Ποδηλατικές Εκδρομές

Μονοήμερη multisport εκδρομή στον Κίσσαβο (Ανατολή, Μεταξοχώρι και Αγιά Λάρισας )

Μονοήμερη multisport εκδρομή στον Κίσσαβο (Ανατολή, Μεταξοχώρι και Αγιά Λάρισας )

Η ημερήσια εκδρομή μας ξεκινά με ορμητήριο την Κεντρική Πλατεία του χωριού Ανατολής στα 950μ. Κατευθυνόμαστε με ποδήλατα προς το Μοναστήρι του Ιωάννη Προδρόμου όπου κάνουμε μια μικρή στάση για ξενάγηση στο ιστορικό μοναστήρι. Κατόπιν  μεταφερόμαστε πίσω στην Ανατολή για περιήγηση, για κολατσιό και καφέ.

Για την κατάβαση ξεκινούμε έχοντας δύο επιλογές:


1η  ΕΠΙΛΟΓΗ: Ακολουθούμε διαδρομή προς το νότο διασχίζοντας τμήμα του Εθνικού μονοπατιού Ο2 και ενώνει τον Κίσσαβο, με το Πήλιο και τον  Όλυμπο. Η διαδρομή  είναι εύκολη, καλά σηματοδοτημένη και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Πολύ  πλούσια σε φυτικό πλούτο περνά από δασικό μονοπάτι και καταλήγει σε καλντερίμι. Μετά από περίπου 2μιση ώρες φτάνουμε στο γραφικό ιστορικό χωριό Μεταξοχώρι στα 200m υψόμετρο. Είναι ένα από το ομορφότερα χωριά της περιοχής, με αρκετά παραδοσιακά σπίτια, αρχοντικά τα περισσότερα, με πλούσια ιστορία και παράδοση, είχε αναπτύξει στο παρελθόν τη βιοτεχνία μεταξιού, από όπου και το όνομά του. Η διαδρομή μας ολοκληρώνεται στην Αγιά Λάρισας.

2η ΕΠΙΛΟΓΗ: συνεχίζουμε με τα ποδήλατα την κατάβαση των 16 χιλιομέτρων από την Ανατολή μέχρι το Μεταξοχώρι και την Αγιά απολαμβάνοντας την ξεχωριστή φύση του Κισσάβου και τα παράλια του Νομού Λάρισας που διακρίνονται στο τέλος του ορίζοντα.

Ελάτε μαζί μας, σας εγγυόμαστε υπέροχη θέα και αξέχαστη εμπειρία με την υπογραφή της Cycling Hellas!

 

 

49.00/άτομο

Η τιμή περιλαμβάνει   Η τιμή δεν περιλαμβάνει

Διάρκεια: ~2 ώρες

Ποδηλασία Ορεβασία Πεζοπορία

Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Ανατολής

Εκκίνηση: Ανατολή (900m)

Τερματισμός: Αγιά

Κατάλληλο για: ηλικίες άνω των 18 ετών με μέτρια φυσική κατάσταση

Προτεινόμενη λίστα εξοπλισμού

 • ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!
 • Σακίδιο 10-15 λίτρα.
 • Ορειβατικά μποτάκια ή παπούτσια.
 • Πουλόβερ ή τζάκετ ανάλογα με την εποχή.
 • Fleece ή μάλλινο πουλόβερ ή τζάκετ.
 • Μακρυμάνικη μπλούζα (συνθετική, διαπνέον, ελαφριά).
 • Κοντό ή Μακρύ παντελόνι πεζοπορίας (ελαφρύ, διαπνέον) ανάλογα με την εποχή.
 • Αδιάβροχο τζάκετ (προαιρετικό, ανάλογα με την εποχή).
 • Fleece ή μάλλινα γάντια.
 • Γυαλιά ηλίου.
 • Αντηλιακή κρέμα κ αντηλιακή κρέμα για χείλη ανάλογα με την εποχή.
 • Φωτογραφική μηχανή, προσωπικά αντικείμενα.
 • Κίσσαβος (Όσσα)

  Κίσσαβος (Όσσα)

  Ο Κίσσαβος ή αλλιώς Όσσα είναι βουνό της Θεσσαλίας που βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νομού Λάρισας και νότια των Τεμπών και του Πηνειού απέναντι από τον Όλυμπο, του οποίου αποτελεί συνέχεια γεωλογικά και από τον οποίο χωρίζεται από την κοιλάδα των Τεμπών. Έχει μέγιστο υψόμετρο 1.978 m (Προφήτης Ηλίας).

  Η Όσσα βλέπει δυτικά τον κάμπο της Λάρισας, νότια τον κάμπο της Αγιάς και ανατολικά την θάλασσα όπου καταλήγουν οι πλαγιές της, σχηματίζοντας ορμίσκους. Το βουνό χωρίζεται σε δύο μέρη από μια κοιλάδα, η οποία ονομάζεται στα βόρεια "Μεγάλο Φαράγγι" και στα νότια "Μεγάλο Ρέμα".

  Από γεωλογική άποψη, η Όσσα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αφού στη βάση της αποτελείται από κρυσταλλικά πετρώματα, που όμως σκεπάζονται από άλλα στρώματα εκρηξιγενών πετρωμάτων.

  Οι ανατολικές και βόρειες πλευρές του είναι κατάφυτες από δάση με  οξιές, καστανιές και λίγα πεύκα. Στη νότια κορυφογραμμή του υπάρχουν αρκετά έλατα.  Όλη η ανατολική πλευρά του βουνού βρέχεται από το Αιγαίο και έχει θαυμάσιες παραλίες, μικτή βλάστηση, θαμνώδης κοντά στο επίπεδο της θάλασσας, με πλατάνια και υδρόφιλα δέντρα και δεκάδες ρέματα και ψηλότερα αναδεικνύονται  δάση οξιάς και ελάτης. Στις περισσότερες πλευρές του και κυρίως στις ανατολικές, υπάρχουν εντυπωσιακές χαράδρες με ορμητικούς χειμάρρους, ομορφότερη από τις οποίες είναι η χαράδρα της Καλυψούς με ένα τοπίο που συμπληρώνεται από καταρράκτες, λίμνες και απότομα βράχια. Βορειοδυτικά διακρίνεται η βραχώδης και άγρια ομορφιά του τοπίου. Ο κώνος της κορυφής  είναι γυμνός από βλάστηση και στη κορυφή του υπάρχει ένα θαυμάσιο υπόγειο εκκλησάκι αφιερωμένο στο προφήτη Ηλία στα 1.978μ.

  Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες για να ενισχύσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
  Κάνοντας κλικ στο "Δέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα cyclinghellas.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.