Χρησιμοποιούμε cookies που μας επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες για να ενισχύσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας.
Κάνοντας κλικ στο "Αποδέχομαι" ή συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα cyclinghellas.gr συμφωνείτε με τη χρήση cookies.

Μαγευτικοί προορισμοί στην Ελλάδα

Λίμνη Πλαστήρα

Η τεχνητή Λίμνη Πλαστήρα ή Ταυρωπού όπως είναι το επίσημο όνομά της  βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας και αποτελεί στολίδι για την Θεσσαλία.

Λίμνη Πλαστήρα

  Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στον ποταμό Ταυρωπού ή Μέγδοβα από τον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα που το οραματίστηκε το 1935 επισκεπτόμενος τη γενέτειρά του.Τα πιο τουριστικά χωριά το Νεοχώρι και τα Καλύβια Πεζούλας.

  Η χρηματοδότησή της λίμνης έγινε από χρήματα που χρωστούσε η Ιταλία στην Ελλάδα (πολεμικές αποζημιώσεις) και την  κατασκευάστηκε από γαλλική εταιρεία. Σήμερα τη διαχείριση του φράγματος έχει αναλάβει η ΔΕΗ. Το νερό της λίμνης  χρησιμοποιείται για άρδευση και ηλεκτροπαραγωγή, καθώς εκεί κοντά, στο χωριό Μητρόπολη, βρίσκεται και υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που τέθηκε σε λειτουργία το 1962.

Αξιοθέατα

Το φράγμα του Ταυρωπού

Μουσείο Πλαστήρα

Μονή Παναγίας Πελεκητής

Μονή Πέτρας

Μονή Κορώνης

Ο καταρράκτης στο Ανθοχώρι

Κάστρο του Φαναριού

Ο Βοτανικός Κήπος

Το Παρατηρητήριο

Εκπαιδευτικό Δάσος Μπελοκομίτη

Σπηλιά του Γάκη

Σπηλιά του Καϊμακιά

Σπηλιά του Καραϊσκάκη

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία