Kissavos Hill Climb - Ανάβαση Ανατολής

Ποδηλατικοί Αγώνες στην Ελλάδα

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ, ο Δήμος Αγιάς, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Cyclinghellas.gr, συνδιοργανώνουν την 31η Ανάβαση Ανατολής- ΝΡ Ασφαλιστική. Είναι ένας καθιερωμένος αγώνας δρόμου 18 χιλιομέτρων, με αφετηρία την Αγιά (προεκκίνηση) και τερματισμό το χωριό Ανατολή Αγιάς. Παράλληλα θα διεξαχθεί αγώνας  Criterium για μικρές κατηγορίες μίνι και παμπαίδων.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού, η  τουριστική ανάδειξη της ορεινής περιοχής του Κισσάβου,  αφετέρου η ανάδειξη του αθλήματος της ποδηλασίας.

Αγώνισμα:
 • Ποδηλασία Δρόμου Αντοχής
Κατηγορίες:
 • Παίδες
 • Κορασίδες
 • Έφηβοι
 • Νεανίδες
 • Άνδρες
 • Μάστερ 30+
 • Μάστερ 40+
 • Μάστερ 50+
 • Μάστερ 60+
 • Μάστερ Γυναίκες
 • OPEN άνδρες 18+
 • OPEN άνδρες 30+
 • OPEN άνδρες 40+
 • OPEN άνδρες 50+
 • OPEN γυναίκες

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (Εκκίνηση/Τερματισμός)

Αγώνας Criterium: για μικρές κατηγορίες αθλητών (μινι, παμπαίδες)

Ανάβαση: 5χλμ για παμπαίδες πανκορασίδες και 18χλμ για μεγάλες κατηγορίες αθλητών. Κεντρική πλατεία Αγιάς (προεκκίνηση) προς Γερακάρι ->Δήμητρα (εκκίνηση αγώνα) ->Τερματισμός στο χωριό Ανατολή.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ. 

29 Σεπτεμβρίου 2024
Kissavos Hill Climb - Ανάβαση Ανατολής

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Διαδρομή

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (Εκκίνηση/Τερματισμός)

Criterium  MINI (στροφή  500μ.) Εκκίνηση και τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία Αγιάς

Ανάβαση Παμπαίδων, Πανκορασίδων:  (5χλμ.) Εκκίνηση Κεντρική Πλατεία Αγιάς- Τερματισμός  στο δρόμο για Μεγαλόβρυσο (όπως φαίνεται στο Χάρτη)

Ανάβαση όλες οι  κατηγορίες: (18χλμ.) Κεντρική πλατεία Αγιάς (προεκκίνηση) προς Γερακάρι ->Δήμητρα (εκκίνηση αγώνα) ->Τερματισμός στο χωριό Ανατολή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: Μίνι, Παμπαίδες, Πανκιορασίες, Άνδρες, Έφηβοι, Κορασίδες, Μάστερς (Α,Β,Γ,Δ και γυναίκες) και Sportive.

 

ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Αγώνας Criterium  MINI

ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΙΝΙ route

 

ΑΓΩΝΑΣ Ανάβασης Παμπαίδων, Πανκορασίδων

ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ route

 

ΑΓΩΝΑΣ Ανάβασης υπόλοιπων κατηγοριών

ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΣ route

 

 

 

Πρόγραμμα

Ημερομηνία: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Λειτουργία Γραμματείας: 10.30-11.30πμ

Ώρες εκκινήσεων:

10.00 Criterium Μίνι Μικρά, 4χλμ. (8 στροφές)

10.30 Criterium Μίνι Μεγάλα, 8χλμ. (16 στροφές)

11.20 Παμπαίδες, Πανγκορασίδες  5χλμ Ανάβαση

12.00 Έφηβοι, Νεάνιδες, Άνδρες, Γυναίκες, Μάστερς 18 χιλ Ανάβαση

 

 

Τεχνική Ενημέρωση

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επικύρωση της συμμετοχής και παραλαβή αριθμών στην Γραμματεία του αγώνα που θα βρίσκεται στην Πλατεία  Αγιάς από 10:30 πμ. έως 11:30 πμ.  

Σύντομη τεχνική ενημέρωση, από τον Αλυτάρχη του αγώνα, θα διεξαχθεί πριν τις εκκινήσεις των κατηγοριών.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

 • Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ. Σε εφαρμογή η Εγκύκλιος της Τ.Ε. της ΕΟΠ (Αγώνες Αναβάσεων και Criterium).
 • Έλεγχος εξοπλισμού: Για τον εξοπλισμό των συμμετεχόντων (ποδήλατο, αθλητική ενδυμασία κλπ). ισχύουν οι κανονισμοί της ΕΟΠ και η Εγκύκλιος Τ.Ε.Νο3-2020. Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να φέρουν το ποδήλατό τους στον χώρο 10 λεπτά πριν την εκκίνησή τους.
 • Αθλητική περιβολή: Οι αθλητές υποχρεούνται να έχουν την ανάλογη αθλητική περιβολή που ορίζουν οι κανονισμοί της UCI-Ε.Ο.Π. (φανέλες, παπούτσια, κράνος κτλ.) Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.
 • Οχήματα συνοδείας: Στους αγώνες αναβάσεων δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων από άλλα οχήματα πλην της διοργάνωσης καθώς και η συνοδεία αγωνιζομένων, με κίνδυνο αποκλεισμού αυτών.
 • Προσωπικά είδη: Όλοι οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της

ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ

Στους αγώνες θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται της UCI.

Ενδεικτικά:

 • Αποκλεισμός προβλέπεται στους αθλητές για εκούσια ρίψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό).
 • Αποκλεισμός επιβάλλεται στους αθλητές  που εσκεμμένα ή μη, «κλέψουν» στην διαδρομή.
Όροι Συμμετοχής & Κανονισμοί
 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/τριες ποδηλάτες που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν θεωρημένα δελτία για το 2024. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών/τριών.
 • Έγκαιρη δήλωση συμμετοχής - χρήματα: Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Οι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: www.cyclinghellas.gr . Η Cyclinghellas δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία.  Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της  Cyclinghellas, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση, ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την Cyclinghellas.

 • Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής.
 • Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.
 • Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε όλη τη διαδρομή.
 • Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).
 • Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού  και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.
 • Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.
Εγγραφές

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών ανοίγουν  λήγουν στις  30 Αυγούστου, ώρα 24:00. 
 • Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή.
 • Οι συμμετέχοντες και τα σωματεία θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση και με την υποβολή της αποδέχονται όλους τους παραπάνω όρους και κανονισμούς της εκδήλωσης.
 • Την ημέρα του αγώνα και στη Γραμματεία δεν θα γίνονται εγγραφές για καμία κατηγορία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Το κόστος συμμετοχής για τις κατηγορίες ορίζεται στα 5 ευρώ για τους μίνι, παμπαίδες και πανκορασίες, για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες Έφηβους, Άνδρες, Γυναίκες, Μάστερς  ορίζεται στα 15€.

 • Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή που έχει τακτοποιηθεί οικονομικά  τουλάχιστον 4 μέρες πριν την τέλεση του αγώνα. Η Γραμματεία δεν θα δεχτεί να γίνουν πληρωμές την ημέρα του αγώνα.
 • Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει ΜΟΝΟ με τραπεζική κατάθεση

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΝΕΙΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR25 0172 6140 0056 1409 5587 816

 • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Στην κατάθεση απαραίτητα αναγράφεται μαζί με το ονοματεπώνυμο καταθέτη, ο τίτλος του αγώνα «31η Ανάβαση Ανατολής». Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν  ΜΟΝΟ τον καταθέτη. Ο αγωνιζόμενος που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε.
Η εγγραφή περιλαμβάνει

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Ιατρός θα βρίσκεται στο χώρο του αγώνα.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Αναμνηστικό δίπλωμα

Φρούτα, σνακ.

Υπηρεσίες φυσικοθεραπευτή σε τραυματισμούς αθλητών.

Απονομές, Έπαθλα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομέs  των νικητών του αγώνα στις μεγάλες κατηγορίες θα διεξαχθούν στην Πλατεία Ανατολής στις 14:00, κοντά στο χώρο τερματισμού. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

ΕΠΑΘΛΑ

Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα, στους 2ο-3ο μετάλλιο και δίπλωμα, και στους 4ο - 5ο - 6ο δίπλωμα. Απονομή ανά υποκατηγορία στους Μάστερς (Α,Β,Γ,Δ). Οι Γυναίκες Μάστερς θα βραβευθούν ως ξεχωριστή κατηγορία. 

Απρόβλεπτα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα, αναβολής του αγώνα και μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του Αλυτάρχη των αγώνων.

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από τη διοργάνωση θα επιστραφεί το 100% του ποσού που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες.

Επικοινωνία

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ:  Θα οριστεί από την ΕΟΠ.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Δαλαβίκας Κώστας τηλ.6944226876

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Τσεσμετζίδου - Δαλαβίκα Δέσποινα τηλ.6944255177  & Μπούρικας Παναγιώτης  τηλ. 6980285295.

Περισσότερες πληροφορίες, λεπτομέρειες και συνεχή έγκαιρη ενημέρωση για τον αγώνα βρείτε στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/cyclinghellas/και στο site: www.cyclinghellas.gr

Γνωρίστε τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ:

Site: https://www.podilatikospineios.gr/

Facebook: Ποδηλατικός Α.Σ. Πηνειός

You Tube: ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

* Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται αμέσως μετά από τον αγώνα στο site www.cyclinghellas.gr 

* Στην ιστοσελίδα www.cyclinghellas.gr  και στη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook: https://www.facebook.com/cyclinghellas/ θα αναρτηθούν το φωτογραφικό υλικό και το δελτίο τύπου της διοργάνωσης.

 

Υποστηρικτές

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΙ:
"ΝΡ ασφαλιστική"- ασφαλιστική εταιρεία.
"Cyclinghellas.gr" -ενοικιάσεις ποδηλάτων, μαθήματα ποδηλάτου & οργάνωση ποδηλατικών event.

"Δαλαβίκαςbikes" - κατάστημα ποδηλάτων.

ΆΛΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
"Powerfm 93.2" - το ραδιόφωνο της Κεντρικής Ελλάδας.
"32 bit" - εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών.

"Service Αφοί Νταούτη" -

"Fox Coffee Nest" 

"Larissanet" - ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα Θεσσαλίας.

"Αναστασίου Physiotherapy"- Φυσικοθεραπεία & αποκατάσταση.

"Μουντζούρα" Σχεδιασμός- εκτυπώσεις.

"Κουτζεκλίδη" - Χρώματα- εργαλεία-μονωτικά.
"Εurofrost -Μουστάκας" - Εισαγωγές- εξαγωγές φρούτων.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Power fm 93.2-  https://powerfm932.gr/

Ηλ. Εφημερίδα Λάρισας https://www.larissanet.gr/

Ποδηλατική Κοινότητα «Εν κινήσει»

 

Φορείς

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δήμος Λαρισαίων / Δήμος Μετεώρων / Δήμος Τεμπών / Δήμος Αγιάς / Δήμος Ελασσόνας / Δήμος Κάτω Ολύμπου

Υποστηρικτές

We use cookies
Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδέχομαι" συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Παρακαλούμε σημειώστε ότι αν δεν αποδεχθείτε τα cookies δε θα μπορέσετε να έχετε τη σελίδα με την πλήρη λειτουργικότητά της.