Cycling Hellas Junior MTB Race

Ποδηλατικοί Αγώνες στην Ελλάδα

Την Κυριακή 22  Σεπτεμβρίου 2024  ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η «Cycling Hellas» η Περιφέρεια Λάρισας και ο Δήμος Τυρνάβου συνδιοργανώνουν αγώνα ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ) στο Αισθητικό Άλσος με την επωνυμία  «3rd Cyclinghellas Junior ΜΤΒ race»  για μικρές αγωνιστικές κατηγορίες.

Μετά το πέρας  του διασυλλογικού αγώνα, θα διεξαχθεί λαϊκός αγώνας για μικρά παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

 Στόχος της διοργάνωσης η ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας  στις μικρές ηλικίες και κυρίως η ανάδειξη της  βελτιστοποίησης της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της χρήσης ποδηλάτων.

Οι διοργανωτές προσκαλούν όλους τους φίλους του ποδηλάτου, τους ποδηλατικούς Συλλόγους, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια  και οικογένειες της πόλης να συμμετέχουν σε ένα μοναδικό ποδηλατικό event στην πόλη του Τυρνάβου!

Κατηγορίες:
 • Μίνι
 • Παμπαίδες
 • Πανκορασίδες
Αφετηρία: Αισθητικό Άλσος Λάρισας

 

Το event περιλαμβάνει:

 • Λαϊκό αγώνα για παιδιά Δημοτικού Γυμνασίου.
 • Αγωνιστική διαδρομή για μικρές κατηγορίες αγωνιστικών ποδηλατών, για να απολαύσουν στιγμές έντασης και συναγωνισμού. 

 

22 Σεπτεμβρίου 2024
Cycling Hellas Junior MTB Race

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Διαδρομή

Diadromi mtb

Κυκλική των 866μέτρων, Τοποθεσία: Αισθητικό Άλσος Λάρισας

Πρόγραμμα

Ώρα εκκίνησης:

10.30 πμ Μίνι μικρά (χρόνος 15’)

11.00 πμ Μίνι μεγάλα (χρόνος 15’)

11.30 πμ Παμπαίδες- Πανκορασίδες (χρόνος 20’)

1.00 μμ Λαϊκός αγώνας 1 στροφή για ηλικίες 7-10, 10-12 και 12-15 (3 εκκινήσεις)

14:00 Λήξη αγώνων

Τεχνική Ενημέρωση

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί  από 9.30πμ. στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού.  Όλοι οι αθλητές που ανήκουν σε σωματεία υποχρεούνται να επιδείξουν στη Γραμματεία του αγώνα την κάρτα υγείας αθλητή.  

Προς αποφυγή συνωστισμού και συχρωτισμού, οι ποδηλάτες θα προσέρχονται ανά σωματείο για την επίδειξη δελτίου και κάρτας υγείας, υπογραφή στο φύλλο αγώνα, σε χρόνο, που θα ορίσει ο διοργανωτής, με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

Σύντομη τεχνική ενημέρωση, από τον Αλυτάρχη του αγώνα, θα διεξαχθεί πριν τις εκκινήσεις των κατηγοριών.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 

Ο αγώνας διοργανώνεται με τους κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας, και πιο συγκεκριμένα στο άθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας, καθώς και αυτούς της UCI.

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 80% ή της απόσυρσης αθλητών που χάνουν στροφή, θα αποφασιστεί από την Αγωνόδικο επιτροπή και θα ανακοινωθεί στους αθλητές, στο τεχνικό

συνέδριο

ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ – ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Μια (1) δίπλα στην περιοχή Εκκίνησης/Τερματισμού. Μόνο εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι – μηχανικοί ομάδων θα

έχουν πρόσβαση στην ζώνη τροφοδοσίας, τεχνικής βοήθειας.

 • Έλεγχος εξοπλισμού: Για τον εξοπλισμό των συμμετεχόντων (ποδήλατο, αθλητική ενδυμασία κλπ). ισχύουν οι κανονισμοί της ΕΟΠ και η Εγκύκλιος Τ.Ε.Νο3-2020. Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να φέρουν το ποδήλατό τους στον χώο 10 λεπτά πριν την εκκίνησή τους.
 • Αθλητική περιβολή: Οι αθλητές υποχρεούνται να έχουν την ανάλογη αθλητική περιβολή που ορίζουν οι κανονισμοί της UCI-Ε.Ο.Π. (φανέλες, παπούτσια, κράνος κτλ.) Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.
 • Προσωπικά είδη: Όλοι οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

ΠΟΙΝΕΣ:

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ, και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.  Σε περίπτωση κακής συμπεριφοράς, εκτός της αγωνιστικής δοκιμασίας, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.

Όροι Συμμετοχής & Κανονισμοί

- Δικαίωμα συμμετοχής στον λαϊκό αγώνα έχουν παιδιά ηλικίας 8-15 ετών.

- Δικαίωμα συμμετοχής στον διασυλλογικό αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές/τριες ποδηλάτες που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν θεωρημένα δελτία για το 2022. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών/τριών.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝΟι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: www.cyclinghellas.gr . Η Cyclinghellas δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία.  Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της  Cyclinghellas, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση, ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την Cyclinghellas.

 • Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής.
 • Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.
 • Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε όλη τη διαδρομή.
 • Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).
 • Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού  και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.
 • Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.
Εγγραφές

-Οι δηλώσεις συμμετοχής για το διασυλλογικό αγώνα λήγουν στις   Σεπτεμβρίου, ώρα 24:00  Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή.  Στην Γραμματεία δεν θα γίνονται εγγραφές.

- Οι δηλώσεις συμμετοχής για το λαϊκό αγώνα θα γίνονται στο κατάστημα Δαλαβίκας bikes έως  καθώς και στο Αισθητικό Άλσος την ημέρα του αγώνα 10.00-12.00.

Τα σωματεία δηλώνουν τους αθλητές τους σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση που θα αναρτηθεί  στο: https://cyclinghellas.gr/

Με την υποβολή της αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς και όρους  της εκδήλωσης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Το κόστος συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες του διασυλλογικού αγώνα ορίζεται στα 5€. Η συμμετοχή στον λαϊκό αγώνα είναι δωρεάν.

 • Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή του αθλητή (που συμμετέχει στον διασυλλογικό αγώνα) που έχει τακτοποιηθεί οικονομικά  τουλάχιστον 3 μέρες πριν την τέλεση του αγώνα. Η Γραμματεία δεν θα δεχτεί να γίνουν πληρωμές την ημέρα του αγώνα.
 • Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει ΜΟΝΟ με τραπεζική κατάθεση

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΝΕΙΟΣ

IBAN: GR25 0172 6140 0056 1409 5587 816

 • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Στην κατάθεση απαραίτητα αναγράφεται μαζί με το ονοματεπώνυμο καταθέτη και ο τίτλος του αγώνα «2nd Cycling Hellas Junior Race». Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν  ΜΟΝΟ τον καταθέτη. Ο αγωνιζόμενος που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε.
Η εγγραφή περιλαμβάνει

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Ιατρός θα βρίσκεται στο χώρο του αγώνα.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Αναμνηστικό δίπλωμα

Φρούτα, χυμούς.

Υπηρεσίες φυσικοθεραπευτή σε τραυματισμούς αθλητών.

Απονομές, Έπαθλα

ΕΠΑΘΛΑ:

Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο - 5ο - 6ο δίπλωμα.

Στους 3 πρώτους νικητές του λαϊκού αγώνα θα απονεμηθούν κύπελλο και δίπλωμα. Σε  όλους τους μικρούς αθλητές Δημοτικού και Γυμνασίου θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

Οι απονομέs των νικητών του αγώνα  θα διεξαχθούν στον αγωνιστικό χώρο κοντά στο χώρο τερματισμού. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

Απρόβλεπτα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα, αναβολής του αγώνα και μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του Αλυτάρχη των αγώνων.

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από τη διοργάνωση θα επιστραφεί το 100% του ποσού που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες.

Επικοινωνία

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ:  Θα οριστεί από την ΕΟΠ.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Δαλαβίκας Κώστας τηλ.6944226876

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Τσεσμετζίδου - Δαλαβίκα Δέσποινα τηλ.6944255177  & Μπούρικας Παναγιώτης  τηλ. 6980285295.

Περισσότερες πληροφορίες, λεπτομέρειες και συνεχή έγκαιρη ενημέρωση για τον αγώνα βρείτε στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/cyclinghellas/και στο site: www.cyclinghellas.gr

Γνωρίστε τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ:

Site: https://www.podilatikospineios.gr/

Facebook: Ποδηλατικός Α.Σ. Πηνειός

You Tube: ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

Υποστηρικτές

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΙ:
"ΝΡ ασφαλιστική"- ασφαλιστική εταιρεία.
"Cyclinghellas.gr" - ενοικιάσεις, μαθήματα ποδηλάτου, οργάνωση ποδηλατικών event.

"Δαλαβίκαςbikes" - κατάστημα ποδηλάτων.

ΆΛΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
"Powerfm 93.2" - το ραδιόφωνο της Κεντρικής Ελλάδας.
"32 bit" - εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών.

"Service Αφοί Νταούτη" -

"Bruno Coffee stores" - αλυσίδα coffee.

"Larissanet" - ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα Θεσσαλίας.

" Το Δέντρο της Διατροφής" - Διατροφολογικό-Διαιτολογικό γραφείο.

"Αναστασίου Physiotherapy"- Φυσικοθεραπεία & αποκατάσταση.

Φορείς

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δήμος Λαρισαίων / Δήμος Μετεώρων / Δήμος Τεμπών / Δήμος Αγιάς / Δήμος Ελασσόνας / Δήμος Κάτω Ολύμπου

Υποστηρικτές

We use cookies
Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδέχομαι" συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Παρακαλούμε σημειώστε ότι αν δεν αποδεχθείτε τα cookies δε θα μπορέσετε να έχετε τη σελίδα με την πλήρη λειτουργικότητά της.