Ποδηλατικές Εκδρομές

Ποδηλατικός γύρος Ανατολικού Όλυμπου 86km

Ποδηλατικός γύρος Ανατολικού Όλυμπου 86km

Με ορμητήριο τα παράλια Πιερίας νωρίς το πρωί ξεκινάμε την ποδηλατική ημερήσια εκδρομή των 86 χιλιομέτρων για να γνωρίσουμε τους πρόποδες του Ολύμπου και τα ορεινά χωριά του.

Κατευθυνόμαστε από το Λιτόχωρο  στην Λεπτοκαρυά, τον Πλαταμώνα, και από εκεί παίρνουμε τον ανηφορικό δρόμο για Καλλιπεύκη.

Ενδιάμεσα περνάμε από το πολύ γραφικό ορεινό χωριό τον Παλιό Παντελεήμονα κάνοντας μια μικρή στάση για ξεκούραση, για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς τους πρόποδες Ολύμπου και τη θάλασσα που απλώνετε μπροστά μας!

Συνεχίζουμε την ανηφορική διαδρομή αφήνοντας πίσω μας την ορεινή Άνω Σκοτίνα. Επόμενη στάση  για ανασύνταξη, ανεφοδιασμό και φωτογραφίες κάνουμε στην θέση Πατωμένη, που απέχει 2 χιλιόμετρα από την Καλλιπεύκη του Θεσσαλικού Ολύμπου.

Συνεχίζουμε το δρόμο μας κινούμενοι προς την Επαρχιακή οδό Λάρισας Καλλιπεύκης περνώντας λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό Καρυά. Παίρνουμε τον κατηφορικό δρόμο 25 περίπου χιλιομέτρων για Λεπτοκαρυά. Η διαδρομή των 86 χιλιομέτρων ολοκληρώνεται στο αρχικό σημείο  εκκίνησης.

Προαιρετικά, με  όσους επιθυμούν, κάνουμε στάση για ξεκούραση και ανεφοδιασμό σε  παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα της περιοχής. Τιμή ολοκληρωμένου γεύματος -μενού 10 ή 15 ευρώ / άτομο.

[Η Cycling hellas στο αυτοκίνητο συνοδείας  παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό (εργαλειοθήκη, σαμπρέλες, τρόμπα) για την καλή «υγεία του ποδηλάτου» και κιτ πρώτων βοηθειών, υδροδοσία και μικρό ανεφοδιασμό για την καλή υγεία του αναβάτη!]

DAY 2 Climb next to Olympos Mountain

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8.30  Αναχώρηση για την ποδηλατική ανάβαση.

14.00 κολύμπι

59.00/άτομο

Η τιμή περιλαμβάνει   Η τιμή δεν περιλαμβάνει

Διάρκεια: ~7 ώρες

Ποδηλασία Κολύμπι Πεζοπορία

Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτριο

Σημείο Συνάντησης: Κεντρική πλατεία Λιτοχώρου

Εκκίνηση: Λιτόχωρο (400m)

Τερματισμός: Λιτόχωρο (400m)

Κατάλληλο για: ηλικίες άνω των 18 ετών με μέτρια φυσική κατάσταση

Προτεινόμενη λίστα εξοπλισμού

 • ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!
 • Μικρό σακίδιο πλάτης.
 • Τσαντάκι ποδηλάτου για προσωπικά αντικείμενα.
 • Κράνος
 • Μπαντάνα
 • Αντανεμικό-αδιάβροχο αμάνικο τζάκετ (προαιρετικό).
 • Αντανεμικό-αδιάβροχο με μανίκια τζάκετ (προαιρετικό σε περίπτωση βροχής).
 • Καπέλο ηλίου-σκούφο-μπαντάνα.
 • Γυαλιά ηλίου.
 • Αντηλιακή κρέμα κ αντηλιακή κρέμα για χείλη ανάλογα με την εποχή.
 • Φωτογραφική μηχανή, προσωπικά αντικείμενα.
 • Όλυμπος

  Όλυμπος

  Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια, το ιερό βουνό, ορόσημο της ελληνικής μυθολογίας, η κατοικία των δώδεκα Θεών της αρχαιότητας , Εθνικός Δρυμός από το 1938, αλλά και παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού.

  Δεσπόζει επιβλητικός και μεγαλόπρεπος στην Κεντρική Ελλάδα με μια σειρά από ψηλές κορυφές ρέματα και ράχες, φαράγγια και οροπέδια, αλπικά λιβάδια, πυκνά δάση, βαθιές σπηλιές και επιβλητικά βράχια. Μοναδικό οικοσύστημα σπάνιας βιοποικιλότητας που φιλοξενεί πάνω από 1.500 είδη φυτών, δεκάδες είδη άγριων ζώων, καθώς και σπάνια πουλιά.

  Νεφελοσκέπαστες κορφές του ο Μύτικας (2.917 μ.) και το Στεφάνι ή θρόνος του Δία (2.909 μ.). Εδώ, μέσα σε αξεδιάλυτα νέφη, κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» Θεοί σύμφωνα με τη θρησκεία των αρχαίων. Το Πάνθεον (ο σημερινός Μύτικας), είναι το σημείο συνάντησής τους, θέατρο των Θυελλωδών συζητήσεών τους. Ο θρόνος του Δία (το σημερινό Στεφάνι), φιλοξενεί αποκλειστικά τον αρχηγό των θεών, τον Δία (Ζευς). Από κει εξαπολύει τους κεραυνούς του δείχνοντας έτσι το Θεϊκό Θυμό του.

  Το βουνό των Θεών με το εντυπωσιακό του ύψος, τη μυθική του γοητεία και την εύκολη προσβασιμότητα, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Δρόμοι και μονοπάτια διασχίζουν τον ορεινό όγκο με κυριότερο  το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 που κινείται δυτικά από Λιτόχωρο προς τις κορυφές, μέσα από το φαράγγι του Ενιπέα.

  Η γοητεία του Ολύμπου είναι τόσο επιβλητική που σας οδηγεί να ανακαλύψετε μέσα σας την ψυχή ενός θρυλικού κατακτητή!

  Τα  οργανωμένα καταφύγια φιλοξενούν χιλιάδες επισκέπτες

  Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός»

  Καταφύγιο Σ.Ε.Ο. «Γιόσος Αποστολίδης»

  Καταφύγιο  «Χρήστος Κάκκαλος»

  Καταφύγιο Πετρόστρουγκας

  Καταφύγιο  «Βρυσοπούλες» ή «Κ.Ε.Ο.Α.Χ.»

  Καταφύγιο στην περιοχή «Κορομηλιές» Λεπτοκαρυάς

  Καταφύγιο στην περιοχή «Κρεβάτια» Βροντούς

  Καταφύγιο «Σταυρός» ή «Δημήτριος Μπουντόλας»

  Καταφύγιο στην περιοχή «Κορομηλιά» Δίου

  Έκτακτης ανάγκης:

  Καταφύγιο «Άνω Πηγάδι»

  Καταφύγιο «Κώστας Μιγκοτσίδης»

  Καταφύγιο «Άγιος Αντώνιος»

  Καταφύγιο «Η Καλύβα του Χρηστάκη»

  Καταφύγιο «Λιβαδάκι»

  Καταφύγιο ανάγκης «Σαλατούρα»

  Μυθολογία

  Οι δώδεκα θεοί κατοικούν στα φαράγγια, «τις πτυχές του Ολύμπου» όπως τα αποκαλεί ο Όμηρος- όπου βρίσκονται και τα παλάτια τους. Το Πάνθεον (ο σημερινός Μύτικας), είναι το σημείο συνάντησής τους, θέατρο των Θυελλωδών συζητήσεών τους. Ο θρόνος του Δία (το σημερινό Στεφάνι), φιλοξενεί αποκλειστικά τον αρχηγό των θεών, τον Δία (Ζευς). Το δωδεκάθεο συμπληρώνουν η Ήρα, η Εστία, η Δήμητρα, ο Ποσειδώνας , η Αθηνά, ο Απόλλων, η Άρτεμις, ο Ερμής, ο Άρης, η Αφροδίτη και ο Ήφαιστος.

  Στις ανατολικές παρυφές του Ολύμπου, στην Πιερία, η μυθολογική παράδοση τοποθέτησε τις εννέα Μούσες, προστάτιδες των Καλών Τεχνών, θυγατέρες του Δία και της Τιτάνιδας Μνημοσύνης: η Κλειώ, η Ευτέρπη, η Θάλεια, η Μελπομένη, η Τερψιχόρη, η Ερατώ, η Πολύμνια, η Ουρανία και η Καλλιόπη.

  Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες για να ενισχύσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
  Κάνοντας κλικ στο "Δέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα cyclinghellas.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.