Kissavos Road Tour

Ποδηλατικοί Αγώνες στην Ελλάδα

Την Κυριακή 23 Απριλίου  2023 ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η  Cycling Hellas, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αγιάς, συνδιοργανώνουν τον ποδηλατικό γύρο με την επωνυμία  "7th Kissavos Road Tour- by Cycling Hellas" στην πανέμορφη περιοχή του Κισσάβου. 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη των παράλιων του Νομού Λάρισας αφετέρου, η ανάδειξη και προώθηση της ποδηλασίας.

ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ: Παίδων, Εφήβων, Γυναικών, Ανδρών, Μάστερ 30+,40+,50+,60+, Μάστερ γυναίκες μια κατηγορία, Sportive 18+,30+,40+,50+. 

Διαδρομή: 106 χιλιόμετρα για Άνδρες -Έφηβους

Διαδρομή: 100 χιλιόμετρα για Παίδες, Γυναίκες, Μάστερ, ΟΡΕΝ.

Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

23 Απριλίου 2023

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Διαδρομή & Υψομετρικά
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΤΟΧΗΣ

Διαδρομή: 106 χιλιόμετρα για Άνδρες -Έφηβους

Διαδρομή: 100 χιλιόμετρα για Παίδες, Γυναίκες, Μάστερ, ΟΡΕΝ.

kissavos road tour Antoxi route

Ώρα εκκίνησης:

10.30πμ Άνδρες-Έφηβοι και μετά από 30'' θα δοθεί η εκκίνηση των Παίδων, Γυναικών, Μάστερ, OPEN.

Αφετηρία-τερματισμός 1

▪ Εκκίνηση για Άνδρες – Έφηβους στη διαδρομή: Στόμιο->προς Τέμπη Αγ Παρασκευή->Εθνική οδό-> Εκκίνηση στον αριστερό παράδρομο Ευαγγελισμού προς Μακρυχώρι -> αριστερά Κυψελοχώρι -> Καλοχώρι> διασταύρωση Χειμάδι προς Ελευθέριο>Ελευθέριο>Αγιά->Σκήτη- Αγιόκαμπος από παλιό δρόμο ->Σωτηρίτσα->Βελίκα->Παλιουριά-> Κουτσουπιά-> Κόκκινο Νερό->Ανεβαίνουμε από τη 2η είσοδο προς Καρίτσα-> Καρίτσα τερματισμός.

*Στο 71 χιλιόμετρο για την κατηγορία Ανδρών- Εφήβων ( σε κοινή κατάταξη) θα υπάρχει σπριντ ανάβασης.

Αφετηρία-τερματισμός 2

▪Προεκκίνηση 6χιλ για τις κατηγορίες Παίδων,Γυναικών, Μάστερ και ΟΡΕΝ ( με συνοδεία) από Στόμιο->προς Τέμπη Αγ Παρασκευή->Εθνική οδό-> Εκκίνηση στον αριστερό παράδρομο Ευαγγελισμού προς Μακρυχώρι -> αριστερά Κυψελοχώρι -> Καλοχώρι> διασταύρωση Χειμάδι προς Ελευθέριο>Ελευθέριο>Αγιά->Σκήτη- Αγιόκαμπος από παλιό δρόμο ->Σωτηρίτσα->Βελίκα->Παλιουριά-> Κουτσουπιά-> Κόκκινο Νερό->Ανεβαίνουν από τη 2η είσοδο προς Καρίτσα-> Καρίτσα τερματισμός.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

Για τον αγώνα αντοχής προβλέπεται για τις ομάδες σταθερός σταθμός υδροδοσίας και ανεφοδιασμού που βρίσκεται μετά το σπριντ ανάβασης.

Σημείωση πατήματα:

 Οι έφηβοι τρέχουν με ελεύθερο πάτημα (διαφορετικό φύλλο αγώνα με τους Άνδρες και ξεχωριστή βράβευση).

Πρόγραμμα

ΑΓΩΝΑΣ  ΑΝΤΟΧΗΣ

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

• 8:30 π.μ. έως 10:00 μ.μ.

• 10:30πμ Εκκίνηση του αγώνα από το Στόμιο

• Τερματισμός Καρίτσα

• 2.00-2:30 Απονομές νικητών.

Τεχνική Ενημέρωση

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση, που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ/ΕΓΓΡΑΦΗ -ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Τεχνικό συνέδριο  για εκπροσώπους σωματείων θα διεξαχθεί  το Σάββατο σε ξενοδοχείο και σύντομη τεχνική ενημέρωση αθλητών την Κυριακή στις 10:15 πμ στο χώρο της εκκίνησης και  προεκκίνησης του αγώνα.

ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

Παραλαβή αριθμών από την Γραμματεία την Κυριακή 23 Απριλίου  από 8:30π.μ έως 10:00π.μ. 

AΛΥΤΑΡΧΕΣ ΑΓΩΝΑ

Θα οριστούν από την ΕΟΠ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

*Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται μετά από κάθε αγώνα στο site στο www.cyclinghellas.gr

*Δελτίο τύπου θα αναρτηθεί στο http://www.podilatikospineios.gr/    στο   www.cyclinghellas.gr   και https://www.facebook.com/Podilatikos.AS.Pineios/

*Φωτογραφικό υλικό  θα αναρτηθεί στη σελίδα  https://www.facebook.com/Podilatikos.AS.Pineios/

Όροι Συμμετοχής

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ/ΟΡΟΙ ΑΓΩΝΑ 

1. Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και  της UCI και όλοι οι συμμετέχοντες είναι ενήμεροι και υποχρεωμένοι να τους τηρήσουν.

2.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που ανήκουν σε ποδηλατικά σωματεία και ΟΡΕΝ/Sportive αθλητές άνω των 18 ετών που εγγράφονται έγκαιρα και αποδέχονται τους όρους/ κανονισμούς του αγώνα.

3.  ΌΛΟΙ οι αθλητές σωματείων υποχρεούνται να επιδείξουν στη Γραμματεία του αγώνα την κάρτα υγείας αθλητή, ενώ οι ΟΡΕΝ αθλητές υποχρεούνται να προσκομίσουν  πρόσφατη ιατρική βεβαίωση.

4.  Μόνο οι ΟΡΕΝ αθλητές του αγώνα υποχρεούνται να προσκομίζουν στην Γραμματεία υπεύθυνη δήλωση του Ν105(υπογεγραμμένη και επικυρωμένη για γνήσιο της  υπογραφής ) όπου δηλώνουν υπεύθυνα τα εξής:

«Συμμετέχω στον αγώνα με δική μου αποκλειστική ευθύνη, βεβαιώνω ότι εξετάστηκα από ιατρό και έχω τη σωματική, ψυχολογική υγεία και ικανότητα ώστε να μπορώ να συμμετέχω στον αγώνα. Αυτό αποδεικνύεται από την υπογεγραμμένη ιατρική βεβαίωση που προσκομίζω στην Γραμματεία του αγώνα. Γνωρίζω τους κινδύνους που υπάρχουν στην μετακίνησή μου σε κεντρικούς κ περιφερειακούς δρόμους και είμαι απόλυτα υπεύθυνος για την σωματική μου ακεραιότητα. Είμαι ενήμερος και συμφωνώ με όλους τους όρους συμμετοχής της διοργάνωσης (κανονισμούς/ποινές /αποποίηση ευθύνης της διοργάνωσης / όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων κλπ.) και είμαι απόλυτα υποχρεωμένος να τους  τηρήσω.»

*Δεν θα γίνεται δεκτός αθλητής ΟΡΕΝ χωρίς επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση Ν105 και χωρίς βεβαίωση ιατρού!!

5.  Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

6.  Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

7.  Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.

8.  Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής.

9. Με την υποβολή της ηλ. φόρμας ΟΛΟΙ οι αθλητές αποδέχονται όλους τους όρους/κανονισμούς του αγώνα. 

ΠΟΙΝΕΣ

1.  Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.

2. Αποκλεισμός προβλέπεται στους αθλητές για εκούσια ρίψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό), εκτός των ζωνών τροφοδοσίας.

3.  Αποκλεισμός επιβάλλεται στους αθλητές  που εσκεμμένα ή μη, «κλέψουν» στην διαδρομή.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

1. Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.

2. Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε όλη τη διαδρομή.

3. Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).

4. Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού  και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.

5. Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 Οι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: www.cyclinghellas.gr . Η Cyclinghellas δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία.  Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της  Cyclinghellas, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση, ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την Cyclinghellas.

Εγγραφές

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ/ΕΓΓΡΑΦΗ/ ΠΑΡΑΒΟΛΟ

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής στο https://cyclinghellas.gr/el/agones . Με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής αποδέχονται όλους τους όρους/κανονισμούς του αγώνα.

2. Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών ανοίγουν 20 Μαρτίου και λήγουν στις 20 Απριλίου, ώρα 24:00μμ. Για οργανωτικούς λόγους καμία εκπρόθεσμη εγγραφή δεν θα γίνει δεκτή.

3.Η Γραμματεία δεν θα δεχτεί εγγραφές ή πληρωμές την ημέρα του αγώνα, από σωματεία, ούτε από μεμονωμένους Sportive αθλητές.

Παράβολο

Για την κατηγορία Μάστερ 15 ευρώ 

Για τους ΟΡΕΝ/Sportive 15 ευρώ ανά αγωνιστική μέρα.

Παρακαλείται η ομάδα να κάνει ομαδική κατάθεση χρημάτων που αντιστοιχεί στους αθλητές που δηλώσει και ΟΧΙ κάθε αθλητής χωριστά.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή εφόσον τακτοποιηθεί οικονομικά μέχρι 20 Απριλίου ΜΟΝΟ με τραπεζική κατάθεση:

Τράπεζα Πειραιώς

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΝΕΙΟΣ

IBAN:GR25 0172 6140 0056 1409 5587 816

BIC:PIRBGRAA

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1. Στην κατάθεση απαραίτητα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο ή η ομάδα και ο τίτλος του αγώνα "KISSAVOS ROAD TOUR".

2. Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν ΜΟΝΟ τον καταθέτη.

3. Ο αθλητής που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε.

Η εγγραφή περιλαμβάνει

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ -ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εξοπλισμένο ασθενοφόρο, Ιατρός και εθελοντικές διασωστικές ομάδες: ο Ερυθρός Σταυρός, η Ομάδα Διάσωσης Λάρισας, η Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης Λάρισας και η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών θα βρίσκονται στο χώρο των αγώνων.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ

-Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

-αναμνηστικό δίπλωμα

-υδροδοσία

-φρούτα

-παραδοσιακά εδέσματα για όλους τους αθλητές στην πλατεία του χωριού Καρίτσα.

Απονομές, Έπαθλα

ΚΥΡΙΑΚΗ

Οι απονομές των νικητών του αγώνα Αντοχής θα διεξαχθούν στην πλατεία του χωριού Καρίτσας. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.

Ξεχωριστή απονομή στους 3 νικητές του σπριντ.

Απρόβλεπτα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ

1. Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή/και για οποιαδήποτε άλλη μεταβολή. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης.

2.  Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

1. Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών ή άλλους λόγους ανωτέρας βίας (απεργίες, σεισμοί, καταστροφές ή ζητήματα ασφαλείας) η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα, αναβολής του αγώνα κ μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα.

2. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από τη διοργάνωση θα επιστραφεί το 100% του ποσού που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες. 

 

Επικοινωνία

ΔΙΑΜΟΝΗ

Πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή θα ανακοινωθούν με email σε όλα τα ποδηλατικά σωματεία, στο site https://cyclinghellas.gr/el/agones/376-kissavos-road-tour στα social media https://www.facebook.com/Podilatikos.AS.Pineios/   https://www.facebook.com/cyclinghellas/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα

Δαλαβίκας Κώστας 6944226876 

Υπεύθυνοι Γραμματείας

Τσεσμετζίδου Δαλαβίκα Δέσποινα 6944255177

Μπούρικας Παναγιώτης  6980285295 

Πληροφορίες

Facebook:

https://www.facebook.com/Podilatikos.AS.Pineios/

https://www.facebook.com/cyclinghellas/

Site:

http://www.podilatikospineios.gr/

https://cyclinghellas.gr/el/

E-mai:

info@dalavikasbikes.gr

Υποστηρικτές

Τους αγώνες υποστηρίζουν

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Καρίτσας, ο Ερυθρός Σταυρός Λάρισας , η Ομάδα Διάσωσης Λάρισας, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Λάρισας, Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών οι μοτοσυκλετιστές ΣΜΑ Λάρισας, το ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς, η ΕΡΤ Περιφέρεια, τοπικά ραδιόφωνα, ΜΜΕ, χορηγοί και πολλοί εθελοντές και βοηθοί.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΙ:
"ΝΡ ασφαλιστική"- ασφαλιστική εταιρεία.
"Cyclinghellas.gr" -ενοικιάσεις ποδηλάτων, ποδηλατικές εκδρομές & οργάνωση ποδηλατικών event.

"Δαλαβίκαςbikes" - κατάστημα ποδηλάτων.

ΆΛΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
"Powerfm 93.2" - το ραδιόφωνο της Κεντρικής Ελλάδας.
"32 bit" - εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών.

"Service Αφοί Νταούτη" -

"Fox Coffee Nest" 

"Larissanet" - ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα Θεσσαλίας.

" Το Δέντρο της Διατροφής" - Διατροφολογικό-Διαιτολογικό γραφείο.

"Αναστασίου Physiotherapy"- Φυσικοθεραπεία & αποκατάσταση.

"Μουντζούρα" Σχεδιασμός- εκτυπώσεις.
"Εντύπωση" - Γραφικές Τέχνες.

"Κουτζεκλίδη" - Χρώματα- εργαλεία-μονωτικά.
"Εurofrost -Μουστάκας" - Εισαγωγές- εξαγωγές φρούτων.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Power fm 93.2-  https://powerfm932.gr/

Ηλ. Εφημερίδα Λάρισας https://www.larissanet.gr/

Ποδηλατική Κοινότητα «Εν κινήσει»

Φορείς


Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Δήμος Λαρισσαίων / Δήμος Μετεώρων / Δήμος Τεμπών / Δήμος Αγιάς / Δήμος Ελασσόνας/ Δήμος Κάτω Ολύμπου

Υποστηρικτές

We use cookies
Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδέχομαι" συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Παρακαλούμε σημειώστε ότι αν δεν αποδεχθείτε τα cookies δε θα μπορέσετε να έχετε τη σελίδα με την πλήρη λειτουργικότητά της.