5th Meteora MTB Race 2022

Την  Κυριακή 22 Μαΐου 2022 ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η Cycling Hellas, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Μετεώρων συνδιοργανώνουν τον Ποδηλατικό αγώνα MTB με Πανελλήνια συμμετοχή με την επωνυμία 5th Meteora MTB race - Βασίλης Ευσταθίου στην γραφική περιοχή των Μετεώρων. Με την συνεργασία της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο “1ος Πανελλήνιος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας Αστυνομικών Ελλάδας”. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Αθλητή και Φίλου Βασίλη Ευσταθίου ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Βασίλη και την οικογένεια του.

 

 Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη του αισθητικού κάλλους της περιοχής των Μετεώρων , αφετέρου η ενίσχυση της ποδηλατικής  κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 22 Μαίου 2022

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας απευθύνεται σε ΟΡΕΝ/Sportive από 15 ετών και πάνω με ποδήλατα ΜΤΒ και E-bike.

Short race 17 χλμ: ΟΡΕΝ 15-18, ΟΡΕΝ Άνδρες 18+, ΟΡΕΝ Γυναίκες μία κατηγορία.

Full race 32 χιλ: ΟΡΕΝ Άνδρες      Α1: έως 18,   Α2: 18+,   Α3: 30+,   Α4: 40+,    Α5: 50+    και ΟΡΕΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ μια κατηγορία.

Full race e-bike: OPEN μια κατηγορία

Full race 32 χιλ:  Άνδρες αστυνομικοί, Γυναίκες Αστυνομικοί.

Διαδρομή

Η εκκίνηση δίνεται από την Κεντρική Πλατεία Καστρακίου και οι ποδηλάτες ακολουθούν 2 διαδρομές την Short race - μικρή διαδρομή 17 χιλ και Full race -  την μεγάλη διαδρομή 32 χιλιομέτρων. Μετά από συνεχή πέρασμα μονοπατιών γύρω από τα Ιερά βράχια των Μετεώρων η διαδρομή ολοκληρώνεται στο αρχικό σημείο. Ο αγώνας σε ποσοστό μεγαλύτερο από  80%  διεξάγεται σε τεχνικά μονοπάτια, αλλά περιλαμβάνει χωμάτινο και οδοστρωμένο τεραίν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Short race

https://connect.garmin.com/modern/activity/2465458279

Full race

https://connect.garmin.com/modern/activity/3347511366

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Οι διαδρομές  του αγώνα σε σχέση με αυτές του 2019 θα έχουν ελάχιστες αλλαγές στην αρχή και στο τέλος του αγώνα. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο https://www.facebook.com/Meteora.MTB.Race.Vasilis.Efstathiou/ 

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

*Η διαδρομή είναι επαρκώς σηματοδοτημένη με κορδέλες, σπρέι, κ ταμπελάκια με το λογότυπο στης διοργάνωσης. Θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις καθώς και πινακίδες με βέλη και θαυμαστικά που προειδοποιούν για τεχνικά σημεία ιδιαίτερης προσοχής.

* Η διοργάνωση δεσμεύεται για τη αφαίρεση όλων των μέσων σήμανσης μετά το τέλος του αγώνα.

*Κριτές θα υπάρχουν σε καίρια σημεία της διαδρομής που θα καθοδηγούν τους αθλητές, καθώς και  εθελοντικές ομάδες και ομάδες διάσωσης που θα συνδράμουν στην ασφάλεια των αθλητών.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

*Τα σημεία ελέγχου του αγώνα βρίσκονται  σε  επιλεγμένα σημεία και σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας. Εκεί θα υπάρχει κριτής που θα καταγράφει τους αθλητές.

* Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους και να περάσουν από όλα τα σημεία ελέγχου.

*Οι αθλητές που αρνηθούν την επίδειξη του αριθμού τους ή/ και δε περάσουν από όλα τα σημεία ελέγχου ακυρώνονται και τα ονόματά τους αφαιρούνται από τον πίνακα αποτελεσμάτων.

 

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

Για τη μικρή διαδρομή: θα υπάρχει ένας (1) σταθμός ανεφοδιασμού.

Για τη μεγάλη διαδρομή: θα υπάρχουν τρεις (3) σταθμοί ανεφοδιασμού.

Όλοι οι σταθμοί θα έχουνε νερό, ενεργειακό τζέλ και ηλεκτρολύτες.

Μετά το τέλος του αγώνα θα παρατεθεί δωρεάν γεύμα σε όλους τους αθλητές.

 

Πρόγραμμα

Σάββατο 21 Μαίου 2022

  • 7.00μμ Τεχνικό Συνέδριο-Eγγραφές σε αίθουσα που θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα και στα social media της διοργάνωσης.

Κυριακή 22 Μαίου 2022

  • 9:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. Εγγραφές στην Γραμματεία του αγώνα. Υπογραφές στη λίστα συμμετοχής.
  • 10:15π.μ. Τεχνική Ενημέρωση
  • 10:30π.μ Εκκίνηση του αγώνα όλων των κατηγοριών του αγώνα τμηματικά ανα κατηγορία. Η εκκίνηση των δύο διαδρομών καθώς και των e-bike θα δοθεί με ελάχιστη διαφορά χρόνου.
  • 2:00μ.μ. Aπονομές νικητών στη πλατεία Καστρακίου.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Πλατεία Καστρακίου Καλαμπάκας

Τεχνική Ενημέρωση

Στην Γραμματεία του αγώνα την Κυριακή 19 Μαίου που θα λειτουργεί από 9:00π.μ έως 10:15π.μ. πλησίον της εκκίνησης και την προηγούμενη μέρα στο Τεχνικό Συνέδριο. Οι αθλητές θα προσέρχονται στην Γραμματεία προς διευκόλυνση των αθλητών και τις δύο μέρες για την επίδειξη των εγγράφων (ιατρική βεβίωση, υπεύθυνη δήλωση ενήλικου ή ανήλικου αθλητή, δελτίο καταγραφής αθλούμενου ΕΟΔΥ) και την παραλαβή των αριθμών αγώνα. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν στα φύλλα του αγώνα 30 λεπτά πριν την εκκίνηση.

*Σημ. Μικρής ηλικίας αθλητές που ανήκουν σε ποδηλατικό σωματείο  μπορούν να τρέξουν στον αγώνα με ευθύνη των γονέων ή/και προπονητών. 13-15 ετών αθλητές σωματείων τρέχουν σαν ΟΡΕΝ, ΜΟΝΟ στη μικρή διαδρομή. 15+ετών τρέχουν στη μικρή ή  στη μεγάλη διαδρομή.

Για τους αθλητές που θα βρίσκονται από το Σάββατο στην Καλαμπάκα θα πραγματοποιηθεί στις 7.00μμ Τεχνικό Συνέδριο σε χώρο που θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα και στα social media της διοργάνωσης. Για να αποσυμφορηθεί η Γραμματεία του αγώνα την επόμενη μέρα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, στο Τεχνικό Συνέδριο θα δοθούν οι φάκελοι με τα νούμερα των αθλητών. Την Κυριακή στις 10:45 πμ στο χώρο της εκκίνησης του αγώνα θα ξαναγίνει σύντομη τεχνική ενημέρωση.

Όροι Συμμετοχής & Κανονισμοί

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

1. Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και  της UCI και όλοι οι συμμετέχοντες είναι ενήμεροι και υποχρεωμένοι να τους τηρήσουν.

2.  ΌΛΟΙ οι ενήλικοι και ανήλικοι ΟΡΕΝ αθλητές υποχρεούνται να προσκομίσουν στη Γραμματεία του αγώνα:

A) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΘΛΗΤΗ

B) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΑΘΛΗΤΗ

Επιπλέον και

Γ) ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ

Δ) ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ

Τα παραπάνω έγγραφα (Α,Β)  προς εκτύπωση θα τα βρείτε εδώ: https://cyclinghellas.gr/el/agones/18-meteora-mtb-race

->Η υπεύθυνες δηλώσεις θα πρέπει να είναι επικυρωμένες.

3.  Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

4.  Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

5.  Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.

6.  Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής.

7.  Με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής  ΟΛΟΙ  οι αθλητές του αγώνα αποδέχονται όλους τους όρους/κανονισμούς του αγώνα.

ΠΟΙΝΕΣ

* Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.

*Αποκλεισμός προβλέπεται στους αθλητές για εκούσια ρίψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό), εκτός των ζωνών τροφοδοσίας.

* Αποκλεισμός επιβάλλεται στους αθλητές  που εσκεμμένα ή μη,  «κλέψουν»  στην διαδρομή.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

*Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.

*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

*Η  διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).

*Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού  και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.

*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΟΡΟΙ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Οι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο  η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: www.cyclinghellas.gr   Η Cyclinghellas δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία. Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της Cyclinghellas, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση,  ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την Cyclinghellas.

Εγγραφές

ΕΓΓΡΑΦΗ -ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Οι εγγραφές θα γίνουν στο https://cyclinghellas.gr/el/agones/18-meteora-mtb-race

Ανοίγουν 1 Μαρτίου και λήγουν στις 10 Μαίου. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία εγγραφή δε θα γίνει δεκτή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:

1. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή των αθλητών θα πρέπει μέχρι 10 Μαίου να καταθέσουν το παράβολο των  20 €.

2. Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει με τραπεζική κατάθεση στον εξής λογαριασμό: ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ IBAN: GR3001726080005608062675523 - Τράπεζα Πειραιώς SWIFT SWIFT/BIC  PIRBGRAA /ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: Δαλαβίκας Κώστας/Τσεσμετζίδου Δέσποινα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1. Στην κατάθεση απαραίτητα αναγράφεται μαζί με το ονοματεπώνυμο καταθέτη, ο τίτλος του αγώνα METEORA MTB.

2. Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν ΜΟΝΟ τον καταθέτη.

3. Παρακαλούνται οι αθλητές να έχουν το αποδεικτικό κατάθεσης του παραβόλου στην γραμματεία του αγώνα.

4. Αγωνιζόμενος που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα, δε δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε.

Η εγγραφή περιλαμβάνει

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝA:

- Αναμνηστικό δώρο με το λογότυπο του αγώνα για τους αθλητές που εγγραφούν μέχρι 25 Απριλίου.

- Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους τους αθλητές.

- Υδροδοσία στους σταθμούς ανεφοδιασμού.

- Τζελ, ηλεκτρολύτες, μπανάνες στους σταθμούς ανεφοδιασμού.

- Μετα-αγωνιστικό δωρεάν γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες.

- Service point.

- Αναμνηστικά δώρα από τα μοναστήρια των Μετεώρων για όλους τους αθλητές.

- Παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ -ΑΣΦΑΛΕΙΑ Στον χώρο του αγώνα θα υπάρχει  Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδευόμενο από  γιατρό. Η ομάδα της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, ο Σύλλογος Δρομέων Σ.Κ.Α.Μ. Καλαμπάκας, και εθελοντική  ομάδα διάσωσης   θα βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία στο χώρο του αγώνα.

Απονομές, Έπαθλα

 Οι απονομέs των νικητών θα διεξαχθούν στην πλατεία Καστρακίου. Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο-4ο - 5ο - 6ο μετάλλιο δίπλωμα. Στην κατηγορία e-bike θα  βραβευθούν οι τρείς πρώτοι. Σε  όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικό μετάλλιο. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών τις απονομές.

Διαμονή

Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει οικονομικές τιμές σε ξενοδοχεία της περιοχής για τους αθλητές που θα διαμείνουν το Σάββατο στην περιοχή των Μετεώρων. Παρακαλούνται οι αθλητές για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να κάνουν κράτηση εγκαίρως, μέρες πριν τον αγώνα.

Σας παραθέτουμε μια λίστα με ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής Καστρακίου και Καλαμπάκας με καλύτερες τιμές για τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς:

VS Rοοms www.ziogasrooms.gr τηλ¨2432024037 ,

Hotel Grand Meteora Καστράκι τηλ:2432023105 www.grandmeteora.gr  ,

Hotel Kastraki τηλ:2432075336-2432075335 www.hotelkastraki.gr ,

Hotel Meteoritis ,Καστράκι τηλ:2432078401 www.meteoritis.com ,

San Giorgio Villa Καστράκι τηλ:2432075255 www.sangiorgiovilla.com ,

The Hotel Meteora τηλ:2432078180 www.meteorahotels.com ,

Guesthouse Lithos Καστράκι τηλ: 2432025005 www.meteora-lithos.gr  ,

Spanias Hotel Καστράκι τηλ:2432075303 www.hotel-spanias.com ,

Hotel Orfeas Καλαμπάκα τηλ 2432077445 www.hotel-orfeas.gr ,

Camping Vrachos Kastraki τηλ :243022293 www.campingkastraki.com,

Δωμάτια Μπαταλογιάννη Ζωή Καστράκι τηλ 2432023253.

Meteora Central Hostel Καλαμπάκα τηλ  697 780 9016.  

Απρόβλεπτα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:

*Η διοργάνωση διατηρεί  το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή/και για οποιαδήποτε άλλη μεταβολή.  Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης.

* Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ:

*Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα, αναβολής του αγώνα κ μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα.

*Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από τη διοργάνωση θα επιστραφεί το 100% του ποσού που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

*Ενστάσεις γίνονται δεκτές εντός 30 λεπτών μετά από τον τερματισμό, μόνο απ’ τον αθλητή αυτοπροσώπως, εγγράφως σε κάποιο από τα μέλη της διοργάνωσης.

*Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται άμεσα στο www.cyclinghellas.gr

*Στην ιστοσελίδα www.cyclinghellas.gr και τις σελίδες της διοργάνωσης στο facebook:

https://www.facebook.com/Meteora.MTB.Race.Vasilis.Efstathiou/

& https://www.facebook.com/cyclinghellas/  θα αναρτηθούν το φωτογραφικό υλικό και το δελτίο τύπου της διοργάνωσης.

Επικοινωνία

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ  ΑΠΟΡΙΕΣ- ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα, συνεχή και έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών θα υπάρχει από την ιστοσελίδα www.cyclinghellas.gr  και τις σελίδες της διοργάνωσης στο facebook:

https://www.facebook.com/Meteora.MTB.Race.Vasilis.Efstathiou/

& https://www.facebook.com/cyclinghellas/

Τεχνικοί του αγώνα:

 Τηλέφωνα επικοινωνίας: Λαγούδης Παναγιώτης 6983472736, Μπαταλογιάννης Χρήστος 6940759250, Δαλαβίκας Κώστας 6944226876.

Γραμματειακή υποστήριξη:

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα 6944255177

  

We use cookies
Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδέχομαι" συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Παρακαλούμε σημειώστε ότι αν δεν αποδεχθείτε τα cookies δε θα μπορέσετε να έχετε τη σελίδα με την πλήρη λειτουργικότητά της.