Αποτελέσματα Διοργανώσεων

Φωτογραφίες και πλούσιο υλικό από το «Δρόμο της Δάφνης» το Cyclosportive - Mythical Event 230 χιλιομέτρων που διοργανώνει η Cycling Hellas.

Στο δρόμο του μύθου, της ιστορίας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και του τουρισμού! 

 Το Σάββατο τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε από την «Cycling Hellas» και τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Πηνειό η καινοτόμα ποδηλατική διοργάνωση με την επωνυμία «3rd Tour of Daphne» σε συνδιοργάνωση με τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, τους Δήμους Τεμπών και Δελφών.

 Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Φαρσάλων, του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων και του Δήμου Γραβιάς , του Σωματείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Δρυάς», της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, του ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αστυνομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της ποδηλατικής κοινότητας «Εν κινήσει», συνδυάζοντας τις αξίες του αθλητισμού με την ιστορία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την αρχαιότητα.

Στο δρόμο του μύθου, της ιστορίας, του αθλητισμού, του πολιτισμού, του τουρισμού! Το Σάββατο 19 Μαίου για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε από την «Cycling Hellas» η καινοτόμα ποδηλατική διοργάνωση με την επωνυμία «2nd Tour of Daphne» σε συνδιοργάνωση με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Πηνειό , τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, τους Δήμους Τεμπών και Δελφών.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Φαρσάλων, του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων και του Δήμου Γραβιάς , του Σωματείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Δρυάς», της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, του ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αστυνομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνδυάζοντας τις αξίες του αθλητισμού με τον πολιτισμό, την ιστορία, τον τουρισμό και την αρχαιότητα.

Κύριος στόχος της διοργάνωσης η ανάπτυξη του αθλητικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας. Παράλληλοι στόχοι είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η ανάπτυξη της ποδηλασίας αφενός και αφετέρου η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που εμπλέκονται και η ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών στοιχείων και τοπικών προϊόντων.Η ποδηλατική εκδήλωση απευθύνονταν στους λάτρες των μεγάλων ποδηλατικών αποστάσεων και της ιστορίας της χώρας μας. Πραγματοποιήθηκε με ποδήλατα δρόμου καλύπτοντας τη διαδρομή 230 χιλιομέτρων. Οι ποδηλάτες με σύμμαχο το καλό καιρό που επικράτησε, ξεκίνησαν από την Κοιλάδα των Τεμπών και τερμάτισαν στο Μαντείο των Δελφών βασιζόμενοι στο μύθο* του θεού Απόλλωνα και της κόρης του Πηνειού Δάφνης. 

Πριν την εκκίνηση της εκδήλωσης νεαρές κοπέλες ντυμένες με αρχαιοελληνική φορεσιά κρατώντας στα χέρια τους πανέρια, έραναν το δρόμο με φύλλα δάφνης και προσέφεραν κλαδιά δάφνης στους αθλητές οποίοι σύμφωνα με το μύθο τα μετέφεραν στον τελικό προορισμό στους Δελφούς, τον Ομφαλό της γης στην αρχαιότητα.

Το πρώτο κλαδί δάφνης το παρέδωσε στον ποδηλάτη Δαλαβίκα Κώστα ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε ότι η εκδήλωση έχει καθιερωθεί ως θεσμός, με απώτερο στόχο η πορεία της δάφνης να ενοποιηθεί με την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το Σάββατο 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρωτότυπη ποδηλατική διοργάνωση με την επωνυμία «1ος Δρόμος της Δάφνης»  από την «Cycling Hellas» σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο ΠΗΝΕΙΟ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Τεμπών, το Δήμο Δελφών, το Δήμο Λαμιέων. Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνδύασε  τις αξίες του αθλητισμού  με τον πολιτισμό, την ιστορία και την αρχαιότητα.

Η ποδηλατική εκδήλωση αφορούσε την ιστορία της χώρας μας και απευθύνονταν στους λάτρες μεγάλων αποστάσεων. Πραγματοποιήθηκε με ποδήλατα δρόμου καλύπτοντας τη διαδρομή 230 χιλιομέτρων. Οι ποδηλάτες με σύμμαχο το δροσερό καιρό που επικράτησε, ξεκίνησαν  από την Κοιλάδα των  Τεμπών και  τερμάτισαν στο Μαντείο των Δελφών βασιζόμενοι στο μύθο του θεού Απόλλωνα και της κόρης του Πηνειού Δάφνης.

Πριν την εκκίνηση της εκδήλωσης νεαρές κοπέλες ντυμένες με  αρχαιοελληνική φορεσιά κρατώντας στα χέρια τους πανέρια, έραναν το δρόμο με φύλλα δάφνης και  προσέφεραν από ένα κλαδί δάφνης στον κάθε  ποδηλάτη  για να το μεταφέρει ,σύμφωνα με το μύθο, στον τελικό προορισμό τους  Δελφούς, τον Ομφαλό της γης στην αρχαιότητα.

Το πρώτο κλαδί δάφνης το παρέδωσε στον ποδηλάτη Δαλαβίκα Κώστα  ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος  ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε ότι η εκδήλωση θα καθιερωθεί με απώτερο στόχο  η πορεία της δάφνης να ενοποιηθεί με την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας σε συνεργασία  με το Υπουργείο Πολιτισμού και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

 
 

Φορείς


Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Δήμος Λαρισσαίων / Δήμος Μετεώρων / Δήμος Τεμπών / Δήμος Αγιάς / Δήμος Ελασσόνας/ Δήμος Κάτω Ολύμπου

Χορηγοί

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες για να ενισχύσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Δέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα cyclinghellas.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.