Ποδηλατικές Εκδρομές

Μονοήμερη ποδηλατική multisport εκδρομή- Ξενάγηση στο αρχαίο Δίον και στα παράλια Πιερίας

Μονοήμερη ποδηλατική multisport εκδρομή- Ξενάγηση στο αρχαίο Δίον και στα παράλια Πιερίας

Ξεκινώντας νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο κατευθυνόμαστε με τα ποδήλατά  προς τον αξιόλογο αρχαιολογικό χώρο του ΔΙΟΝ που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου. Μετά την  ξενάγηση ξεκινάμε ποδηλατώντας να διανύσουμε παραθαλάσσια διαδρομή 66 χιλιομέτρων σε όλα τα παράλια. Περνάμε από τη Πλάκα Λιτοχώρου, τη Λεπτοκαρυά, τη Σκοτίνα απολαμβάνοντας στα αριστερά μας  τις βραβευμένες ακτές της Πιερίας και στη δεξιά μεριά τους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου. Έξω από τον Πλαταμώνα κάνουμε σύντομη στάση να θαυμάσουμε  το περίφημο ενετικό κάστρο του 10ου αιώνα, χτισμένο σε στρατηγικό σημείο της περιοχής.

 Απολαμβάνουμε την όμορφη θέα  και κατόπιν συνεχίζουμε να ποδηλατούμε μέχρι τους Νέους Πόρους. Η πανέμορφη διαδρομή ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στη Λεπτοκαρυά με ποδήλατο ή με λεωφορείο.

 DAY 4 Dion tour bike tour in the eastern Olympus

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8.30 Αναχώρηση για το ΔΙΟΝ με τα ποδήλατα

9.30 Ξεκινά η ξενάγησή μας στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον.

11.30  Ξεκινάμε το ποδηλατικό τουρ στα υπέροχα παραθαλάσσια μέρη της περιοχής.

59.00/άτομο

Η τιμή περιλαμβάνει   Η τιμή δεν περιλαμβάνει

Διάρκεια: ~6 ώρες

Ποδηλασία Κολύμπι Επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο

Σημείο Συνάντησης: Λεπτοκαρυά

Εκκίνηση: Λεπτοκαρυά

Τερματισμός: Νέοι Πόροι

Κατάλληλο για: ηλικίες άνω των 18 ετών με μέτρια φυσική κατάσταση

Διανυκτέρευση: παράλια Πιερίας

Προτεινόμενη λίστα εξοπλισμού

 • ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!
 • Μικρό σακίδιο πλάτης.
 • Τσαντάκι ποδηλάτου για προσωπικά αντικείμενα.
 • Κράνος
 • Μπαντάνα
 • Αντανεμικό-αδιάβροχο αμάνικο τζάκετ (προαιρετικό).
 • Αντανεμικό-αδιάβροχο με μανίκια τζάκετ (προαιρετικό σε περίπτωση βροχής).
 • Γυαλιά ηλίου.
 • Αντηλιακή κρέμα κ αντηλιακή κρέμα για χείλη ανάλογα με την εποχή.
 • Φωτογραφική μηχανή, προσωπικά αντικείμενα.
 • Δίον

  Δίον

  Το Δίον είναι μια περιοχή στους πρόποδες του Ολύμπου. Σήμερα είναι γνωστή σ’ όλο τον κόσμο γιατί οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μια πολύ σπουδαία μακεδονική πόλη. Οι αρχαίοι βασιλιάδες της Μακεδονίας είχαν διαλέξει το Δίον για θερινή τους κατοικία. Εκεί δημιούργησαν, αιώνες πριν, έναν οικισμό στα ερείπια του οποίου είναι εμφανή τα στοιχεία του αρχαίου Μακεδονικού Πολιτισμού.

  Τραγουδώντας ο Ησίοδος γύρω στο 700 π.Χ το θεϊκό έρωτα του Δία για τη Θυία, την κόρη του προπάτορα των Ελλήνων Δευκαλίωνα, λέει ότι αυτή έμεινε έγκυος και γέννησε δυο παιδιά, τον Μάγνητα και το Μακεδόνα, που έζησαν στην Πιερία γύρω από τον Όλυμπο. Ο ιερός χώρος του Δία στην περιοχή αυτή ήταν το Δίον, στις υπώρειες του Ολύμπου.

  Οι ανασκαφές αποκάλυψαν ότι το Δίον αποτελούσε κατά την αρχαιότητα την ιερή πόλη των Μακεδόνων. Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ευρήματα που μαρτυρούν την ύπαρξη ενός λαμπρού και ακμαίου πολιτισμού: απομεινάρια αρχαίου θεάτρου, τα ιερά της Δήμητρας, της Ίσιδας, του Διονύσου και το Ασκληπείο, οδοί με καταστήματα, το νεκροταφείο και το τείχος της πόλης, το ελληνιστικό και ρωμαϊκό θέατρο, οι ρωμαϊκές θέρμες (λουτρά) με πλήθος γλυπτών, ευρήματα ανακτόρων, το Ωδείο, καθώς και μια παλαιοχριστιανική κοιμητηριακή βασιλική έξω από τα τείχη. Πολλά από τα ευρήματα εκτίθενται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που βρίσκεται στο χωριό του Δίου.   Οι περισσότεροι τάφοι, βασιλικοί.

  Σήμερα μπορούμε να θαυμάσουμε τα ερείπια αυτού του πολιτισμού στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου.

   

  Cycling hellas

  Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες για να ενισχύσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
  Κάνοντας κλικ στο "Δέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα cyclinghellas.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.