Αποτελέσματα Διοργανώσεων

Φωτογραφίες και πλούσιο υλικό από το «Δρόμο της Δάφνης» το Cyclosportive - Mythical Event 230 χιλιομέτρων που διοργανώνει η Cycling Hellas.

Το Σάββατο 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρωτότυπη ποδηλατική διοργάνωση με την επωνυμία «1ος Δρόμος της Δάφνης»  από την «Cycling Hellas» σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο ΠΗΝΕΙΟ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Τεμπών, το Δήμο Δελφών, το Δήμο Λαμιέων. Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνδύασε  τις αξίες του αθλητισμού  με τον πολιτισμό, την ιστορία και την αρχαιότητα.

Η ποδηλατική εκδήλωση αφορούσε την ιστορία της χώρας μας και απευθύνονταν στους λάτρες μεγάλων αποστάσεων. Πραγματοποιήθηκε με ποδήλατα δρόμου καλύπτοντας τη διαδρομή 230 χιλιομέτρων. Οι ποδηλάτες με σύμμαχο το δροσερό καιρό που επικράτησε, ξεκίνησαν  από την Κοιλάδα των  Τεμπών και  τερμάτισαν στο Μαντείο των Δελφών βασιζόμενοι στο μύθο του θεού Απόλλωνα και της κόρης του Πηνειού Δάφνης.

Πριν την εκκίνηση της εκδήλωσης νεαρές κοπέλες ντυμένες με  αρχαιοελληνική φορεσιά κρατώντας στα χέρια τους πανέρια, έραναν το δρόμο με φύλλα δάφνης και  προσέφεραν από ένα κλαδί δάφνης στον κάθε  ποδηλάτη  για να το μεταφέρει ,σύμφωνα με το μύθο, στον τελικό προορισμό τους  Δελφούς, τον Ομφαλό της γης στην αρχαιότητα.

Το πρώτο κλαδί δάφνης το παρέδωσε στον ποδηλάτη Δαλαβίκα Κώστα  ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος  ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε ότι η εκδήλωση θα καθιερωθεί με απώτερο στόχο  η πορεία της δάφνης να ενοποιηθεί με την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας σε συνεργασία  με το Υπουργείο Πολιτισμού και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες για να ενισχύσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.