8 ήμερη ποδηλατική εκδρομή στην κεντρική Ελλάδα
Ποδηλατικές & Multisport Εκδρομές στην Ελλάδα

8 ήμερη ποδηλατική εκδρομή στην κεντρική Ελλάδα

 • All-inclusive (Γεύματα , Διαμονή)

Τιμή: Από 1200,00

 • Ποδηλασία
 • Κολύμπι
 • Επίσκεψη σε αξιοθέατα
 • Επίσκεψη σε μοναστήρια
 • Επίσκεψη σε εκκλησίες

H Cycling Hellas, στο 8 ήμερο multisport ταξίδι, σας ξεναγεί στους θησαυρούς της κεντρικής Ελλάδας και σας μεταφέρει σε τόπους μαγευτικής ομορφιάς με εικόνες που χρωματίζουν την ψυχή και γαληνεύουν τον Νου…

Γνωρίστε τον Μυθικό Όλυμπο, την κατοικία των Θεών,τα επιβλητικά και Ιερά Μετέωρα, τον εκπληκτικό Κίσσαβος με θέα στο Αιγαίο! Απολαύστε μεγαλουργήματα της φύσης, της αρχαίας μυθολογίας και  ιστορίας!

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Πιο αναλυτικά

Ελλάδα: Αποχρώσεις του απέραντου γαλάζιου..θάλασσα,  ουρανός! Αποχρώσεις του ατέλειωτου  πράσινου.. Ελληνική φύση, εναλλαγές μοναδικής  χλωρίδας!

Ελλάδα: ένας τόπος φορτισμένος ιστορικά, αρχαιολογικά, μυθολογικά και θρησκευτικά, μέσα από τη διαδρομή των αιώνων, αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας και  του πολιτισμού του δυτικού κόσμου, συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να αποτελεί μια  σημαντική κοιτίδα  πολιτισμού και τουρισμού. 

Με λίγα λόγια:

Τύπος εκδρομής: multisport δραστηριότητες με συνοδεία οδηγών.

Δραστηριότητες: Ποδηλασία | Κολύμπι | Μουσεία | Ελληνική Κουζίνα | Ελληνική Μυθολογία 

Επίπεδο Δυσκολίας: 3 Δείτε εδώ

Τι θα απολαύσετε: multisport περιηγήσεις, απίθανες εμπειρίες, ποικίλες δραστηριότητες, ξεναγήσεις, χρώματα, γεύσεις, ιστορία, μυθολογία της Ελλάδας.

Μετακινήσεις/ μεταφορά: όλες τις μέρες οι δραστηριότητες και με συνοδεία βαν.

Διαθέσιμα  ποδήλατα: θα πρέπει να έχετε το δικό σας ποδήλατο. Ρωτήστε για διαθεσιμότητα  ενοικίασης ποδηλάτων.

Min άτομα 8,  Max 20

Extra διαμονή: εφόσον ζητηθεί.

Καλωσορίσατε στον Πλαταμώνα. Είναι η 1η μέρα του ποδηλατικού tour στην κεντρική Ελλάδα.

Άφιξη στον Πλαταμώνα. Ξεκούραση, εξοικείωση με τον τόπο και το απόγευμα περίπατος στην παραλία για κολύμπι και καφέ.

 

map Λεπτομέρειες εκδρομής
 • Ποδηλασία

Μεταφέρεστε με βανάκι στο Λιτόχωρο. Με ορμητήριο το γραφικό χωριό, ξεκινάτε την ποδηλατική εκδρομή στα Πριόνια Ολύμπου.

  Ποδηλατείτε 18 χιλιόμετρα σε ασφαλτοστρωμένο ανηφορικό δρόμο περνώντας από το 1ο καταφύγιο, στη θέση Σταυρός (944 μέτρα) και στη συνέχεια καταλήγουμε στην τοποθεσία Πριόνια (1.100 μ.). Όσοι επιθυμείτε μια ήπια μικρή ποδηλατική ανάβαση λίγων χιλιομέτρων, ξεκινάτε με όχημα από το Λιτόχωρο μέχρι τη θέση Σταυρός και από εκεί με ποδήλατο συνεχίζετε για να διανύσουν 7 χιλιόμετρα μικρής δυσκολίας μέχρι τα Πριόνια. Στα Πριόνια υπάρχει χώρος για πάρκινγκ και ένα μικρό εστιατόριο. Κάνετε μια μικρή στάση για ανεφοδιασμό και ανάκτηση δυνάμεων. Επιστρέφετε συνεχίζοντας  με τα ποδήλατα την κατάβαση των 18 χιλιομέτρων από τα Πριόνια μέχρι το Λιτόχωρο, απολαμβάνοντας την ξεχωριστή φύση του Ολύμπου που σας γοητεύει με την εκθαμβωτική ομορφιά του, την πυκνή βλάστηση με πεύκα, οξιές, ορθοπλαγιές, και τα Πιερικά παράλια που διακρίνονται στο τέλος του ορίζοντα. Η εκδρομή ολοκληρώνεται στο αρχικό σημείο εκκίνησης.

map Λεπτομέρειες εκδρομής
 • Ποδηλασία

 Η ημερήσια ποδηλατική εκδρομή με προορισμό το αρχαίο Δίον ξεκινά το πρωί από το ξενοδοχείο.

  Ξεκινώντας με τα ποδήλατά κατευθύνεστε με προορισμό τον αξιόλογο αρχαιολογικό χώρο του ΔΙΟΝ που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου. Ποδηλατώντας διανύετε μια όμορφη παραθαλάσσια διαδρομή  θαυμάζοντας όλα τα γνωστά παράλια της Πιερίας. Περνάτε  από τον Παντελεήμονα, τη Σκοτίνα, τη Λεπτοκαρυά, την  Πλάκα Λιτοχώρου, απολαμβάνοντας στα δεξιά μας  τις βραβευμένες ακτές της Πιερίας και στα αριστερά  τους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου. Αφού ξεναγηθείτε  στο αρχαίο Δίον επιστρέφετε  με ποδήλατο ή με βανάκι από την ίδια διαδρομή.

  Έξω  από τον Πλαταμώνα δεν παραλείπετε να κάνετε μια σύντομη στάση να θαυμάσετε  το περίφημο ενετικό κάστρο του 10ου αιώνα, χτισμένο σε στρατηγικό σημείο της περιοχής. Ακολουθεί γεύμα, ξεκούραση και για το απόγευμα ελεύθερο πρόγραμμα.

map Λεπτομέρειες εκδρομής
 • Ποδηλασία

  Η πανέμορφη ποδηλατική εκδρομή των 15  χιλιομέτρων ξεκινά με έδρα το λιμάνι του Πλαταμώνα. Ανηφορίζουμε με προορισμό μας τον Παλαιό Παντελεήμωνα

   Ο Παλαιός Παντελεήμωνας ένα πολύ γραφικό ορεινό χωριό χτισμένο στις πλαγιές του Ολύμπου σε υψόμετρο 700μ. Το χωριό ιδρύθηκε στα τέλη του 14ου αιώνα, είναι χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακό χωριό καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στην βόρεια Ελλάδα. Το χωριό αποτελεί ένα “φυσικό μπαλκόνι” του κάτω Ολύμπου με εκθαμβωτική θέα στο Θερμαϊκό κόλπο, τις ακτές της Νότιας Πιερίας και το ενετικό κάστρο του Πλαταμώνα.

   Κάνουμε μια στάση για ξεκούραση, καφέ και μικρογεύμα. Απολαμβάνετε τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του, τα αναπαλαιωμένα πέτρινα σπίτια, την παλιά εκκλησία του Αγίου Παντελεήμωνα, και τα γραφικά καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης.

  Στη σύντομη ποδηλατική κατάβαση προς το λιμάνι Πλαταμώνα θαυμάζετε άλλη μια φορά το πλούσιο φυσικό πλούτο.

map Λεπτομέρειες εκδρομής
 • Ποδηλασία

Η ποδηλατική εκδρομή ξεκινά από τα παράλια Πιερίας μέχρι την Κοιλάδα των Τεμπών 

  Απολαμβάνετε μια ξεχωριστή ποδηλατική περιήγηση στην πανέμορφη περιοχή της κοιλάδας των Τεμπών, στην Αγία Παρασκευή. Ανηφορίζετε με τα ποδήλατα τη διαδρομή των  4,5 χιλιομέτρων από την Κοιλάδα μέχρι τα Αμπελάκια όπου κάνετε στάση για κολατσιό ή φαγητό σε ταβερνάκι του χωριού.

map Λεπτομέρειες εκδρομής
 • Ποδηλασία

  Βρίσκεστε στην Καλαμπάκα που αποτελεί την πόλη- πύλη του γιγαντιαίου πέτρινου συμπλέγματος των Μετεώρων. Η ποδηλατική περιήγησή  ξεκινά από το Καστράκι.

  Το Καστράκι φωλιάζει ανάμεσα στους βράχους είναι το ωραιότερο χωριό στην περιοχή και αποτελεί ορμητήριο των αναρριχητών.. Πρώτη επίσκεψη  το μοναστήρι «Μεγάλο Μετέωρο» και ακολούθως  τη μονή «Βαρλαάμ», και τέλος το αιωρούμενο Μοναστήρι του «Αγίου Στεφάνου». Το μεγαλούργημα της φύσης ξεδιπλώνεται στα μάτια σας .. Ο ιερός τόπος αποτελεί  θέαμα που κόβει την ανάσα!  Κατηφορίζοντας η  διαδρομή τερματίζει  στην Κεντρική Πλατεία Καλαμπάκας. Στη συνέχεια κινείστε με τα ποδήλατά στο  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Μανιταριών. Ακολουθεί  στάση για καφέ  ή γλυκό και ελεύθερη περιήγηση σε τοπικά παραδοσιακά καταστήματα της περιοχής. Αργά το απόγευμα μεταφέρεστε με βανάκι  στη Λάρισα για δείπνο και διαμονή σε ξενοδοχείο.

map Λεπτομέρειες εκδρομής
 • Ποδηλασία
 • Κολύμπι

Βρίσκεστε στη Λάρισα  την πρωτεύουσα του Θεσσαλικού κάμπου, από το Αρχαίο θέατρο ξεκινά η ποδηλατική σας  εκδρομή

   Το ποδηλατικό μας ταξίδι  θα ξεκινήσει από το Αρχαίο θέατρο Λάρισας. Περνώντας από διάφορα αξιοθέατα, μνημεία και όμορφες γωνιές της σύγχρονης πόλης, κινούμαστε με κατεύθυνση  τον δρόμο που οδηγεί στα παράλια του Ν. Λάρισας. Η ακτογραμμή των παραλιών της Κεντρικής Ελλάδας που θα απολαύσουμε ποδηλατικά, φτάνει τα 50 χιλιόμετρα ξεκινώντας από τον Αγιόκαμπο και φτάνοντας μέχρι τον Πλαταμώνα. Σε όλη τη διαδρομή ατενίζουμε περισσότερες  από 20 υπέροχες παραλίες,  μικρούς κολπίσκους  στην σκιά του Μαυροβουνίου, του Κισσάβου και κατόπιν του Ολύμπου. Πολλές από τις παραλίες είναι οργανωμένες με τουριστικές υποδομές, ενώ άλλες λιγότερο ή καθόλου, αφημένες στα χέρια της μητέρας φύσης.

   Κοντεύοντας στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου, απολαμβάνουμε τις βραβευμένες παραλίες  που απλώνονται δεξιά μας και τις καταπράσινες πλαγιές του βουνού των Θεών στα αριστερά.Η πανέμορφη διαδρομή των 98 χιλιομέτρων ολοκληρώνεται στον Πλαταμώνα όπου ένα μπάνιο στη θάλασσα θα είναι η καλύτερη αποθεραπεία μας!

map Λεπτομέρειες εκδρομής

Το υπέροχο ποδηλατικό ταξίδι σας στην Κεντρική Ελλάδα ολοκληρώθηκε!

   Έχοντας στις αποσκευές σας όμορφες εικόνες, αναμνήσεις, γεύσεις είστε πανέτοιμοι για την αναχώρηση σας! Η μεταφορά στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης γίνεται δωρεάν με λεωφορείο που έχει κανονίσει η εταιρεία μας, φτάνει να μας δώσετε πληροφορίες για τη πτήση σας! Καλό σας ταξίδι!

map Λεπτομέρειες εκδρομής

map Λεπτομέρειες εκδρομής
8 ήμερη ποδηλατική εκδρομή στην κεντρική Ελλάδα

Το ταξίδι ξεκινά

Η ΕΛΛΑΔΑ μας είναι το λίκνο της δημοκρατίας, του πολιτισμού, της φιλοσοφίας, της ελευθερίας, της αρχιτεκτονικής, της γλυπτικής, των Ολυμπιακών Αγώνων! Η ομάδα της Cycling Hellas με χαρά ποδηλατεί μαζί σας στα αριστουργήματα της ελληνικής φύσης, στους ιερούς γνωστούς θησαυρούς, στον ελληνικό πολιτισμό, στην αρχαία μυθολογία, ιστορία και παράδοση! Απολαύστε καθοδηγούμενες ποδηλατικές εκδρομές σε επιλεγμένες διαδρομές, μοναδικά χρώματα, γεύσεις και σπιτικές δημιουργίες, γνωρίσετε την αυθεντικότητα του μοναδικού λαού μας. Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε και να μετατρέψουμε τις ποδηλατικές αποδράσεις σας σε εμπειρία ζωής!
 • Πλήρη οργάνωση από την Cycling hellas
 • Παροχή απαραίτητου εξοπλισμού (λεβιεδάκια, σαμπρέλα, τρόμπα, παγούρι)
 • Έμπειρους εκπαιδευτές ποδηλασίας
 • Κιτ πρώτων βοηθειών
 • Μηχανική υποστήριξη Service των ποδηλάτων
 • Όχημα τρέιλερ για την μεταφορά ποδηλάτων
 • Βανάκι για τη μεταφορά των επισκεπτών
 • Υγιεινό Κολατσιό
 • Καφέ ή αναψυκτικό / άτομο
 • Όλα τα γεύματα
 • Όλες τις δραστηριότητες
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3 ή 4 αστέρων
 • Τα εισιτήρια για τα Μουσεία
 • Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής

Τι δεν περιλαμβάνεται στην τιμή;

Όλυμπος

Όλυμπος

  Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια, το ιερό βουνό, ορόσημο της ελληνικής μυθολογίας, η κατοικία των δώδεκα Θεών της αρχαιότητας , Εθνικός Δρυμός από το 1938, αλλά και παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού.

Εξερευνήστε τον προορισμό
Κίσσαβος (Όσσα)

Κίσσαβος (Όσσα)

Ο Κίσσαβος ή αλλιώς Όσσα είναι βουνό της Θεσσαλίας που βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νομού Λάρισας και νότια των Τεμπών και του Πηνειού απέναντι από τον Όλυμπο.

Εξερευνήστε τον προορισμό
Φαράγγι Ενιπέα

Φαράγγι Ενιπέα

Το μαγευτικό φαράγγι του Ενιπέα είναι το διασημότερο Φαράγγι του Ολύμπου.

Εξερευνήστε τον προορισμό
Κοιλάδα των Τεμπών

Κοιλάδα των Τεμπών

Ο τόπος που σμίγει η ιστορία με τη μυθολογία, η παράδοση με τον πολιτισμό, ο θρύλος με την πραγματικότητα.Τα Τέμπη ή Κοιλάδα των Τεμπών σχηματίζεται ανάμεσα στο βουνό  Όλυμπο και στο βουνό Κίσσαβος (Όσσα), στο κέντρο της Ελλάδας. 

Εξερευνήστε τον προορισμό
Μετέωρα

Μετέωρα

   Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων.

Εξερευνήστε τον προορισμό
Δίον

Δίον

Το Δίον είναι μια περιοχή στους πρόποδες του Ολύμπου. Σήμερα είναι γνωστή σ’ όλο τον κόσμο γιατί οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μια πολύ σπουδαία μακεδονική πόλη.

Εξερευνήστε τον προορισμό
Πλαταμώνας

Πλαταμώνας

Ο Πλαταμώνας βρίσκεται στο Νομό Πιερίας ( Περιφερειακή ενότητα), στους πρόποδες του Ολύμπου.  Χιλιάδες τουρίστες επιλέγουν τους καλοκαιρινούς μήνες τον Πλαταμώνα γιατί αποτελεί το σημαντικότερο πόλο έλξης και την ομορφότερη περιοχή μαζί με τους Ν.Πόρους.

Εξερευνήστε τον προορισμό
Παλαιός Παντελεήμονας

Παλαιός Παντελεήμονας

Ο Παλαιός Παντελεήμονας, στη σκιά του βουνού των θεών, είναι ένας παραδοσιακός οικισμός που έχει καταφέρει να διατηρήσει τη γραφικότητά του, σε μια περιοχή γεμάτη φυσικές ομορφιές.

Εξερευνήστε τον προορισμό
Λάρισα

Λάρισα

   Η Λάρισα είναι πανάρχαια πόλη και κατοικείται εδώ και σχεδόν 4.000 χρόνια. Οι αρχαιολογικές έρευνες μαρτυρούν ότι η περιοχή της Λάρισας κατοικείτο κατά την Παλαιολιθική περίοδο. Είναι η σύγχρονη αρχόντισσα του Θεσσαλικού Κάμπου. Έχει να επιδείξει πολλά  Αρχαία ,Βυζαντινά , Οθωμανικά Μνημεία, Μουσεία και πολλά αξιοθέατα.

Εξερευνήστε τον προορισμό
Αμπελάκια

Αμπελάκια

Ένας προορισμός για κάθε εποχή..

Αρχοντικά, Μουσεία, Εκκλησίες, καλντερίμια, παγωμένα τρεχούμενα νερά, ποιοτικά τοπικά προϊόντα και φοβερές διαδρομές στην καρδιά του Κισσάβου. Με μία λέξη: Αμπελάκια.

Η ιστορική και γραφική κοινότητα των Αμπελακίων είναι ένας καταπληκτικός προορισμός καθόλη τη διάρκεια του έτους. Ένα χωριό που δεν προλαβαίνεις σε μία ημέρα να επισκεφθείς όλα τα Μουσεία, τις Εκκλησίες, τα αρχοντικά και τις φανταστικές διαδρομές στον Κίσσαβο. Τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα συμπαρασύρουν το βλέμμα του επισκέπτη και φανερώνουν την άνθιση της κοινότητας τους προηγούμενους αιώνες. Εξάλλου, τα Αμπελάκια είναι γνωστά για την ίδρυση του πρώτου συνεταιρισμού στον κόσμο με την επωνυμία «Κοινή Συντροφία και Αδελφότητα των Αμπελακίων», που προέκυψε από τη συνένωση των πέντε κυριότερων οικοτεχνικών («Συντροφίες») το 1778. Ο συνεταιρισμός αύξησε με γοργούς ρυθμούς την παραγωγή δίνοντας έμφαση στην ποιότητα της βαφής των νημάτων (με το ριζάρι) και μετέτρεψε τα Αμπελάκια σε οικονομικό κέντρο. Απόρροια η άνθιση των τεχνών και των γραμμάτων. Ο Συνεταιρισμός διαλύθηκε οριστικά το 1812.

Εξερευνήστε τον προορισμό
Ανατολή

Ανατολή

Η Ανατολή (ή Σελίτσανη με την παλιά σλαβική ονομασία «σέλο» = χωριό) είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στη νοτιοανατολική πλευρά της Όσσας (Κισσάβου) σε υψόμετρο 960 μέτρων με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Από τη θέση της ατενίζεις την ανατολή του ήλιου θαυμάζοντας, σε κάθε αυγή τα υπέροχα χρώματα της στις πλαγιές του όρους Κισσάβου, ολόκληρο  το Θεσσαλικό κάμπο, την κωμόπολη της Αγιάς και τα χωριά της, το Μαυροβούνι και το Πήλιο, τη θάλασσα του Αγιοκάμπου κι ακόμα τη Σκιάθο και τη Σκόπελο.

Εξερευνήστε τον προορισμό
Προτεινόμενα Ξενοδοχεία
Royal Palace Resort & Spa
Royal Palace Resort & Spa
πληροφορίες
Hotel Alexiou
Hotel Alexiou
πληροφορίες
Kronos Hotel
Kronos Hotel
πληροφορίες
Mediterranean Olympus Hotel
Mediterranean Olympus Hotel
πληροφορίες
Litohoro Resort
Litohoro Resort
πληροφορίες
Poseidon Palace
Poseidon Palace
πληροφορίες
Hop on your bike and live mythical bike tours & cycling holidays to epic Greek treasures
We use cookies
Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδέχομαι" συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Παρακαλούμε σημειώστε ότι αν δεν αποδεχθείτε τα cookies δε θα μπορέσετε να έχετε τη σελίδα με την πλήρη λειτουργικότητά της.