Παναγιώτης Μπούρικας

Γεννήθηκα στη Χαλκίδα το στις 12/5/1978 και είμαι έγγαμος και πατέρας 3 παιδιών.

Από πολύ νωρίς, οι γονείς μου ώθησαν εμένα και τα αδέρφια μου στον αθλητισμό. Αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στη μετέπειτα διαμόρφωση της προσωπικότητας μου και συντέλεσε απόλυτα στην υιοθέτηση ενός υγιεινού- αθλητικού τρόπου ζωής τον οποίο ακολουθούμε πιστά στην οικογένεια μου, ευελπιστώντας να εμπνεύσουμε και οι ίδιοι με τον τρόπο μας τα παιδιά μας και τους γύρω μας.

Όπως πολλά πιτσιρίκια, έτσι κι εγώ πέρασα από πολλά αθλήματα κατά τα παιδικά μου χρόνια. Την καρδιά μου κέρδισε από πολύ νωρίς η ποδηλασία όπου υπήρξα αθλητής του τότε Ποδηλατικού Ομίλου Χαλκίδας στις παιδικές κατηγορίες, ενώ αργότερα όταν ο Π.Ο.Χ έπαυσε τη λειτουργία του μεταπήδησα στο άθλημα του CanoeKayak όπου ευτύχησα να είμαι αρκετές φορές Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία εφήβων με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας.

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κύρια εξειδίκευση τις ‘Υπαίθριες Αθλητικές Δραστηριότητες’ και δευτερεύουσα εξειδίκευση τον ‘Αγωνιστικό Αθλητισμό για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες’.

Έχω υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός Πεζοναυτών – Αλεξιπτωτιστής, συλλέγοντας επί 23 μήνες πολλές χρήσιμες, μοναδικές και ανεπανάληπτες εμπειρίες για την μετέπειτα ζωή μου ως πολίτης και είμαι στο παρόν εν ενεργεία Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η πρώτη μου αγάπη (βλ. ποδηλασία) είναι αυτή που με έχει κερδίσει και ειδικότερα με συναρπάζουν οι ποδηλατικές προκλήσεις των μεγάλων αποστάσεων. Συμμετέχω σε Brevets (ποδηλατικές διαδρομές μεγάλων αποστάσεων) και έχω τη χαρά να έχω λάβει μέρος σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες αποστάσεων (Brevet 200, 300, 400, 600 χλμ, 6Χ200, Σπαρτακιάδα, Fleche, Paris-Brest-Paris 1200 χλμ κλπ). Στόχος μου στο μέλλον να καταφέρω να έχω επιτυχείς συμμετοχές σε ακόμα μεγαλύτερες κατηγορίες αποστάσεων αφού οι μεγάλες αποστάσεις είναι ένα βιβλίο χωρίς τέλος.

Είμαι μέλος από το 2012 της ελληνικής ποδηλατικής ομάδας GBI η οποία ποδηλατεί κάθε χρόνο στην Ευρώπη λαμβάνοντας μέρος στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή φιλανθρωπική ποδηλατοπορεία (GBI Europe) και στηρίζοντας με τη δράση αυτή τα Παιδικά Χωριά SOS της Βάρης. Με την ομάδα GBI έχω ποδηλατήσει από το Παρίσι στο Ντίσελντορφ (2013), από τη Βενετία στη Στουτγάρδη (2015) και από το Λονδίνο στο Ντίσελντορφ (2017).

Πέρασα μεγάλο μέρος της ζωής μου στην πανέμορφη Σκύρο όπου δημιουργήσαμε με τη σύζυγο μου μία ‘άτυπη’ ποδηλατική ομάδα, τους ‘Ποδηλάτες Σκύρου’. Με τους Ποδηλάτες Σκύρου προσφέραμε μία ευχάριστη αθλητική νότα στην τοπική κοινωνία και προβάλαμε το νησί με τον τρόπο μας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό με: τις συμμετοχές μας σε ποδηλατικές διαδρομές μεγάλων αποστάσεων και τοπικούς αγώνες, με τις συμμετοχές μας σε φιλανθρωπικές ποδηλατικές εκδηλώσεις (GBI, Άθλος ΙΙ κλπ) και με την διοργάνωση επί σειρά ετών αρκετών δωρεάν service ποδηλάτων για τους μαθητές σε συνεργασία με εξειδικευμένο ποδηλατικό κατάστημα (ελλείψει αντιστοίχου καταστήματος στο νησί). Επίσης διοργανώσαμε αρκετές ποδηλατοβόλτες και καταφέραμε να στηρίξουμε με απόλυτη επιτυχία το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών που έγινε στο νησί τον Μάιο του 2015 οργανώνοντας όλο το κομμάτι των εθελοντών.

Μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά και είμαι κάτοχος διπλωμάτων ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης, χειρισμού ταχυπλόου σκάφους και οδήγησης αυτοκινήτου & μοτοσυκλέτας.

Στην ερώτηση ποιο είναι το χόμπι μου θα απαντούσα ‘Αθλητισμός… κάθε είδους’ ενσωματώνοντας εκεί μέσα και τους Παραδοσιακούς χορούς για τους οποίους τρέφω ιδιαίτερη αγάπη.

Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι εθελοντής της ‘Cycling Hellas’, αφού το όραμα των ιδιοκτητών της είναι εκείνο που με εμπνέει ώστε να προσφέρω όλη μου την θετική ενέργεια , τις γνώσεις και την εμπειρία μου για όμορφες και επιτυχημένες αθλητικές εκδηλώσεις, που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας, διοργανωτών και συμμετεχόντων.

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες για να ενισχύσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Δέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα cyclinghellas.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.