ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2nd Kissavos Vertical Race 2019

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 η Cycling Hellas, ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν τον  αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία 2ndKissavosVertical Race στην πανέμορφη περιοχή του Κισσάβου. Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη του αισθητικού κάλλους της περιοχής τoυ Κισσάβου αφετέρου, η ανάδειξη και προώθηση του Ορεινού τρεξίματος.

Η διοργάνωση των αγώνων εμπνεύστηκε και στηρίζεται από έμπειρους αθλητές και διοργανωτές του χώρου που έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό και τη φύση.

Η Cyclinghellas ανυπομονεί να σας φιλοξενήσει και να σας προσφέρει μία άρτια ορεινή διοργάνωση- εμπειρία .

Περιγραφή

Ημερομηνία: Κυριακή  15 Σεπτεμβρίου 2019

Τόπος: Σπηλιά Λάρισας

Αγώνισμα: Vertical

Κατηγορίες αγώνα:  ΟΡΕΝ :Άνδρες έως  18, 19+ 30+,40+ , 50+  και Γυναίκες 1 κατηγορία.

Ώρα εκκίνησης: 11:00μμ όλων των κατηγοριών

Αφετερία-τερματισμός: Εκκίνηση Σπηλιά (850υψ)- Τερματισμός Κορυφή Κισσάβου

( Πρ. Ηλίας 1978υψ). Οι αθλητές θα διανύσουν ανηφορική διαδρομή απόστασης 4 χλμ. -1160 ALTITUDE

Διαδρομή & Υψομετρικά

vertical2018route

Όροι Συμμετοχής

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

*Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές άνω των 15 ετών που θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής.
*Όλοι οι ΟΡΕΝ αθλητές του αγώνα εκτυπώνουν από το σχετικό πεδίο [ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ της ιστοσελίδας https://cyclinghellas.gr/el/agones/prokirixeis-agonon/p2019/330-2nd-kissavos-vertical-race-2019 ] συμπληρώνουν και υπογράφουν την υπεύθυνη δήλωση του Ν105 και απευθυνόμενοι στην οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δηλώνουν  υπεύθυνα τα εξής:

«Συμμετέχω στον αγώνα με δική μου αποκλειστική ευθύνη, βεβαιώνω ότι εξετάστηκα από ιατρό και έχω τη σωματική, ψυχολογική υγεία  και ικανότητα ώστε να μπορώ να συμμετέχω στον αγώνα. Επιπλέον δηλώνω ότι γνωρίζω τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον  και  είμαι  απόλυτα υπεύθυνος  για την σωματική μου ακεραιότητα.Τέλος είμαι ενήμερος και συμφωνώ με όλους τους όρους συμμετοχής  της διοργάνωσης (κανονισμούς / ποινές/ αποποίηση ευθύνης της διοργάνωσης /όρους προστασίας προσωπικών  δεδομένων) και είμαι απόλυτα υποχρεωμένος να τους τηρήσω».

->Δεν θα γίνεται αθλητής  χωρίς υπεύθυνη δήλωση Ν105.

*Οι ανήλικοι αθλητές κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν, τρέχουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους και  συνοδεύονται από αυτούς. Στην Γραμματεία του αγώνα προσκομίζουν επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση Ν105. Οι κηδεμόνες απευθύνονται στην Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα  και  δηλώνουν  υπεύθυνα τα εξής:

«Επιτρέπω στον/στην ………… να συμμετέχει στον αγώνα με δική μου αποκλειστική ευθύνη, βεβαιώνω ότι ο γιός/κόρη έχει εξεταστεί από ιατρό και έχει τη σωματική, ψυχολογική υγεία  και ικανότητα ώστε να μπορεί να συμμετέχει στον αγώνα. Επιπλέον δηλώνω ότι γνωρίζω τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον  και  είμαι  απόλυτα υπεύθυνος  για την σωματική του/της  ακεραιότητα.Τέλος είμαι ενήμερος και συμφωνώ με όλους τους όρους συμμετοχής  της διοργάνωσης (κανονισμούς / ποινές/ αποποίηση ευθύνης της διοργάνωσης /όρους προστασίας προσωπικών  δεδομένων) και δηλώνω ότι ο γιος/κόρη μου  είναι απόλυτα υποχρεωμένος/η να τους τηρήσει».

->Δεν θα γίνεται δεκτός αθλητής ανήλικος χωρίς επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση Ν105 από τον κηδεμόνα.

*Όλοι οι  αγωνιζόμενοι συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και είναι απόλυτα υπεύθυνοι  για την σωματική τους ακεραιότητα.

*Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

*Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.

* Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής. 

ΠΟΙΝΕΣ:

* Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.

*Αποκλεισμός προβλέπεται στους αθλητές για εκούσια ρίψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό), εκτός των ζωνών τροφοδοσίας.

* Αποκλεισμός επιβάλλεται στους αθλητές  που εσκεμμένα ή μη,  «κλέψουν»  στην διαδρομή ή δεν περάσουν από το ορισμένο σημείο ελέγχου. Τα ονόματά τους αφαιρούνται από τον πίνακα αποτελεσμάτων.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:

*Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.

*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

*Η  διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).

*Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού  και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.

*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΟΡΟΙ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:

Οι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο  η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: www.cyclinghellas.gr  .  Η Cyclinghellas δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία. Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της Cyclinghellas, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση,  ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την Cyclinghellas.

-->  Με την υποβολή της φόρμας συμμετοχής οι αθλητές αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς και όρους της εκδήλωσης.

Οικονομικοί Όροι

Οι αθλητές θα συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα για την συμμετοχή τους στον αγώνα και για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους θα πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 10€ μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει με τραπεζική κατάθεση στον εξής λογαριασμό:
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ IBAN: GR30 0172 6080 0056 0806 2675 523 - Τράπεζα Πειραιώς
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: Δαλαβίκας Κώστας/Τσεσμετζίδου Δέσποινα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Στην κατάθεση απαραίτητα αναγράφεται μαζί με το ονοματεπώνυμο καταθέτη, ο τίτλος του αγώνα "Kissavos Vertical"

Σημείωση:

*Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν ΜΟΝΟ τον καταθέτη.

*Ο αγωνιζόμενος που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε.

Δηλώσεις Συμμετοχής

 *Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών ανοίγουν 15 Απριλίου και λήγουν αυστηρά στις 15 Αυγούστου.

*Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή.

*Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση και με την υποβολή της αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς της εκδήλωσης. 

Δείτε εδώ την υπεύθυνη δήλωση του Ν105 που είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν στην Γραμματεία του αγώνα ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες:

KISSAVOS VERTICAL ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 

Παροχές

-Τεχνικό μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα  για όλους που δηλώσουν εμπρόθεσμα έως 15 Αυγούστου.

-Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους με τα διακριτικά του αγώνα.

-Το νούμερο του αγώνα ως αναμνηστικό.

-Σταθμό υδροδοσίας.

-Μετα αγωνιστικό δωρεάν μικρογεύμα κ φρούτο για όλους τους συμμετέχοντες.

-Παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

-Μεταφορά σακιδίων από την εκκίνηση στο χώρο του τερματισμού.

-Ειδική προσφορά σε ολοκληρωμένο γεύμα 8 ευρώ στο χωριό Σπηλιά.

-Ειδική προσφορά σε ξενοδοχεία της περιοχής.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ -ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

 Στον χώρο του αγώνα θα υπάρχει  Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδευόμενο από  γιατρό. Εθελοντική ομάδα διάσωσης θα βρίσκεται σε επιλεγμένα σημεία στο χώρο του αγώνα.

Απονομές, Έπαθλα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

Οι απονομέs των νικητών θα διεξαχθούν στην πλατεία Σπηλιάς.

ΕΠΑΘΛΑ:

Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο-4ο - 5ο - 6ο μετάλλιο δίπλωμα. Σε  όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικό μετάλλιο. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών τις απονομές.

Τεχνική Ενημέρωση

ΕΓΓΡΑΦΗ -ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Στην Γραμματεία του αγώνα την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου από 9:00π.μ έως 10:30π.μ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

*Την Κυριακή στις 10:45 πμ στο χώρο της εκκίνησης του αγώνα θα γίνει σύντομη τεχνική ενημέρωση.

* Στον αγώνα επιτρέπεται η χρήση μπατόν.

*Χιλιομετρικές Ενδείξεις: Ανά 1 χιλιόμετρο της διαδρομής του αγώνα θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη.

*Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης: Χρονικό όριο τερματισμού υπάρχει και είναι οι 3,5 ώρες.

*Οι αθλητές που επιθυμούν να έχουν στο χώρο του τερματισμού κάποιο σακίδιο θα πρέπει να το παραδώσουν στη Γραμματεία έως τις 12:00μμ ώστε να μεταφερθεί στον τερματισμό.

*200 μέτρα από τον χώρο του τερματισμού οι αθλητές θα παραλάβουν το σάκο τους και θα περπατήσουν 15 λεπτά μέχρι το καταφύγιο του ΕΟΣ, όπου θα υπάρχουν βανάκια ή λεωφορείο της διοργάνωσης που θα μεταφέρει τους αθλητές στο χωριό Σπηλιά όπου θα προσφερθεί μικρογεύμα και φρούτο σε όλους τους αθλητές.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ:

Στο 2ο χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει  σταθμός υδροδοσίας.

Στο σταθμό θα υπάρχει νερό σε κυπελλάκι ή στο δικό τους παγούρι.

Στον τερματισμό θα υπάρχει υδροδοσία, δωρεάν μικρογεύμα και φρούτο.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

*Η διαδρομή είναι επαρκώς σηματοδοτημένη με κορδέλες, σπρέι, κ ταμπελάκια με το λογότυπο στης διοργάνωσης.Θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις καθώς και πινακίδες και  βέλη.
* Η διοργάνωση δεσμεύεται για τη αφαίρεση όλων των μέσων σήμανσης μετά το τέλος του αγώνα.

*Κριτές θα υπάρχουν σε καίρια σημεία της διαδρομής που θα καθοδηγούν τους αθλητές, καθώς και  εθελοντικές ομάδες και ομάδες διάσωσης που θα συνδράμουν στην ασφάλεια των αθλητών.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

*Το σημείο ελέγχου του αγώνα βρίσκεται στον σταθμό υδροδοσίας.Εκεί θα υπάρχει κριτής που θα καταγράφει τους αθλητές.

* Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους και να περάσουν από το σημείο ελέγχου.

*Οι αθλητές που αρνηθούν την επίδειξη του αριθμού τους ή/ και δε περάσουν από το σημείο ελέγχου ακυρώνονται και τα ονόματά τους αφαιρούνται από τον πίνακα αποτελεσμάτων.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

*Ενστάσεις γίνονται δεκτές εντός 30 λεπτών μετά από τον τερματισμό, μόνο απ’ τον αθλητή αυτοπροσώπως, εγγράφως σε κάποιο από τα μέλη της διοργάνωσης.

*Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται την ίδια μέρα του αγώνα στις 8.00-9.00μμ στο www.cyclinghellas.gr

*Στην ιστοσελίδα www.cyclinghellas.gr και τις σελίδες της διοργάνωσης στο facebook:  https://www.facebook.com/Kissavos.Vertical.Race/  & https://www.facebook.com/cyclinghellas/  θα αναρτηθούν το φωτογραφικό υλικό και το δελτίο τύπου της διοργάνωσης.

Διαμονή

Όποιος επιθυμεί τη διαμονή σε ξενοδοχεία της περιοχής για το βράδυ του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου μπορεί να επικοινωνήσει εγκαίρως στα παρακάτω τηλέφωνα για κράτηση:

    -> Ξενοδοχείο METROPOL - Λάρισα προσφορά

Μονόκλινο με πρωινό σε μπουφέ 35,00€

Δίκλινο με πρωινό σε μπουφέ   45,00€

Τηλ: 2410 537161 - 5 και απέχει από το χωριό Σπηλιά 35 km

     ->Ξενοδοχείο Αλεξίου - Στόμιο προσφορά 30 ευρώ το δίκλινο με πρωϊνό

Τηλ: +30 24950 91210, κινητό: +30 6944 921234 και απέχει από το χωριό Σπηλιά 28 km

    ->Καταφύγιο Κισσάβου προσφορά 12 ευρώ ανά άτομο Τηλ: 6944226876 Δαλαβίκας Κώστας. Για τη διανυκτέρευση θα χρειαστείτε υπνόσακο.

Απρόβλεπτα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:

*Η διοργάνωση διατηρεί  το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή/και για οποιαδήποτε άλλη μεταβολή.  Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης.

* Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ:

*Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα, αναβολής του αγώνα κ μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα.

*Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από τη διοργάνωση θα επιστραφεί το 100% του ποσού που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες.

Πρόγραμμα

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

9:00 π.μ.-10:30 μ.μ. Εγγραφές στην Γραμματεία

11:00πμ Εκκίνηση του αγώνα

2:00μμ Κλείσιμο του αγώνα και απονομές νικητών.

 

Επικοινωνία

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα συνεχή και  έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών θα υπάρχει από την ιστοσελίδα www.cyclinghellas.gr  και τις σελίδες της διοργάνωσης στο facebook:

 https://www.facebook.com/Kissavos.Vertical.Race/

& https://www.facebook.com/cyclinghellas/

Τηλέφωνα επικοινωνίας

6944226876 Δαλαβίκας Κώστας -Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα,

6906126018 Μπαμπαράμος Ντίνος- Τεχνικός του αγώνα,

6944255177 Τσεσμετζίδου Δαλαβίκα Δέσποινα – Υπεύθυνη Γραμματείας

Αρχείο Προκηρύξεων

 
 

Φορείς


Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Δήμος Λαρισσαίων / Δήμος Μετεώρων / Δήμος Τεμπών / Δήμος Αγιάς / Δήμος Ελασσόνας/ Δήμος Κάτω Ολύμπου

Χορηγοί

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες για να ενισχύσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Δέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα cyclinghellas.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.