Ανάβαση Ανατολής (Κίσσαβος)

Ποδηλατικοί Αγώνες στην Ελλάδα

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ, ο Δήμος Αγιάς, ο Σύλλογος Ανατολιτών Ιωάννης ο Πρόδρομος  και η Cyclinghellas.gr, συνδιοργανώνουν την 27η Ανάβαση Ανατολής- ΝΡ Ασφαλιστική. Ένας αγώνας δρόμου 31 χιλιομέτρων, με αφετηρία την Αγιά και τερματισμό το χωριό Ανατολή Αγιάς.

Αγώνισμα:
 • Ποδηλασία Δρόμου Αντοχής
Κατηγορίες:
 • Μίνι
 • Παμπαίδες
 • Παίδες
 • Άνδρες
 • Μάστερ 30+
 • Μάστερ 40+
 • Μάστερ 50+
 • OPEN άνδρες 18+
 • OPEN άνδρες 30+
 • OPEN άνδρες 40+
 • OPEN άνδρες 50+
 • OPEN γυναίκες
Αφετηρία: Αγιά
Τερματισμός: Ανατολή

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Διαδρομή & Υψομετρικά

Μεγάλες κατηγορίες: 31χλμ., προεκκίνηση  Κεντρική πλατεία Αγιάς–Γερακάρι ->Δήμητρα-> Εκκίνηση εν κινήσει-> Τερματισμός στο χωριό Ανατολή. 

Παμπαίδες: 5χιλ Εκκίνηση Κεντρική Πλατεία Αγιάς. Τερματισμός στο δρόμο για Μεγαλόβρυσο.

Μικρές Μίνι κατηγορίες: criterium Εκκίνηση και τερματισμός κοντά στην Κεντρική Πλατεία Αγιάς.

Μίνι μικρά 4χιλ(8 στροφές)   &   Μίνι μεγάλα 8χιλ(16 στροφές)

Σχεδιαγράμματα:

Μικρές Μίνι κατηγορίες: σιρκουί 500μ Εκκίνηση και τερματισμός κοντά στην Κεντρική Πλατεία Αγιάς.

ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΙΝΙ route 

Παμπαίδες: 5χιλ Εκκίνηση Κεντρική Πλατεία Αγιάς. Τερματισμός στο δρόμο για Μεγαλόβρυσο.

ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

Μεγάλες κατηγορίες: 31χλμ., προεκκίνηση  Κεντρική πλατεία Αγιάς–Γερακάρι ->Δήμητρα-> Εκκίνηση εν κινήσει-> Τερματισμός στο χωριό Ανατολή. 

ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΣ

Πρόγραμμα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 20/10/2018.

ΤΟΠΟΣ: Αγιά Λάρισας –Προεκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία της πόλης.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

10.00πμ Μίνι Μικρά

10.35πμ Μίνι μεγάλα

11.20πμ Παμπαίδων - Πανγκορασίδων

12.00πμ Ανδρών, Μάστερ

12.02πμ Παίδων, ΟΡΕΝ Γυναικών, OPEN ΑΝΔΡΩΝ.

14.00 Τελετή Απονομών

Τεχνική Ενημέρωση

Επικύρωση της συμμετοχής και παραλαβή αριθμών στην Γραμματεία του αγώνα που θα βρίσκεται στην Πλατεία Αγιάς από 9:00 πμ. έως 11:00 πμ. Σύντομη τεχνική ενημέρωση θα διεξαχθεί πριν τις εκκινήσεις των κατηγοριών.

Όροι Συμμετοχής
 • Oι ΟΡΕΝ αθλητές συμπληρώνουν Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν105 σύμφωνα με το υπόδειγμα (στο κουμπί δηλώσεις συμμετοχής) και υποχρεούνται να την καταθέσουν υπογεγραμμένη στη Γραμματεία του αγώνα. Σε αυτήν δηλώνουν ότι  συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη, βεβαιώνουν  για  τη σωματική και  ψυχολογική υγεία - ικανότητα καθώς και για λοιπά θέματα/ όρους της διοργάνωσης.
 • Οι ανήλικοι ποδηλάτες κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν ως ΟΡΕΝ, συμπληρώνουν Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν105 σύμφωνα με το υπόδειγμα (στο κουμπί δηλώσεις συμμετοχής) και την προσκομίζουν στην γραμματεία του αγώνα. Σε αυτήν δηλώνουν ότι τρέχουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους και  συνοδεύονται από αυτούς, ότι έχουν τη σωματική κ ψυχική υγεία- ικανότητα και έχουν εξεταστεί από γιατρό. Τέλος δηλώνουν ότι συμφωνούν με όλους τους όρους συμμετοχής της διοργάνωσης. Δεν θα γίνεται δεκτός αθλητής ανήλικος χωρίς υπεύθυνη δήλωση Ν105 από τον κηδεμόνα.
 • Οι αγωνιζόμενοι συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στη μετακίνησή  τους μέσα σε κεντρικούς κ περιφερειακούς δρόμους και  είναι απόλυτα υπεύθυνοι  για την σωματική τους ακεραιότητα.
 • Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
 • Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Στον αγώνα ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, όλοι οι συμμετέχοντες είναι ενήμεροι και υποχρεωμένοι να τους τηρήσουν. Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Στους αγώνες αναβάσεων δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων από άλλα οχήματα πλην της διοργάνωσης καθώς και η συνοδεία αγωνιζομένων, με κίνδυνο αποκλεισμού αυτών.

ΠΟΙΝΕΣ:

Στους αγώνες θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται της UCI.

Ενδεικτικά:

 • Αποκλεισμός προβλέπεται στους αθλητές για εκούσια ρίψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό).
 • Αποκλεισμός επιβάλλεται στους αθλητές που εσκεμμένα ή μη, «κλέψουν» στην διαδρομή.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:

Οι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: www.cyclinghellas.gr . Η Cyclinghellas δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία. Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της  Cyclinghellas, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση, ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την Cyclinghellas.

 • Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής.
 • Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.
 • Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε όλη τη διαδρομή.
 • Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).
 • Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού  και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.
 • Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.
Εγγραφές
 • Το κόστος συμμετοχής για  MASTER και OPEN ορίζεται το ποσό των 10€.
 • Έγκυρη θεωρείται  η συμμετοχή που έχει τακτοποιηθεί οικονομικά  τουλάχιστον 3 μέρες πριν την τέλεση του αγώνα. Η Γραμματεία δεν θα δεχτεί να γίνουν πληρωμές την ημέρα του αγώνα.
 • Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει ΜΟΝΟ με τραπεζική κατάθεση.
 • ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ:
  ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΝΕΙΟΣ
  IBAN: GR25 0172 6140 0056 1409 5587 816
 • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Στην κατάθεση απαραίτητα αναγράφεται μαζί με το ονοματεπώνυμο καταθέτη, ο τίτλος του αγώνα «27η Ανάβαση Ανατολής».
 • *Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν  ΜΟΝΟ τον καταθέτη.

* Ο αγωνιζόμενος που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε.

Extra - δεν περιλαμβάνονται

Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών ανοίγουν 1 Αυγούστου και λήγουν αυστηρά στις τις 17 Οκτωβρίου ώρα 21:00μμ.

*Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή.

*Στη Γραμματεία δεν θα γίνονται εγγραφές για καμία κατηγορία.

* Οι δηλώσεις των σωματείων  για όλες τις κατηγορίες (MINI, Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Παίδων, Ανδρών, Μάστερ) θα αποστέλλονται  μαζικά σε ηλεκτρονική φόρμα.

* Οι δηλώσεις των ΟΠΕΝ  αθλητών και αθλητριών θα αποστέλλονται σε ειδική  ηλεκτρονική φόρμα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών λήγουν αυστηρά στις τις 17 Οκτωβρίου ώρα 21:00μμ.

*Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή.

*Στη Γραμματεία δεν θα γίνονται εγγραφές για καμία κατηγορία.

* Οι δηλώσεις των σωματείων  για όλες τις κατηγορίες (MINI, Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Παίδων, Ανδρών, Μάστερ) θα αποστέλλονται  μαζικά σε ηλεκτρονική φόρμα.

* Οι δηλώσεις των ΟΠΕΝ  αθλητών και αθλητριών θα αποστέλλονται σε ειδική  ηλεκτρονική φόρμα.

*Οι συμμετέχοντες και τα σωματεία που συμπληρώνουν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα  δηλώνουν ότι αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς της εκδήλωσης. 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ  ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Στην Γραμματεία από 9:00π.μ. έως 11:00π.μ.

Δείτε εδώ την υπεύθυνη δήλωση του Ν105 που πρέπει να προσκομίσουν ΟΛΟΙ οι ΟΡΕΝ αθλητές:

Κατέβασμα Υπεύθυνης Δήλωσης

 

Απονομές, Έπαθλα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:  Οι απονομέs  των νικητών θα διεξαχθούν στην πλατεία του χωριού Ανατολή. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.

ΕΠΑΘΛΑ:Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο,  μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3 ο  μετάλλιο, δίπλωμα, 4ο-5ο  και  6ο  δίπλωμα.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ ΜΑΣΤΕΡ

1ος 35 ευρώ

2ος 20 ευρώ

3ος 15 ευρώ

4ος 10 ευρώ

5ος 10 ευρώ

6ος 10 ευρώ

Μεταφορά

Όσοι  αθλητές δεν έχουν συνοδό μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στην Αγιά και κατόπιν μετά το τέλος του αγώνα μπορούν να κατηφορίσουν τη σύντομη διαδρομή 16 χιλιόμετρων από την Ανατολή μέσω Μεγαλόβρυσου προς Αγιά  να τα παραλάβουν.Τα πράγματά των αθλητών μπορούν να φορτωθούν σε όχημα της διοργάνωσης για να είναι  διαθέσιμα στον τερματισμό.

 Ή αντίστροφα μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στην Ανατολή και να κατηφορίσουν τα 16 χιλιόμετρα μέσω Μεγαλόβρυσου προς Αγιά σαν προθέρμανση, για να πάρουν εκκίνηση.

Επικοινωνήστε με τη διοργάνωση σε κάθε περίπτωση για λεπτομέρειες.

Απρόβλεπτα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:

*Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή/και για οποιαδήποτε άλλη μεταβολή.

  Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης.

* Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ:

*Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα, αναβολής του αγώνα κ μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα.

*Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από τη διοργάνωση θα επιστραφεί το 100% του ποσού που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες.

Επικοινωνία

Η εταιρεία  Cyclinghellas  έχει αναλάβει το συντονισμό της διοργάνωσης ,   www.cyclinghellas.gr. Στο site θα βρείτε τη δήλωση συμμετοχής και όλες τις λεπτομέρειες και  συνεχείς  ανακοινώσεις για  επιμέρους θέματα της διοργάνωσης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για  απορίες- διευκρινήσεις:

*Σχετικά με τη διοργάνωση παρακαλώ επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 2410 552815, 6944226876 Δαλαβίκας Κώστας, Τεχνικός Διευθυντής, 6944255177  Τσεσμετζίδου Δαλαβίκα Δέσποινα, Υπεύθυνη Γραμματείας.  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,  FB: https://www.facebook.com/cyclinghellas

Υποστηρικτές
NP ασφαλιστική np-asfalistiki.gr

Η εταιρεία παραγωγής αθλητικών event και εκδρομών  cyclinghellas.gr

Δαλαβίκας bikes dalavikasbikes.gr


Η μαρίνα στον Πλαταμώνα marinaplatamon.gr
Το coffee bar “Barchetta” στη μαρίνα Πλαταμώνα

Τα Bruno Coffee Stores bruno.gr

32bit Creative Studio 32bit.gr

Ηλεκτρονική εφημερίδα Θεσσαλίας larissanet.gr

Ραδιοφωνικός Σταθμός Power FM 93.2 powerfm932.gr

Ευρωψύξη-Ψυγεία Μουστάκας – Αγιά eurofrostsa.eu

Γραφικές τέχνες entyposi.gr

Ποδήλατα  www.ballistic.gr , www.clermont.gr , www.bianchi.gr

"Service Αφοί Νταούτη" - στη Λάρισα

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Ραδιοφωνικός Σταθμός Power FM 93.2 powerfm932.gr

Ηλεκτρονική εφημερίδα Θεσσαλίας larissanet.gr

Ποδηλατική Κοινότητα «Εν κινήσει» facebook.com/enkiniseicycling/


Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Δήμος Λαρισσαίων / Δήμος Μετεώρων / Δήμος Τεμπών / Δήμος Αγιάς / Δήμος Ελασσόνας/ Δήμος Κάτω Ολύμπου

Υποστηρικτές

Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες για να ενισχύσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Δέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα cyclinghellas.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.