετέχω στον αγώνα. Επιπλέον δηλώνω ότι γνωρίζω τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον  και  είμαι  απόλυτα υπεύθυνος  για την σωματική μου ακεραιότητα.Τέλος είμαι ενήμερος και συμφωνώ με όλους τους όρους συμμετοχής  της διοργάνωσης (κανονισμούς / ποινές/ αποποίηση ευθύνης της διοργάνωσης /όρους προστασίας προσωπικών  δεδομένων) και είμαι απόλυτα υποχρεωμένος να τους τηρήσω».

Δεν θα γίνεται αθλητής  χωρίς επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση Ν105.

*Οι ανήλικοι ποδηλάτες κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν, τρέχουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους και  συνοδεύονται από αυτούς. Στην Γραμματεία του αγώνα προσκομίζουν επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση Ν105. Οι κηδεμόνες απευθύνονται στην Οργανωτική Επιτροπή του Μετέωρα ΜΤΒ και  δηλώνουν  υπεύθυνα τα εξής:

«Επιτρέπω στον/στην ………… να συμμετέχει στον αγώνα με δική μου αποκλειστική ευθύνη, βεβαιώνω ότι ο γιός/κόρη έχει εξεταστεί από ιατρό και έχει τη σωματική, ψυχολογική υγεία  και ικανότητα ώστε να μπορεί να συμμετέχει στον αγώνα. Επιπλέον δηλώνω ότι γνωρίζω τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον  και  είμαι  απόλυτα υπεύθυνος  για την σωματική του/της  ακεραιότητα.Τέλος είμαι ενήμερος και συμφωνώ με όλους τους όρους συμμετοχής  της διοργάνωσης (κανονισμούς / ποινές/ αποποίηση ευθύνης της διοργάνωσης /όρους προστασίας προσωπικών  δεδομένων) και δηλώνω ότι ο γιος/κόρη μου  είναι απόλυτα υποχρεωμένος/η να τους τηρήσει».

Δεν θα γίνεται δεκτός αθλητής ανήλικος χωρίς επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση Ν105 από τον κηδεμόνα.

*Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

*Οι αγωνιζόμενοι συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και είναι απόλυτα υπεύθυνοι  για την σωματική τους ακεραιότητα.

*Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

*Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.

* Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής. 

ΠΟΙΝΕΣ:

* Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.

*Αποκλεισμός προβλέπεται στους αθλητές για εκούσια ρίψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό), εκτός των ζωνών τροφοδοσίας.

* Αποκλεισμός επιβάλλεται στους αθλητές  που εσκεμμένα ή μη,  «κλέψουν»  στην διαδρομή.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:

*Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.

*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

*Η  διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).

*Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού  και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.

*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΟΡΟΙ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:

Οι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο  η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: www.cyclinghellas.gr  .  Η Cyclinghellas δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία. Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της Cyclinghellas, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση,  ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την Cyclinghellas.

-->  Με την υποβολή της φόρμας συμμετοχής οι αθλητές αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς και όρους της εκδήλωσης.

Οικονομικοί Όροι

Οι αθλητές θα συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα για την συμμετοχή τους στον αγώνα και για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους θα πρέπει μέσα σε 5 μέρες να καταθέσουν το ποσό των 20€.

Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει με τραπεζική κατάθεση στον εξής λογαριασμό:
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ IBAN:GR3401726140005614090332194 - Τράπεζα Πειραιώς
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: Δαλαβίκας Κώστας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Στην κατάθεση απαραίτητα αναγράφεται μαζί με το ονοματεπώνυμο καταθέτη, ο τίτλος του αγώνα "METEORA MTB".

Σημείωση:

*Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν ΜΟΝΟ τον καταθέτη.

*Ο αγωνιζόμενος που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε.

Δηλώσεις Συμμετοχής

*Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών ανοίγουν 1 Φεβρουαρίου και λήγουν αυστηρά στις 14 Απριλίου. Οσοι επιθυμούν το αναμνηστικό τεχνικό μπουζάκι θα πρέπει αυστηρά να έχουν δηλώσει συμμετοχή  έως τις 1 Απριλίου.

*Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή.

*Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση και με την υποβολή της αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς της εκδήλωσης. 

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές γίνονται στο: https://cyclinghellas.gr/el/agones/agones-vounou/meteora-mtb-race-vasilis-efstathiou/meteoramtbrace2019/individual-registration

Δείτε εδώ δείγμα από την υπεύθυνη δήλωση του Ν105 που είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν στην Γραμματεία του αγώνα ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες και δείγμα από την υπεύθυνη δήλωση που υποχρεωτικά καταθέτουν οι παρόντες κηδεμόνες:

Δεν θα γίνεται αθλητής  χωρίς επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση Ν105.

Δείγμα Υπ.Δήλωσης για ΜΤΒ Δείγμα Υπ.Δήλωσης κηδεμόνα για ΜΤΒ

ΕΓΓΡΑΦΗ -ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Στην Γραμματεία του αγώνα την Κυριακή 21 Απριλίου από 9:00π.μ έως 10:15π.μ.και την προηγούμενη μέρα στο Τεχνικό Συνέδριο.

Όλοι οι αθλητές ανά κατηγορία, 30 λεπτά πριν την εκκίνηση, είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν τη σχετική λίστα συμμετεχόντων του αγώνα.

Παροχές

-Τεχνικό μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα  για όλους που δηλώσουν εμπρόθεσμα έως 1 Απριλίου.

-Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους με τα διακριτικά του αγώνα.

-Το νούμερο του αγώνα ως αναμνηστικό.

-Υδροδοσία στους σταθμούς ανεφοδιασμού.

-Τζελ, ηλεκτρολύτες, μπανάνες στους σταθμούς ανεφοδιασμού.

-Μετα αγωνιστικό δωρεάν γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες.

-Service point.

- Αναμνηστικά δώρα από τα μοναστήρια των Μετεώρων.

-Παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ -ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

 Στον χώρο του αγώνα θα υπάρχει  Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδευόμενο από  γιατρό. Η ομάδα της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας,

ο Σύλλογος Δρομέων Σ.Κ.Α.Μ. Καλαμπάκας, και εθελοντική  ομάδα διάσωσης   θα βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία στο χώρο του αγώνα.

Απονομές, Έπαθλα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

Οι απονομέs των νικητών θα διεξαχθούν στην πλατεία Καστρακίου.

ΕΠΑΘΛΑ:

Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο-4ο - 5ο - 6ο μετάλλιο δίπλωμα.

Στην κατηγορία e-bike θα  βραβευθούν οι τρείς πρώτοι.

Σε  όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικό μετάλλιο.

Απαραίτητη η παρουσία των νικητών τις απονομές.

Τεχνική Ενημέρωση

Για τους αθλητές που θα βρίσκονται από το Σάββατο στην Καλαμπάκα θα πραγματοποιηθεί στις 7.00μμ Τεχνικό Συνέδριο σε χώρο που θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα και στα social media της διοργάνωσης..

Για να αποσυμφορηθεί η Γραμματεία του αγώνα την επόμενη μέρα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, στο Τεχνικό Συνέδριο θα δοθούν οι φάκελοι με τα νούμερα των αθλητών.

Την Κυριακή στις 10:45 πμ στο χώρο της εκκίνησης του αγώνα θα ξαναγίνει σύντομη τεχνική ενημέρωση.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ:

Για τη μικρή διαδρομή: θα υπάρχει ένας (1) σταθμός ανεφοδιασμού.

Για τη μεγάλη διαδρομή: θα υπάρχουν τρεις (3) σταθμοί ανεφοδιασμού.

Όλοι οι σταθμοί θα έχουνε νερό, ενεργειακό τζέλ και ηλεκτρολύτες της  Ethicsport.

Μετά το τέλος του αγώνα θα παρατεθεί δωρεάν γεύμα σε όλους τους αθλητές καθώς και πρωτεϊνικό ρόφημα αποκατάστασης. 

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

*Η διαδρομή είναι επαρκώς σηματοδοτημένη με κορδέλες, σπρέι, κ ταμπελάκια με το λογότυπο στης διοργάνωσης. Θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις καθώς και πινακίδες με βέλη και θαυμαστικά που προειδοποιούν για τεχνικά σημεία ιδιαίτερης προσοχής.
*Η διοργάνωση δεσμεύεται για τη αφαίρεση όλων των μέσων σήμανσης μετά το τέλος του αγώνα.

*Κριτές θα υπάρχουν σε καίρια σημεία της διαδρομής που θα καθοδηγούν τους αθλητές, καθώς και  εθελοντικές ομάδες και ομάδες διάσωσης που θα συνδράμουν στην ασφάλεια των αθλητών. 

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

*Τα σημεία ελέγχου του αγώνα βρίσκονται  σε  επιλεγμένα σημεία και σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας. Εκεί θα υπάρχει κριτής που θα καταγράφει τους αθλητές.

*Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους και να περάσουν από όλα τα σημεία ελέγχου.

*Οι αθλητές που αρνηθούν την επίδειξη του αριθμού τους ή/ και δε περάσουν από όλα τα σημεία ελέγχου ακυρώνονται και τα ονόματά τους αφαιρούνται από τον πίνακα αποτελεσμάτων.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

*Ενστάσεις γίνονται δεκτές εντός 30 λεπτών μετά από τον τερματισμό, μόνο απ’ τον αθλητή αυτοπροσώπως, εγγράφως σε κάποιο από τα μέλη της διοργάνωσης.

*Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται άμεσα στο www.cyclinghellas.gr

*Στην ιστοσελίδα www.cyclinghellas.gr και τις σελίδες της διοργάνωσης στο facebook: https://www.facebook.com/Meteora.MTB.Race.Vasilis.Efstathiou/ 

& https://www.facebook.com/cyclinghellas/  θα αναρτηθούν το φωτογραφικό υλικό και το δελτίο τύπου της διοργάνωσης.

 

Διαμονή

Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει οικονομικές τιμές σε ξενοδοχεία της περιοχής για τους αθλητές που θα διαμείνουν το Σάββατο στην περιοχή των Μετεώρων.

Παρακαλούνται οι αθλητές για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να κάνουν κράτηση εγκαίρως, μέρες πριν τον αγώνα.

Σας παραθέτουμε μια λίστα με ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής Καστρακίου και Καλαμπάκας με καλύτερες τιμές για τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς:

VS Rοοms www.ziogasrooms.gr τηλ¨2432024037 ,

Hotel Grand Meteora Καστράκι τηλ:2432023105 www.grandmeteora.gr  ,

Hotel Kastraki τηλ:2432075336-2432075335 www.hotelkastraki.gr ,

Hotel Meteoritis ,Καστράκι τηλ:2432078401 www.meteoritis.com ,

San Giorgio Villa Καστράκι τηλ:2432075255 www.sangiorgiovilla.com ,

The Hotel Meteora τηλ:2432078180 www.meteorahotels.com ,

Guesthouse Lithos Καστράκι τηλ: 2432025005 www.meteora-lithos.gr  ,

Spanias Hotel Καστράκι τηλ:2432075303 www.hotel-spanias.com ,

Hotel Orfeas Καλαμπάκα τηλ 2432077445 www.hotel-orfeas.gr ,

Camping Vrachos Kastraki τηλ :243022293 www.campingkastraki.com,

Δωμάτια Μπαταλογιάννη Ζωή Καστράκι τηλ 2432023253.

Meteora Central Hostel Καλαμπάκα τηλ  697 780 9016.   

Απρόβλεπτα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:

*Η διοργάνωση διατηρεί  το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή/και για οποιαδήποτε άλλη μεταβολή.

 Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης.

* Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ:

*Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα,

  αναβολής του αγώνα κ μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα.

*Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από τη διοργάνωση θα επιστραφεί το 100% του ποσού που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες.

Πρόγραμμα

      Σάββατο

 •  7.00μμ Τεχνικό Συνέδριο-Eγγραφές σε αίθουσα που θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα και στα social media της διοργάνωσης.

     Κυριακή

 •  9:00 π.μ. έως 10:15 π.μ. Εγγραφές στην Γραμματεία του αγώνα. Υπογραφές στη λίστα συμμετοχής.
 •  10:45π.μ. Τεχνική Ενημέρωση
 •  11:00π.μ Εκκίνηση του αγώνα. Η εκκίνηση των δύο διαδρομών καθώς και των e-bike θα δοθεί με μικρή διαφορά χρόνου.
 •  2:30μ.μ. Aπονομές νικητών στη πλατεία Καστρακίου.

 

 • Η διοργάνωση των αγώνων εμπνεύστηκε και στηρίζεται από έμπειρους αθλητές και διοργανωτές του χώρου που έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό και τη φύση.
 • Η Cyclinghellas ανυπομονεί να σας φιλοξενήσει και να σας προσφέρει μία άρτια ποδηλατική διοργάνωση- εμπειρία.

Επικοινωνία

 Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα συνεχή και έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών θα υπάρχει από την ιστοσελίδα www.cyclinghellas.gr και τις σελίδες της διοργάνωσης στο facebook:

https://www.facebook.com/Meteora.MTB.Race.Vasilis.Efstathiou/

& https://www.facebook.com/cyclinghellas/

Τεχνικοί του αγώνα:

Τηλέφωνα επικοινωνία: Λαγούδης Παναγιώτης 6983472736, Μπαταλογιάννης Χρήστος 6940759250, Δαλαβίκας Κώστας 6944226876.

Γραμματειακή υποστήριξη:

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα 6944255177

 

Αρχείο Προκηρύξεων

 
 

Φορείς


Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Δήμος Λαρισσαίων / Δήμος Μετεώρων / Δήμος Τεμπών / Δήμος Αγιάς / Δήμος Ελασσόνας/ Δήμος Κάτω Ολύμπου

Χορηγοί

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες για να ενισχύσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Δέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα cyclinghellas.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.