Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες για να ενισχύσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Αποδέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα cyclinghellas.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.

Kissavos Hill Climb - Anatoli

Ποδηλατικοί Αγώνες στην Ελλάδα

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ, ο Δήμος Αγιάς, ο Σύλλογος Ανατολιτών Ιωάννης ο Πρόδρομος  και η Cyclinghellas.gr, συνδιοργανώνουν την 29η Ανάβαση Ανατολής- ΝΡ Ασφαλιστική. Είναι ένας καθιερωμένος αγώνας δρόμου 18 χιλιομέτρων, με αφετηρία την Αγιά (προεκκίνηση) και τερματισμό το χωριό Ανατολή Αγιάς.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού, η  τουριστική ανάδειξη της ορεινής περιοχής του Κισσάβου,  αφετέρου η ανάδειξη του αθλήματος της ποδηλασίας.

Αγώνισμα:
 • Ποδηλασία Δρόμου Αντοχής
Κατηγορίες:
 • Μίνι
 • Παμπαίδες
 • Πανκορασίδες
 • Παίδες
 • Κορασίδες
 • Έφηβοι
 • Νεανίδες
 • Μάστερ 30+
 • Μάστερ 40+
 • Μάστερ 50+
 • Μάστερ Γυναίκες
 • OPEN άνδρες 18+
 • OPEN άνδρες 30+
 • OPEN άνδρες 40+
 • OPEN άνδρες 50+
 • OPEN γυναίκες

Διαδρομές:

Criterium (κατηγ.MINI) Απόσταση στροφής 500μ. Εκκίνηση και τερματισμός κοντά στην Κεντρική Πλατεία Αγιάς,

Ανάβαση Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Κορασίδων : 5χλμ. Εκκίνηση Κεντρική Πλατεία Αγιάς. Τερματισμός στο δρόμο για Μεγαλόβρυσο

Ανάβαση Λοιπές κατηγορίες: 18χλμ. προεκκίνηση Κεντρική πλατεία Αγιάς προς Γερακάρι ->Δήμητρα (τέλος προεκκίνησης) -> Τερματισμός στο χωριό Ανατολή.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ. 

19 Σεπτεμβρίου 2021
Kissavos Hill Climb - Anatoli

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Διαδρομή & Υψομετρικά

Criterium  MINI (στροφή  500μ.) Εκκίνηση και τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία Αγιάς

Ανάβαση Παμπαίδων, Πανκορασίδων:  (5χλμ.) Εκκίνηση Κεντρική Πλατεία Αγιάς- Τερματισμός  στο δρόμο για Μεγαλόβρυσο (όπως φαίνεται στο Χάρτη)

Ανάβαση Λοιπές κατηγορίες: (17χλμ.) Κεντρική πλατεία Αγιάς (προεκκίνηση) προς Γερακάρι ->Δήμητρα (εκκίνηση αγώνα) ->Τερματισμός στο χωριό Ανατολή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μινι, Παμπαίδες, Πανκορασίδες, Παίδες, Κορασίδες, Έφηβοι, Νεάνιδες Μάστερς, Sportive/ΟΡΕΝ  άνω των 19.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία  στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Κατηγορία Μϊνι

ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΙΝΙ route

Κατηγορία Παμπαίδων

ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ route

Κατηγορία Μάστερς, Sportive

ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΣ route

 

 

 

Πρόγραμμα

Ημερομηνία: Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Ώρες εκκινήσεων:

10.00 Criterium Μίνι Μικρά, 4χλμ. (8 στροφές)

10.30 Criterium Μίνι Μεγάλα, 8χλμ. (16 στροφές)

11.20 Παμπαίδες, Πανγκορασίδες  5χλμ Ανάβαση

12.00 Έφηβοι, Νεάνιδες 17 χιλ Ανάβαση

12.05 Μάστερς, Sportive/ΟΡΕΝ  17 χιλ Ανάβαση

12.10 Παίδες, Κορασίδες 17 χιλ Ανάβαση

Τεχνική Ενημέρωση

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επικύρωση της συμμετοχής και παραλαβή αριθμών στην Γραμματεία του αγώνα που θα βρίσκεται στην Πλατεία  Αγιάς από 9:00 πμ. έως 11:00 πμ.  Προς αποφυγή συνωστισμού και συχρωτισμού, οι ποδηλάτες (πλην Sportive) θα προσέρχονται ανά σωματείο για την επίδειξη δελτίου και κάρτας υγείας, υπογραφή στο φύλλο αγώνα, σε χρόνο, που θα ορίσει ο διοργανωτής, με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

Σύντομη τεχνική ενημέρωση, από τον Αλυτάρχη του αγώνα, θα διεξαχθεί πριν τις εκκινήσεις των κατηγοριών.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

 Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.

 Έλεγχος εξοπλισμού: Για τον εξοπλισμό των συμμετεχόντων (ποδήλατο, αθλητική ενδυμασία κλπ). ισχύουν οι κανονισμοί της ΕΟΠ και η Εγκύκλιος Τ.Ε.Νο3-2020. Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να φέρουν το ποδήλατό τους στον χώο 10 λεπτά πριν την εκκίνησή τους.

 Αθλητική περιβολή: Οι αθλητές υποχρεούνται να έχουν την ανάλογη αθλητική περιβολή που ορίζουν οι κανονισμοί της UCI-Ε.Ο.Π. (φανέλες, παπούτσια, κράνος κτλ.) Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

 Οχήματα συνοδείας: Στους αγώνες αναβάσεων δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων από άλλα οχήματα πλην της διοργάνωσης καθώς και η συνοδεία αγωνιζομένων, με κίνδυνο αποκλεισμού αυτών.

 Προσωπικά είδη: Όλοι οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

 Στον αγώνα Criterium της κατηγορίας ΜΙΝΙ, ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμειναν πίσω και πιάστηκαν ή πρόκειται να πιαστούν από τους ποδηλάτες που προηγούνται θα βγαίνουν εκτός αγώνα με υπόδειξη της Αγωνοδίκου επιτροπής.  Εάν πρόκειται για γκρουπ περισσοτέρων των 20 ποδηλατών, ο Αλυτάρχης και η αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσουν εάν αυτοί οι ποδηλάτες μπορούν να συνεχίζουν ή να αποκλείονται. (κανονισμοί ΕΟΠ 2.7.021)

 Παροχή τεχνικής βοήθειας:  Θα παρέχεται από σταθερό σημείο, στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού.  Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος, όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ο ποδηλάτης έχει δικαίωμα ουδετεροποίησης για δύο (2) γύρους.  Μετά την ουδετεροποίηση, ο ποδηλάτης θα ξαναμπεί στην θέση που ήταν πριν το ατύχημα.  Προσοχη: Δεν θα ισχύσει ο κανονισμός ουδετεροποίησης στους τελευταίους τρεις (3) γύρους κάθε εκκίνησης.

 

 

Όροι Συμμετοχής

 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/τριες ποδηλάτες που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν θεωρημένα δελτία για το 2020. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών/τριών.

 Στην κατηγορία Sportive/ΟΡΕΝ δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε κατόχους δελτίου Ε.Ο.Π. στις κατηγορίες που αναφέρονται στο πρόγραμμα των αγώνων. Oι  Sportive/ΟΡΕΝ  αθλητές συμπληρώνουν Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν105 στην οποία δηλώνουν τα εξής: "συμμετέχω στον αγώνα με δική μου αποκλειστική ευθύνη, βεβαιώνω ότι εξετάστηκα από ιατρό και έχω τη σωματική, ψυχολογική υγεία  και ικανότητα ώστε να μπορώ να συμμετέχω στον αγώνα. Δηλώνω ότι γνωρίζω τους κινδύνους που υπάρχουν  που υπάρχουν στη μετακίνηση μου μέσα σε  κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους και  είμαι  απόλυτα υπεύθυνος  για την σωματική μου ακεραιότητα. Τέλος είμαι ενήμερος για τους κανονισμούς της ΕΟΠ  συμφωνώ με όλους τους όρους συμμετοχής  της  διοργάνωσης/κανονισμούς/ποινές/αποποίηση ευθύνης της διοργάνωσης/όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων) και είμαι απόλυτα υποχρεωμένος να τους τηρήσω." Δεν θα γίνεται δεκτός αθλητής ΟΡΕΝ ενήλικος ή ανήλικος (υπογράφει ο γονέας)  χωρίς υπεύθυνη δήλωση Ν105.

 Έγκαιρη δήλωση συμμετοχής - χρήματα: Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.

Εγγραφές

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών ανοίγουν στις 20 Σεπτεμβρίου  και λήγουν στις 8 Οκτωβρίου 2021, ώρα 24:00

 Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή.

 Οι συμμετέχοντες και τα σωματεία θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση και με την υποβολή της αποδέχονται όλους τους παραπάνω όρους και κανονισμούς της εκδήλωσης.

 Την ημέρα του αγώνα και στη Γραμματεία δεν θα γίνονται εγγραφές για καμία κατηγορία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Το κόστος συμμετοχής για τις κατηγορίες  Μάστερς και Sportive/ΟΡΕΝ   ορίζεται στα 10€.

Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή που έχει τακτοποιηθεί οικονομικά  τουλάχιστον 3 μέρες πριν την τέλεση του αγώνα. Η Γραμματεία δεν θα δεχτεί να γίνουν πληρωμές την ημέρα του αγώνα.

Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει ΜΟΝΟ με τραπεζική κατάθεση

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΝΕΙΟΣ

IBAN: GR25 0172 6140 0056 1409 5587 816 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Στην κατάθεση απαραίτητα αναγράφεται μαζί με το ονοματεπώνυμο καταθέτη, ο τίτλος του αγώνα «28η Ανάβαση Ανατολής». Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν  ΜΟΝΟ τον καταθέτη. Ο αγωνιζόμενος που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε.

Η εγγραφή περιλαμβάνει

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Ιατρός θα βρίσκεται στο χώρο του αγώνα.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ

αναμνηστικό δίπλωμα

υδροδοσία στην εκκίνηση και στον τερματισμό του αγώνα

φρούτα, σνακ

Απονομές, Έπαθλα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομέs των νικητών του αγώνα θα διεξαχθούν στην πλατεία Αγιάς στις 14:00, κοντά στο χώρο τερματισμού.  Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

ΕΠΑΘΛΑ

Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο - 5ο - 6ο δίπλωμα.

Απονομή ανά υποκατηγορία στους Μάστερς (Α,Β,Γ,Δ, Γυν). H κατηγορία Sportive Open θα έχει ξεχωριστά έπαθλα για Άνδρες, χωρισμένους σε ηλικιακά γκρουπ: 19-29, 30-39, 40-49, 50+ Οι Γυναίκες Sportive/ΟΡΕΝ θα βραβευθούν ώς ενιαία ηλικιακή κατηγορία.

           

Απρόβλεπτα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.                     

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα, αναβολής του αγώνα και μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του Αλυτάρχη των αγώνων.

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από τη διοργάνωση θα επιστραφεί το 100% του ποσού που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες.

Επικοινωνία

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ:  Νερολαδάκης Γιώργος

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Δαλαβίκας Κώστας τηλ.6944226876

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Τσεσμετζίδου - Δαλαβίκα Δέσποινα τηλ.6944255177  & Μπούρικας Παναγιώτης  τηλ. 6980285295.

Περισσότερες πληροφορίες, λεπτομέρειες και συνεχή έγκαιρη ενημέρωση για τον αγώνα βρείτε στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/cyclinghellas/και στο site: www.cyclinghellas.gr

Γνωρίστε τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ:

Site: https://www.podilatikospineios.gr/

Facebook: Ποδηλατικός Α.Σ. Πηνειός

You Tube: ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

* Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στις 10.00μμ μετά από κάθε αγώνα στο site www.cyclinghellas.gr και στο https://www.facebook.com/cyclinghellas/

* Στην ιστοσελίδα www.cyclinghellas.gr  και στη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook: https://www.facebook.com/cyclinghellas/ θα αναρτηθούν το φωτογραφικό υλικό και το δελτίο τύπου της διοργάνωσης.

 

Υποστηρικτές

ΧΟΡΗΓΟΙ

NP ασφαλιστική https://www.np-asfalistiki.gr/

Η επιχείρηση παραγωγής αθλητικών event και εκδρομών www.cyclinghellas.gr  

Η μαρίνα στον Πλαταμώνα http://www.marinaplatamon.gr/gr/

Το coffee bar  “barchetta” στη μαρίνα  Πλαταμώνα

Δαλαβίκας bikes – www.dalavikasbikes.gr/

Τα Bruno Coffee Stores  https://www.bruno.gr/

Διαδικτυακές υπηρεσίες  https://32bit.gr/

Ευρωψύξη-Ψυγεία Μουστάκας – Αγιά https://www.eurofrostsa.eu/

Γραφικές τέχνες  Εντύπωση  http://www.entyposi.gr/

Ποδήλατα  www.ballistic.gr ,   www.clermont.gr , www.bianchi.gr

"Service Αφοί Νταούτη" - στη Λάρισα

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Power fm 93.2-  https://powerfm932.gr/

Ηλεκτρονική εφημερίδα Θεσσαλίας https://www.larissanet.gr/

Ποδηλατική Κοινότητα «Εν κινήσει» 

Φορείς


Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Δήμος Λαρισσαίων / Δήμος Μετεώρων / Δήμος Τεμπών / Δήμος Αγιάς / Δήμος Ελασσόνας/ Δήμος Κάτω Ολύμπου

Υποστηρικτές